Gemengde gevoelens na gelijkspel G.V.V.V.

  • Wedstrijdverslagen

In de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft G.V.V.V. met 3-3 gelijkgespeeld tegen derdedivisionist Gemert. De blauwhemden scoorden drie goede doelpunten, maar gaven eenvoudig de tegentreffers weg.

Na twee nederlagen was de hoofdmacht er zaterdagmiddag op gebrand om het thuispubliek te vermaken met aantrekkelijk voetbal en een overwinning. Hoofdtrainer Jochem Twisker had met zijn basiself grotendeels vastgehouden aan de namen van afgelopen dinsdag, maar had nieuweling Jan van Willige, net als vorige week zaterdag tegen Sportlust ’46, een plek geboden onder de doellat. Ook begon Taoufik Adnane vanaf de aftrap, in plaats van Steven Theunissen.

Snelle openingstreffer

Op een gezellig druk sportpark Panhuis had iedereen nog maar net een plekje gevonden, toen de handen de lucht al in konden. Een goede aanval van de thuisploeg werd al na twee minuten bekroond met de openingstreffer. Mart de Jong stuurde Jordi Bitter met een goede steekpass het strafschopgebied in, waar de aanvaller doorliep tot de achterlijn en vanuit daar Hicham Haouat in balbezit bracht. De aanvaller ronde vervolgens hard en hoog in het net af: 1-0.

Een paar minuten later opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg. Justin Spies ging op avontuur en zijn voorzet bereikte het hoofd van Mart de Jong. Helaas had deze het vizier nog niet goed afgesteld want ondanks zijn fraaie snoekduik belandde de kopbal zeker tien meter naast het doel.

Het spel golfde daarna wat op en neer, maar de verdediging van G.V.V.V. gaf weinig weg aan de bezoekende ploeg. Toch slaagde Gemert erin om na ruim een kwartier op gelijke hoogte te komen. Op randje buitenspel werd Taoufik Adnane door Jens Leijten gepasseerd, waarna de bal voor het doel werd gegeven en aldaar door Joop Daniels richting de tweede paal werd geschoten. Daar stond Joeri Potjes die de bal raakte en het speeltuig achter de lijn zag rollen. Het was weer gelijk.

Betrokkenheid Jordi Bitter

Niet veel later viel er weer een doelpunt. G.V.V.V. pakte opnieuw de voorsprong. Achraf Nejmi slalomde zich knap door de verdediging en legde de bal bij Jordi Bitter neer. De spits wachtte even met schieten, maar schoot bekeken de 2-1 in het net. Diezelfde Achraf Nejmi was ook betrokken bij het volgende doelpunt, echter was dat de gelijkmaker van Gemert. De middenvelder leverde een verkeerde terugspeelbal af, waar opnieuw Joop Daniels van profiteerde. De speler was er snel bij en ronde nu zelf beheerst af: 2-2.

Aan het einde van de eerste helft nog een fraaie rush van Justin Spies. Het sloot deze af met een vlammend schot, doelman Stefan Tielemans kon de inzet maar met moeite stoppen.

Geen grote wisseltruc deze keer na rust. Nagenoeg ongewijzigd begon G.V.V.V. aan de tweede helft. Oostinjen was gewisseld voor Mats Grotenbreg. Toch moest Twisker al snel nog een wissel doorvoeren, toen Joshua Patrick ging zitten en vervangen moest worden door Lars ten Teije.

Snel weggeven voorsprong

Kort daarna was het opnieuw Jordi Bitter die sportpark Panhuis liet juichen. De speler kwam knap langs zijn tegenstander en faalde oog-in-oog met doelman Tielemans niet. In de korte hoek schoot Bitter goed binnen, waarmee hij zijn ploeg op 3-2 schoot. Maar net bekomen van de feestvreugde viel achter doelman Van Willige de gelijkmaker alweer, toen de sluitpost een voorzet miste en de wedstrijd door Willem den Dekker alweer in evenwicht kwam.

In de rest van de tweede helft kwamen beide ploegen nauwelijks tot uitgespeelde kansen, maar was het meeste balbezit voor de thuisploeg. Van Willige werd nauwelijks getest, maar tot verder dan schoten uit de tweede lijn kwam ook G.V.V.V. niet.

Beide teams wisselden veelvuldig. Zo mochten bij de thuisploeg twee jeugdspelers nog een tiental minuten meespelen. Issam Es Salki (afgelopen dinsdag ook al invaller) en Samba Will (hij maakte zijn debuut). Vlak voor tijd kreeg Jaidy van Meegdenburg voor G.V.V.V. nog de grootste kans om de wedstrijd te beslissen, maar met het hoofd kon hij onvoldoende richting meegeven aan de bal waardoor die hoog overvloog.

Gemengde gevoelens

Zo eindigde G.V.V.V. de wedstrijd met gemengde gevoelens. Goede doelpunten werden afgewisseld met slordige tegendoelpunten, waardoor de hoofdmacht niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel.

Dinsdagavond speelt G.V.V.V. weer een oefenwedstrijd, TEC Tiel ontvangt de ploeg van Jochem Twisker dan op ‘De Lok’ om 20.00 uur. Kijk goed naar de sociale media, zeer waarschijnlijk moet u zich aanmelden wanneer u deze wedstrijd wilt bezoeken.


G.V.V.V. – v.v. Gemert 3-3 (2-2)
Scoreverloop: 2. Hicham Haouat 1-0, 17. Joeri Potjes (e.d.) 1-1, 21. Jordi Bitter 2-1, 34. Joop Daniels 2-2, 49. Jordi Bitter 3-2, 51. Willem den Dekker 3-3.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige, Tom Oostinjen (46. Mats Grotenbreg), Taoufik Adnane (49. Steven Theunissen), Jordi Bitter (62. Danny de Leeuw), Hicham Haouat (72. Bilal Tmim), Joshua Patrick (49. Lars ten Teije), Achraf Nejmi (80. Issam Es Salki), Joeri Potjes (72. Maikel Epskamp), Justin Spies (80. Samba Will), Jonathan Richard (62. Melvin van de Haar), Mart de Jong (72. Jaidy van Meegdenburg).

Scheidsrechter: Bram van de Boogaard (Amersfoort)
Toeschouwers: 400

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer