G.V.V.V. begint oefencampagne met nederlaag

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij derdedivisionist Sportlust ’46 werd het 4-2.

Na anderhalve week trainen en tien maanden zonder wedstrijd, was sportpark Cromwijck zaterdagmiddag het toneel van ‘eindelijk weer eens een wedstrijd’. De ploeg van trainer Jochem Twisker was afgereisd naar Woerden, om daar de degens te kruisen met Sportlust ’46.

Mats Grotenbreg debuteerde zaterdagmiddag in de basiself van G.V.V.V.

In een 4-3-3-formatie startte de blauwhemden aan het eerste duel. Sportlust ’46 had al eerder de oefencampagne geopend, met een 2-0 zege op Spakenburg. Genoeg reden om aan te nemen dat deze wedstrijd geen rustig begin van het seizoen zou betekenen. Die aanname bleek terecht, want Sportlust ’46 opende gretig en ging direct op zoek naar de aanval. Een wegdraaiende vrije trap van oud-G.V.V.V. speler Mo Bendadi die op lat eindigde was daarvan het tastbare resultaat en zette ook de toon, namelijk een aanvallende gastheren en verdedigende gasten.

Snelle openingstreffer

Toch was het G.V.V.V. dat na een snelle uitbraak de openingstreffer op het scorebord zette. Een hoekschop van de thuisploeg werd door G.V.V.V. snel uitverdedigd en omgezet in een counter. Justin Spies, zaterdagmiddag spelend op nummer 10, stoomde snel op en stuurde via een verdediger van Sportlust ’46 Jordi Bitter diep. De spits kwam op richting het doel, waar hij sluitpost Rondeltap omspeelde en vervolgens koel binnenschoof: 0-1.

Jordi Bitter heeft de score geopend.

Het bleef bij dat doelpunt, want in de navolging daarvan deed Mo Bendadi zijn oude ploeg een paar keer bijna pijn. Goede reddingen van doelman Jan van Willige en een gebrek aan scherpte voor zijn ‘hok’ van de tegenstander zorgde ervoor dat G.V.V.V. de voorsprong behield. Na een klein halfuur spelen slaagde de gastheren er alsnog in om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na een scrimmage voor het doel, het gevolg van een weggegeven corner door nieuweling Mats Grotebreg, schoot Mark van der Weijden het speeltuig uiteindelijk tegen de touwen waarmee hij de score in evenwicht bracht.

In het restant van het eerste bedrijf bleven de mannen van coach Patrick Loenen de ruim bovenliggende partij. Alleen Justin Spies had op slag van rust nog een mogelijkheid om te scoren na goed terugleggen van Mart de Jong. Maar het rollertje was veel te slap om goalie Rondeltap te verontrusten.

Metamorfose

Een bijna compleet ander elftal kwam na de rust binnen de lijnen, terwijl Sportlust ’46 met voornamelijk dezelfde namen bleef staan. Wederom Mo Bendadi kreeg vlak na de spelhervatting een kans, maar zijn fraaie lob eindigde opnieuw op de doellat en zorgde ervoor dat het gelijk bleef. Toch drukte de thuisploeg door en wist het via opnieuw Mark van der Weijden op voorsprong te komen. Een snelle vrije trap verrast de verdediging van G.V.V.V., waarna de speler doodeenvoudig de 2-1 tegen de touwen kan schieten.

Mart de Jong moet alle zeilen bijzetten om in balbezit te blijven.

Een ruime minuut later beloont Mo Bendadi zijn goede spel wel met een treffer, nadat een voorzet van Martijn Jansen die vogelvrij over de linkerflank kon opstomen voor het doel belandt en via Bendadi achter Jan van Willige wordt gewerkt: 3-1. G.V.V.V. probeert nog iets terug te doen maar heeft de pech dat een doeltreffend lijkend schot van Bilal Tmim met een prachtige reflex van Rondeltap uit het doel wordt geranseld.

Met nog twintig te gaan maakt Joeri Potjes een ongelukkige handsbal binnen de beruchte lijnen en kan de referee van diens niets anders doen dan de bal op de stip te deponeren. Invaller Quincy Arends liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en vanaf elf meter schoot hij foutloos binnen: 4-1.

Tmim completeert score

Met die score is de gastheer uitermate tevreden en plooit wat terug waardoor de blauwen nog enkele pogingen kon wagen om de score een beter aanzien te geven, maar eigenlijk bleef het bij pogingen want echt doelrijpe kansen waren niet te zien.  Alleen een overtreding op Joshua Patrick gemaakt door Mike Verhagen binnen de zestien was naar het oordeel van de leidsman strafschopwaardig. Jongeling Bilal Tmim schoot de bal hard en hoog in de touwen, waarmee hij de eindstand van het eerste oefenduel op 4-2 bepaalde.

Bilal Tmim balt zijn vuist na de benutte penalty.

Sportlust ’46 – G.V.V.V. 4-2 (1-1)
Scoreverloop: 8. Jordi Bitter 0-1, 26 en 56. Mark van der Weijden 1-1 en 2-1, 57. Mo Bendadi 3-1, 71. Quincy Arends 4-1 (strafschop), Bilal Tmim 4-2 (strafschop).

Dinsdagavond speelt G.V.V.V. weer een oefenwedstrijd. Dan is USV Hercules op het eigen sportpark Panhuis de tegenstander. Dat duel begint om 20.00 uur.


Opstelling G.V.V.V. (eerste helft): Jan van Willige; Mats Grotenbreg, Tom Oostinjen, Jonathan Richard, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong, Justin Spies, Melvin van de Haar; Lars ten Teije, Jordi Bitter, Hicham Haouat.

Opstelling G.V.V.V. (tweede helft): Jan van Willige; Mats Grotenbreg (64. Justin Spies), Maikel Epskamp, Joeri Potjes ©, Steven Theunissen; Younes Bagdadi, Danny de Leeuw, Achraf Nejmi; Joshua Patrick, Bilal Tmim, Jaidy van Meegdenburg.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer