G.V.V.V. geeft voorsprong opnieuw uit handen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond opnieuw niet weten te winnen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Jochem Twisker gaf opnieuw een voorsprong uit handen, ditmaal tegen USV Hercules: 1-3. 

Onder de ogen van zo’n kleine 400 geregistreerde toeschouwers kwam G.V.V.V. heel wat beter voor de dag dan tijdens de eerste oefenwedstrijd afgelopen zaterdag bij Sportlust ’46. Toen liet men zich de kaas van het brood eten, daar was voor eigen publiek nu geen enkele sprake. Vanaf acquit pakte de thuisploeg direct het initiatief tegen zondag derdedivisionist USV Hercules.

Joshua Patrick enthousiast na zijn eerste treffer van het seizoen.

Dit leidde al snel tot een voorsprong. Op het middenveld strooide Mart de Jong, die tevens de aanvoerdersband droeg, strooide als vanouds met mooie passes. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij aan de basis stond van de vroege voorsprong. Een afgeslagen hoekschop, het resultaat van een vloeiende aanval, werd door de De Jong opgepikt en voor het doel geslingerd. Joshua Patrick reageerde daar met z’n hoofd als beste op en kopte de bal achter doelman Pepijn Vonk. Een mooie opsteker na 10 minuten spelen.

Allemaal net niet

De Twisker-equipe bleef daarna ook doorgaan met het zoeken van het doel van zijn voormalige werkgever. Jordi Bitter kon na steekpass van z’n captain net niet goed uithalen en bij een strakke voorzet van Justin Spies richting tweede paal kwam nieuwkomer Achraf Nejmi net een voetlengte te kort. Ook de man die de score opende had z’n tweede op de schoen na een mooie individuele actie in ‘the box’. Maar het schot van Patrick was niet hard genoeg om goalie Vonk te verontrusten. Ook Jordi Bitter wurmde zich tussen twee man uit, wat deels lukte, maar de combinatie met Hicham Haouat liep net spaak.

Even later had de spits dat goed kunnen maken toen de bal op de elfmeterstip ging. Aanleiding daarvoor was een overtreding, in de ogen van de referee, van aanvoerder Niek Hoogveld op z’n evenknie De Jong. De niet eens slecht genomen strafschop werd door Pepijn Vonk stijlvol uit z’n doel geranseld en zo verkwanselde de thuisploeg de kans op het vergroten van de voorsprong. Een paar minuten later had Vonk in dezelfde hoek opnieuw zo’n geweldige redding in huis, toen een combinatie via Patrick en Haouat de bal bij Bitter bracht, die direct uithaalde maar opnieuw tevergeefs. Ook daarna waren Haouat en Patrick nog gevaarlijk maar ook zij zagen geen kans om de voorsprong te vergroten.

Gelijkmaker

Deed de opponent dan niets terug zult u zich afvragen? Het antwoord is zeker wel. De spaarzame uitbraken die Hercules op de mat legde leverde telkens gevaar op. Eerst had G.V.V.V. het geluk aan haar zijde in de vorm van de lat, want daar kwam het speeltuig tegen na een combinatie van Mike de Beer en Tyron Fonville, waarbij laatstgenoemde speler de pech had. Hij maakte dat goed door een kleine tien minuten voor de thee wel raak te schieten op aangeven van Rogier Benschop en daarmee de score in evenwicht te brengen. Op slag van rust kreeg de snelle spits opnieuw zo’n mogelijkheid nu na een assist van Vincent Tel. Tot geluk van alles en iedereen die blauw was ging de bal over het doel.

Counters leveren winst op

Na de verplichte pauze hadden de beide coaches bijna hun volledige teams gewisseld. Bij de gasten bleef alleen doelman Vonk staan en kwamen er tien nieuwe veldspelers. Bij G.V.V.V. keerde ook goalie Jansen terug en tevens Mart de Jong en kwamen er dus negen nieuwe namen in het veld. De gasten uit de Domstad verteerden die grote wisselpartij uiteindelijk als beste. Dat begon al na drie minuten toen de nieuwe defensie na balverlies op het middenveld uiteen werd gereten.

Tim Pieters, teruggekeerd op het oude nest na een avontuur bij FC Utrecht, toonde z’n kwaliteiten door op snelheid Maikel Epskamp het nakijken te geven en zijn voorzet op maat werd keurig door Lars Vermeulen afgerond. In de toegevoegde blessuretijd, toen G.V.V.V. sterk aandrong om alsnog de gelijkmaker te forceren was het Pieters zelf die een perfecte counter afrondde met een even perfecte prachtige lob en die daarmee de einstand op 1-3 bepaalde.

Weer allemaal net niet

Nu kunt u zich als lezer afvragen of G.V.V.V. dan niets terugdeed. Het antwoord ligt besloten in de tussenkop van de vorige alinea en die boven deze. Want het spelletje bleef hetzelfde, een sterk aandringende thuisploeg tegen een op de tegenaanval loerende Domstad ploeg. Lars ten Teije was tweemaal dicht bij de gelijkmaker met een schot rakelings voorlangs en een door keeper Vonk over de lat getikte bal. En een paar goede technische acties van de O19 speler Issam Es Salki stierven in schoonheid of leverden hoekschoppen op. Bij een opstomende Melvin van de Haar die daarna een prima voorzet afleverde was miscommunicatie tussen Bilal Tmim en Jaidy van Meegdenburg er de oorzaak van dat de kans geen treffer opleverde. Een inventief hakje van Tmim op aangeven van de ‘oude krijger’ Taoufik Adnane werd goed doorzien door Vonk.

Maar de allergrootste 110% kans op de gelijkmaker was voor jongeling Melvin van de Haar. Weer was het Adnane die bal panklaar legde midden voor het doel voor Van de Haar. Helaas voor hem en natuurlijk zijn teamgenoten raakte hij het speeltuig maar half en ging ook die kans teloor. Ondanks het verlies mag toch geconcludeerd worden dat de pupillen van trainer Jochem Twisker zich prima hebben hersteld t.o.v. de eerste oefenwedstrijd. Met wat scherpte voor het doel had een minstens verdiend gelijkspel er zeker in gezeten. Nu moeten ze maar opnieuw gaan proberen om tot winst te komen komende zaterdag wanneer opnieuw een zondag derdedivisionist op bezoek komt, te weten VV Gemert. Let op: aanvang van dat derde oefenduel is 15.30 uur.


G.V.V.V. – USV Hercules 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 10. Joshua Patrick 1-0, 36. Tyron Fonville 1-1, 48. Lars Vermeulen 1-2, 90+4. Tim Pieters 1-3.

Opstelling G.V.V.V. (1ste helft): Johan Jansen, Tom Oostinjen, Steven Theunisssen, Jordi Bitter, Hicham Haouat, Joshua Patrick, Achraf Nejmi, Danny de Leeuw, Joeri Potjes, Justin Spies, Mart de Jong.

Opstelling G.V.V.V. (2de helft): Johan Jansen, Mats Grotenbreg, Taoufik Adnane, Bilal Tmim, Melvin van de Haar, Maikel Epskamp, Jaidy van Meegdenburg, Jonathan Richard, Lars ten Teije, Issam Es Salki, Mart de Jong (68. Joeri Potjes).

Scheidsrechter: Thomas Hardeman (Wijk bij Duurstede)
Toeschouwers: 375

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer