In memoriam // Ab van de Kraats

  • De club

Donderdag ontvingen wij het droevige bericht dat Ab van de Kraats, voormalig lid van de reclamecommissie annex onderhoudsploeg, afgelopen dinsdag op de gezegende leeftijd van 86 jaar is overleden.

Ab van de Kraats was tientallen jaren actief als vrijwilliger voor onze club als techneut bij de reclame commissie/onderhoudsgroep. Ooit aanbevolen door Ben van de Brink, die toen nog de scepter zwaaide bij deze club binnen onze club, en ook door toedoen van Jan van Hunnik, kwam Ab van de Kraats binnen bij G.V.V.V.

Liefhebberijen

In de loop van al die jaren heeft Ab heel veel laswerk verricht, denk b.v. aan alle stellingen waar reclameborden aan hangen. Bankwerken (dingen maken van allerlei soorten metalen) was één van zijn liefhebberijen die hij uitermate goed beheerste en ten dienste stelde aan onze club. Door zijn gevorderde leeftijd was hij de laatste jaren wat minder actief en ook een ziekte was er de oorzaak van dat hij niet meer zo vaak op het sportpark Panhuis aanwezig kon zijn.

Maar weer een beetje opgeknapt kwam hij zo nu en dan op vaste vrijdagmiddagborrel van de onderhoudsploeg acte de presence geven en om te kijken hoe en wat zijn maten nu weer hadden gefabriceerd en dronk dan ook gezellig een biertje mee. Ab was dan zogezegd in functie als de ‘sociale supervisor’. Maar ook dan stak hij nog steeds de handen uit de mouwen om zijn specialiteit uit te oefenen, namelijk het slijpen van boortjes, want Ab van de Kraats wist als vakman als geen ander dat goed gereedschap het halve werk is.

Boren slijpen een specialiteit van Ab

Met het heengaan van Ab van de Kraats gaat een man met heel veel technische kennis en kunde verloren die wij als club erg zullen gaan missen en de onderhoudsploeg in het bijzonder.

Namens geheel G.V.V.V. willen wij langs deze weg de familie Van de Kraats en alle verdere nabestaanden van harte condoleren met het grote verlies en wensen wij hen veel sterkte toe bij het definitieve afscheid van Ab en de tijd daarna.

 

Ander nieuws

Word jij de club commentator van G.V.V.V?

De club | 20 juli 2024
Lees meer

Toernooicommissie kijkt tevreden terug op vier mooie toernooien

De club | 19 juli 2024
Lees meer

Dat knapt op: wie komt helpen bij de grote schoonmaak?

De club | 05 juli 2024
Lees meer