Betuws fruithapje heeft bittere nasmaak

  • Wedstrijdverslagen

In de voorbeschouwing op dit vierde oefenduel vroeg ik me, mede namens alle G.V.V.V. fans, af want de nasmaak zou worden die overbleef aan de ontmoeting met competitiegenoot s.v. T.E.C. De conclusie die overblijft na 90 minuten voetballen zou ik willen omschrijven als bitter.

Het was niet zoet want er werd niet gewonnen, maar zuur vanwege het verlies is een ietwat te negatieve benadering. Want in fases van de wedstrijd liet de ploeg van trainer Jochem Twisker zien dat er zeker voetballend vermogen in het team zit. Maar dat staat dan weer tegenover dat er ook perioden waren waarin de slordigheid hoogtij vierde. Je ziet dat er best een idee zit achter de uitvoering, maar dan zijn de passes te kort, te lang of zeer onnauwkeurig, wordt er onnodig balverlies geleden etc., en kan alle goede bedoelingen ten spijt, de tegenstander weer makkelijk in balbezit komen en moet er weer van voren af worden gestart om het speeltuig te veroveren. Er zijn niet een, twee of drie ‘schuldigen’ aan te wijzen die zich daaraan bezondigen, nee alle tien de veldspelers mogen zich dit verwijt meermaals aanrekenen.

Snelle voorsprong

Opponent T.E.C. heeft de klasse in huis om die foutenlast van G.V.V.V. af te straffen en dat gebeurde dan ook in het middelste deel van het eerste bedrijf. In het eerste kwartier was het beide kanten erg aftasten geblazen en ontstond er voor beide doelen geen gevaar. Daarna was het eerst de beurt aan de bezoekers toen Lars ten Teije een slim balletje gaf op spits Bitter. Maar of die nu een slecht schot afleverde of rekende op een inlopende teammaat was vanaf de kant niet te beoordelen, het resultaat was in ieder geval dat de kansrijke aanval op niets uitliep. Na twee hoekschoppen op rij voor de thuisploeg, waarvan er een na te zijn afgeslagen rakelings voorlangs ging, was bij de volgende aanval wel raak.

Een dieptepass op Dilivio Hofman leek te hard, maar net voor de achterlijn, hakte hij de bal terug op de vrijstaande Kevin Sterling die bal het strafgebied inslingerde waarna Fabian Kizito de bal snoeihard met zijn hoofd achter doelman Jansen deponeerde, 1-0. Korte tijd later maakte de spits ook zijn tweede goal van de avond. Een vrije trap werd bij de tweede paal gedeponeerd waar een geheel vrij staande Tielenaar de bal teruglegde naar de eerste paal waar Kizito het afmaakte. Een minuutje later reageerde Jansen adequaat op een kopbal en voorkwam daarmee een grotere achterstand.

We vermoeden dat Oegandees – Nederlandse spits Kizito, die nog in de jeugd van Fiorentina heeft gespeeld, op proef was in Tiel, want hij komt nog niet voor op de officiële spelerslijst en staat op de website transfermarkt.nl als clubloos. Als dat zo is heeft hij in ieder geval een duidelijk visitekaartje af gegeven.

Buitenspel

Waar daarna Rick Mulder voor T.E.C. over kopte uit kansrijke positie had G.V.V.V. wel een aantal halve kansen om de aansluitingstreffer te produceren. Ten Teije en Bitter zagen hun schoten geblokt worden en ook ging de buitenspelval regelmatig open en iedere keer trapte de in het zwart geklede blauwen erin.

Ook na de thee ontstond zo’n zelfde spelbeeld, met G.V.V.V. op zoek naar doelpunten en de gastheren loerend op de uitbraken. Maar opnieuw lette de Tielse defensie scherp op door op tijd naar voren op te schuiven als er een dieptepass dreigde. De dienstdoende referee moest de adem uit z’n lijf blazen voor off-side gevallen voor de Twisker brigade.

Natuurlijk ging die vlieger niet altijd op. Invaller Joshua Patrick, voor Melvin van de Haar in het veld gekomen, was dichtbij de aansluitingstreffer toen hij van buiten naar binnen zwenkte en prachtig inschoot. Maar de redding van goalie Heemskerk was even fraai. Diezelfde omschrijving geldt voor deze sluitpost toen Joshua Patrick Achraf Nejmi op maat bediende en de middenvelder afdrukte.

Alsnog de aansluitingstreffer

Waar invaller spits Junior Ebobo na een fraaie individuele actie G.V.V.V. nog even de stuipen op het lijf had gejaagd, maar gelukkig de bal naast schoot was het wel uit met de aanvallende intenties van de Oranjehemden en namen de bezoekers het heft in handen. Met nog een goede tien op de klok lieten de net ingevallen jongelingen Justin Spies en Bilal Tmim zich nog even gelden. Spies schoot over na een hoekschop en Tmim zag een schot na een leuk opgezette aanval met Hicham Haouat net aan de verkeerde kant van paal verdwijnen.

De eer redden lukte uiteindelijk toch en gezien het getoonde initiatief was dit ook zeker verdiend te noemen. Een ouderwetse rush van Taoufik Adnane langs de linkervleugel werd besloten met een voorzet richting elfmeterstip. Daar stond Hicham Haouat die op fraaie wijze de 2-1 eindstand op het scorebord zette.

Zoals al geconcludeerd een wedstrijd met een bittere nasmaak en het eerste zoet moet dan aanstaande zaterdag maar volgen wanneer G.V.V.V. op het eigen sportpark Panhuis zaterdag tweede klasser Batavia ’90 ontvangt. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.


s.v. T.E.C. – G.V.V.V. 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 23. Fabian Kizito 1-0, 30. Fabian Kizito 2-0, 86. Hicham Haouat 2-1

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Mats Grotenbreg, Tom Oostinjen (84. Maikel Epskamp), Steven Theunissen, Jordi Bitter (62. Hicham Haouat), Achraf Nejmi (70. Mart de Jong), Danny de Leeuw (80. Justin Spies), Melvin van de Haar (46. Joshua Patrick), Joeri Potjes (62. Taoufik Adnane), Jonathan Richard (84. Younes Bagdadi), Lars ten Teije (80. Bilal Tmim)

Toeschouwers: 250

 

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer