G.V.V.V. komt kwaliteit tekort tegen Rijnsburgse Boys

  • Wedstrijdverslagen

Eindelijk. Dat was in de aanloop van het eerste ‘echte’ duel van dit seizoen toch wel het toverwoord. Een lekker zomerse zaterdag en een voetbalwedstrijd gaan bekijken. Dat was waar veel mensen al een maand of tien naar uit keken. Een goed resultaat van de thuisclub zou het ideale scenario zijn geweest, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. Het werd 0-3. 

De ploeg van Jochem Twisker kwam op alle fronten kwaliteit tekort ten opzichte van Rijnsburgse Boys. In de voorbeschouwing was al te lezen dat de voorbereidingen van beide teams al een fors verschil lieten zien en dat kwam er in deze openingswedstrijd ook duidelijk uit. Op de 0-3 overwinning van de gasten uit Rijnsburg viel helemaal niets af te dingen.

Onder dikke gele rookwolken van de fakkels van het uitpubliek fluit scheidsrechter De Brito Roque de wedstrijd op gang en we gaan er maar eens voor zitten. De Rijnsburgers laten vanaf dit signaal meteen al zien dat ze voor niets minder dan drie punten gekomen zijn en worden via Jongeneelen direct gevaarlijk. Hij snijdt vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen maar vindt Adnane op zijn weg. Er komen nog wel twee corners uit voort dus houdt RBB de druk erop, maar de thuisploeg houdt stand. G.V.V.V. worstelt zich het eerste kwartier onder de Rijnsburgse druk uit en weet een drietal aardige aanvallen te plaatsen. Eerst is het Grotenbreg die Patrick goed wegsteekt, maar helaas gaat de vlag omhoog wegens buitenspel. Het zal op het randje zijn geweest. Daarna is het de beurt aan De Jong om Patrick weg te steken, die een door niemand te bereiken voorzet produceert. Daarna kopt Patrick een bal goed door op Bitter, die oog in oog met doelman Zonneveld komt te staan, maar ook dit wordt afgevlagd wegens buitenspel.

0-1 voor de uien door Spruijt

Er volgt een korte fase waarin er kansen of mogelijkheden zijn aan beide kanten. Rijnsburg raakt in de negentiende minuut eerst de lat en daarna de paal. Meteen daarna kan Bitter een goede voorzet afleveren aan Haouat, maar die moet met zijn rug naar het doel aannemen en krijgt niet de kans uit de draai te schieten. Tot aan de vijfentwintigste minuut bleef de wedstrijd enigszins in evenwicht, maar de 0-1 van ‘de uien’ die op dat moment viel maakte daar een einde aan. Na een ingooi aan de linkerkant ligt de bal via Zeldenrust op de rand van de zestien ineens voor de vogelvrij staande Spruijt. Deze kan rustig een hoek uitkiezen en Jansen het nakijken geven. Tien minuten later komt Jansen gelukkig wel als winnaar uit de strijd als Grotenbreg zijn tegenstander Zeldenrust kwijt is. Zijn schot wordt met een knappe redding onschadelijk gemaakt.

Verzet G.V.V.V gebroken

Het is dan eigenlijk al gedaan met de tegenstand van de blauwen. G.V.V.V. krijgt het steeds moeilijker en Rijnsburgse Boys gaat steeds gemakkelijker door de linies voetballen. Kort voor rust krijgen de blauwen dan ook de tweede treffer om hun oren. De G.V.V.V. verdediging wordt pijnlijk op het verkeerde been gezet door een lange bal van Artien vanaf eigen helft, door de as van het veld. Het is weer Spruijt, die daardoor alleen voor Jansen opduikt en weinig moeite heeft met de afronding. Alleen (kleine) overtredingen kunnen de aanvallen nog stuiten, vlak voor rust is Oostinjen de eerste (en naar later bleek ook de laatste) die tegen geel aanloopt.

Rijnsburg wil niet, G.V.V.V. kan niet

In de rust wisselde Twisker Richard voor De Leeuw en ging De Jong meer als verdedigende middenvelder spelen, in een poging weer wat meer grip op het middenveld te krijgen. In de 51e minuut krijgt G.V.V.V. de eerste en naar later zou blijken enige corner te nemen. Gezien het feit dat G.V.V.V. op dat moment nog maar één echte kans had gekregen zou je dan verwachten dat die corner maar eens ‘hoog voor de pot’ wordt gespeeld. Maar helaas werd voor de korte variant gekozen, met simpel balverlies tot gevolg. De Rijnsburgers laten G.V.V.V. het spel maken. Die proberen dat ook, maar het lukt maar nauwelijks iets van gevaar te stichten. De passing is dan net weer onzuiver of het balletje valt gewoonweg niet goed. In de eerste twintig minuten na rust creëert ook Rijnsburg niet al teveel mogelijkheden. Na een paar pogingen van G.V.V.V., waarbij Haouat net niet bij de voorzetten kan valt het doek definitief. In de 65e minuut zet tweevoudig doelpuntenmaker Spruijt voor op de bij de tweede paal vrijstaande Zeldenrust, die de bal onberispelijk in de korte hoek binnenschiet. De voor Van der Moot in het veld gekomen Asante had zelfs nog voor de 0-4 kunnen zorgen. Hij trok vanaf links naar binnen en krulde de bal rakelings over het doel van Jansen.

Valse start

Een valse start dus voor de blauwen, die daarmee de lijn van de voorbereiding helaas doortrekken. Jochem Twisker gaf na afloop dan ook terecht aan dat er nog veel ruimte is voor verbetering en haalde de lichtpuntjes vooral uit de eerste 25 minuten, toen G.V.V.V. nog enige controle over de wedstrijd had. Maar de doelpunten zijn ook vandaag weer veel te gemakkelijk weggeven en daar zal zeer zeker verandering in moeten komen. Die verandering zien we liefst zo snel mogelijk, want volgende week staat er alweer een tegenstander van formaat op de rol: Kozakken Boys. Die wedstrijd wordt in Werkendam afgetrapt om 15.00 uur.


G.V.V.V. – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-2)
Scoreverloop: 25. Jeroen Spruijt 0-1, 39. Jeroen Spruijt 0-2, 65. Furhgill Zeldenrust 0-3.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Mats Grotenbreg, Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen, Jordi Bitter (80. Melvin van de Haar), Hicham Haouat (70. Lars ten Teije), Joshua Patrick, Achraf Nejmi, Joeri Potjes, Jonathan Richard (45. Danny de Leeuw), Mart de Jong.

Opstelling Rijnsburgse Boys : Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (76. Marc Magan), Masies Artien, Bram Ros ©, Dani van der Moot (70. Delano Asante), Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust (70. Robbert Olijfveld), Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt (82. Ian van Otterlo), Bert Koomen, Dennis van der Plas.

Gele kaart: 44. Tom Oostinjen

Scheidrechter: S. de Brito Roque
Toeschouwers: 800

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer