G.V.V.V. ook onderuit tegen O.S.S.’20

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond ook in O.S.S. ’20 haar meerdere moeten erkennen. De blauwhemden kwamen goed terug van een snelle achterstand, maar delfden toch het onderspit: 2-3.

Al vroeg in de wedstrijd grepen de bezoekers de voorsprong. Jos Peltzer wist met een lage schuiver vanaf de rand van ‘the box’ sluitpost Johan Jansen te verrassen en daarmee al na acht minuten de 0-1 op het scorebord te zetten. Maar G.V.V.V. had kort daarvoor via Jordi Bitter ook op voorsprong kunnen komen. De spits pikte de bal goed op na balverlies van Van der Velden, zijn schot in de korte hoek werd door doelman Rick van Leest gekeerd.

Een klein kwartier later breidde Joep van der Velden de voorsprong uit, nadat de bal redelijk eenvoudig het strafschopgebied inrolde en Taoufik Adnane, door niet goed dekken, een tweede treffer niet kon voorkomen. Ook toen had de Twisker brigade al de gelijkmaker kunnen scoren. Want in de 12de minuut belandde een vrije trap van Hicham Haouat via een kluts bij de tweede paal waar Tom Oostinjen het speeltuig in een keer op de pantoffel nam. Via onderkant van de lat stuitte zijn schot uit de doelmond.

Opleving

G.V.V.V. werd wakker na de twee tegentreffers en nam initiatief. Dat leidde al snel tot een grote kans en de aansluitingstreffer. Een steekpass op de weer overijverige Bitter en zijn inzet daarna leek voor de aansluitingstreffer te gaan zorgen. Maar de lange goalie Van Leest kon met de vingertoppen nog net redding brengen. Twee minuten later viel die treffer alsnog. Een verre doeltrap van Johan Jansen werd door Joshua Patrick met het hoofd verlengd, waardoor Jordi Bitter door de verdediging kon breken en oog-in-oog met de doelman goed afrondde: 1-2.

Kansen kwamen er ook nog voor Jonathan Richard en Joshua Patrick, maar beiden zagen hun schoten net aan de verkeerde kant van de paal voorbij gaan. Op slag van rust beloonde Mats Grotenbreg het betere spel met de gelijkmaker. Een voorzet van Patrick van de rechterzijde werd door de rechtsback hard in de korte hoek gekopt. Daarmee gingen beide ploegen met een 2-2 ruststand aan de thee.

Deksel op de neus

Na rust waarin beide ploegen niet gewisseld hadden was het spel van de kemphanen een stuk minder aantrekkelijk. Voor de pauze noteerde uw verslaggever 12 mogelijke situaties die gevaar konden stichten ongeveer gelijk verdeeld over beide ploegen. Daarna hoefde de pen maar vijf keer getrokken te worden.

De eerste kans was weer voor de gastheren, een snel opgezette aanval werd door Haouat voorlangs geschoten. Maar direct daarna kreeg G.V.V.V. de grootste kans van de avond om op voorsprong te komen. Een vlot opgezette aanval belandde bij Jonathan Richard in de ‘zestien’. De middenvelder had zelf de kans om af te ronden, maar zag uit een ooghoek dat Joshua Patrick er op de rand van het vijfmetergebied nog beter voorstaan.

De inzet van de rechterflank speler was niet hard en zuiver genoeg waardoor de sluitpost van Ossenaren met een goede reflex een zeker lijkend doelpunt voorkwam. Direct uit de tegenaanval was het wel raak aan de andere kant. De mee opgekomen blauwe verdedigers en middenvelders konden de counter er niet meer uithalen waardoor de rechterkant helemaal open lag. De voorzet vanaf die zijde op de geheel vrijstaande Rob van Sonsbeek was op maat waardoor hij geen enkele moeite had om zijn ploeg weer aan de leiding te brengen 2-3.

Net niet

Met nog ruim een half uur te voetballen liep G.V.V.V. dus weer achter de feiten aan zoals in diverse eerdere oefenduels ook gebeurde. Natuurlijk werd er niet bij de pakken neergezeten, dat valt te prijzen, maar het was wederom allemaal net niet. De slordigheden in de passing, verkeerd positie kiezen en/of verkeerde keuzes maken, het werden er almaar meer. Toch kregen Mats Grotenbreg en Achraf Nejmi nog kansen op de gelijkmaker. Grotenbreg werd net voldoende gehinderd toen Joeri Potjes na een hoekschop voor zijn voeten kopte, en middenvelder Nejmi claimde bij de referee een strafschop omdat hij vond dat hij onreglementair werd gestopt in kansrijke positie. De leidsman wilde er niet aan.

Met daarna nog een dikke twintig minuten te gaan begonnen de wisselingen van de wacht door beide oefenmeesters en daar werd het spel aan beide kanten ook niet beter en aantrekkelijker van. Maar in die periode kreeg O.S.S. ’20 de grootste mogelijkheid om nog een keer te scoren door simpel balverlies. Gelukkig was de ingreep van goalie Jansen op Julian Calor met een goede sliding voldoende om erger te voorkomen.

Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest, want met of zonder blauwe bril op, mag je zeggen dat gezien het spelbeeld een gelijke stand de verhoudingen het beste zou zijn weergegeven. Nu moeten captain Adnane c.s. er maar mee dealen dat er slechts een overwinning is geboekt in zes oefenwedstrijden. Er is nog een kans om dat een toch nog beter aanzien te geven. Want tijdens het trainingskamp in Maastricht komend weekend treft men zaterdagmiddag om 15.30 uur opnieuw een zondag derdedivisionist te weten R.K.S.V. Groene Ster.


G.V.V.V. – s.v. O.S.S. ’20 2-3 (2-2)
Scoreverloop: 8. Jos Peltzer 0-1, 21. Joep van der Velden 0-2, 27. Jordi Bitter 1-2, 44. Mats Grotenberg 2-2, 54. Rob van Sonsbeek 2-3.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Mats Grotenbreg (78. Justin Spies), Taoufik Adnane © (78. Steven Theunissen), Tom Oostinjen, Jordi Bitter, Hicham Haouat (67. Danny de Leeuw), Joshua Patrick, Achraf Nejmi (84. Melvin van de Haar), Joeri Potjes, Jonathan Richard (67. Lars ten Teije), Mart de Jong.

Scheidsrechter: Jelle Besselsen (Barneveld)
Toeschouwers: 350

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer