G.V.V.V. rekent in eerste helft af met Batavia ’90

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdag de eerste overwinning gepakt in de voorbereiding. Op eigen veld scoorden de blauwhemden er voor rust op los, waarna het in de tweede helft de eindstand liet bepalen op 5-2.

Voor doelman Dion van Toorn waren het zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijdminuten in het vlaggenschip van G.V.V.V. De sluitpost moest het in de voorbereiding even wat rustiger aandoen, maar kon thuis tegen tweedeklasser Batavia’90 zijn opwachting maken in de basiself.

Ambitieuze tweedeklasser

Onder toeziend oog van zo’n driehonderd toeschouwers nam Batavia ’90 in de eerste speelminuten het initiatief. Na acht minuten viel daar het eerste echte resultaat door te noteren. Een lage voorzet werd vanaf de linkerkant gemist, waardoor een vroege kans op de openingstreffer onbenut werd gelaten door de ambitieuze tweedeklasser. Een klein kwartier onderweg in de wedstrijd toen G.V.V.V. zijn eerste kans kon noteren. Het eerste schot op doel kwam van de voet van Taoufik Adnane, die via een vrije trap de bal in het zijnet schoot.

Niet veel later kreeg G.V.V.V. de eerste tegenvaller van de wedstrijd te verwerken. Mart de Jong moest zich na een harde tik boven de enkel laten behandelen, maar verliet strompelend het veld en moest vanaf de kant toekijken. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van de middenvelder is.

Openingstreffer

G.V.V.V. slaagde erin om de tegenvaller snel achter zich te laten en de openingstreffer op het scorebord te zetten. Een lage voorzet van Lars ten Teije werd voor het doel door aanvaller Jordi Bitter hard binnengeschoten: 1-0. Toch herhaalde zich een bekend tafereel na het doelpunt van de blauwhemden, want kort na die treffer was Batavia’90 alweer snel dichtbij de gelijkmaker. De inzet van de bezoekers vloog echter maar net naast het doel van Van Toorn.

Toch herpakte de thuisploeg zich snel en lagen Jordi Bitter en Lars ten Teije opnieuw aan de basis van een treffer. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en verzorgde Jordi Bitter de voorzet, waar vanuit Lars ten Teije trefzeker was. Met een bekeken schot verdubbelde Ten Teije de score voor zijn ploeg: 2-0.

Goede aanvallen

Net bekomen van die feestvreugde, kon de blauwe aanhang de handen opnieuw op elkaar doen. Na een goede combinerende aanval tussen Joshua Patrick en Jordi Bitter kon laatstgenoemde opstomen naar de achterlijn en van daaruit een voorzet afleveren. Danny de Leeuw was daar snel bij en kon in een leeg doel afronden en de 3-0 op zijn naam zetten. Ook de vierde treffer van de middag was een mooie. Ditmaal met een voorbereidende actie van Danny de Leeuw. De buitenspeler draaide zich knap vrij en legde met een strakke voorzet de bal precies op het hoofd van Lars ten Teije neer, die kon binnenkoppen en zijn tweede van de middag mocht aantekenen: 4-0. Bijna deden de Lelystedelingen voor rust nog iets terug, maar ze hadden de pech dat Madih Doufikar de paal raakte.

De tweede helft had de ploeg van Jochem Twisker het nakijken, toen Batavia ’90 al snel na de hervatting iets terug deed. Vanaf randje strafschopgebied schoten zij de 4-1 binnen. Dion van Toorn kwam daarna niet echt meer in gevaar, maar ook G.V.V.V. slaagde er bijna niet in om daar iets tegenover te zetten. De sprankelende aanvallen uit de eerste speelhelft waren niet meer terug te vinden. Vooral de ingevallen jongelingen Bilal Tmim en Younes Bagdadi bezondigden zich teveel individueel gewin en Tmim wist ook in kansrijke positie het net niet te vinden. Alleen Joshua Patrick zag na een lange een mooie rush die hem al slalommend in de ‘zestien’ bracht, zijn afrondende schot net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen

Buitenkansje onbenut

Toch had Bilal Tmim na 65 minuten spelen een treffer op het scorebord moeten zetten, nadat zijn ploeg een strafschop toegewezen had gekregen door een overtreding op Melvin van de Haar. Het buitenkansje was echter niet aan Tmim besteed. Hij schoot de bal ruim over, waardoor de 4-1 op het scorebord bleef staan.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Batavia ’90 zelfs nog op 4-2, nadat de ploeg door de blauwe verdediging heen was gesneden en oog-in-oog met de doelman foutloos bleef. Toch kon Tmim vlak voor tijd de nare smaak van de gemiste penalty wegspoelen, door vanuit de rebound, na een fraaie solo van Joshua Patrick, de eindstand te bepalen op 5-2.

Volgende wedstrijd

Dinsdagavond speelt G.V.V.V. zijn volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. In de laatste thuiswedstrijd van de oefencampagne is derdedivisionist O.S.S. ’20 de tegenstander. Dit treffen begint om 20.00 uur.


G.V.V.V. – Batavia ’90 5-2 (4-0)
Scoreverloop: 20. Lars ten Teije 1-0, 26. Jordi Bitter 2-0, 30. Danny de Leeuw 3-0, 39. Lars ten Teije 4-0, 49. Batavia ’90 4-1, 83. Batavia ’90 4-2, 90. Bilal Tmim 5-2

Opstelling G.V.V.V. : Dion van Toorn, Mats Grotenbreg (78. Joey van de Steeg), Taoufik Adnane ©, Steven Theunissen (46. Tom Oostinjen), Jordi Bitter (60. Younes Bagdadi), Joshua Patrick, Danny de Leeuw (46. Melvin van de Haar), Maikel Epskamp, Jonathan Richard, Mart de Jong (16. Achraf Nejmi), Lars ten Teije (46. Bilal Tmim).

Scheidsrechter: Jesse Knetsch (Bussum)
Toeschouwers: 300

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer