G.V.V.V. speelt gelijk door late treffer Jordi Bitter

  • Wedstrijdverslagen

Duels tegen Kozakken Boys zijn nooit saai en worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Ook deze uitgave was er weer zo een. Niet dat het daar in de eerste helft naar uitzag. De thuisploeg heerste op het veld en G.V.V.V. had het alleen aan een eigen strakke organisatie en opzichtig falen van de Werkendammers te danken dat het aan het einde van de eerste helft maar met 1-0 achter stond. In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Het lukte Kozakken Boys, ondanks enkele kansen en dankzij goed keeperswerk van doelman Johan Jansen, maar niet te scoren. De blauwen zochten en vonden steeds vaker de weg naar het doel, kregen ook kansen en scoorden uiteindelijk in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

De uitgangspunten aan het begin van de wedstrijd op sportpark De Zwaaier waren voor beide teams anders. Kozakken Boys begon vorige week met een driepunter aan Jack’s League door met 1-0 in Katwijk te winnen van Quick Boys terwijl G.V.V.V. thuis roemloos ten onder ging met een 0-3 verlies tegen Rijnsburgse Boys.

Trainer Jochem Twisker had zijn basiselftal op een enkele plek gewijzigd. Danny de Leeuw begint in de basis, terwijl Mats Grotenbreg op de bank plaats moet nemen. Dit zorgt ervoor dat Tom Oostinjen op de rechtsbackplek belandt en Jonathan Richard naar het hart van de defensie wordt teruggehaald.  Voor het eerst van dit seizoen maakt Kai Huisman deel uit van de selectie, hij neemt vooralsnog op de bank plaats.

Kozakken Boys begint voortvarend

Op Kozakken Boys maakt deze omzetting waarschijnlijk weinig indruk, want het begint voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap begint de thuisploeg druk te zetten en bepaalt het wedstrijdbeeld. Mogelijkheden zijn er voor Marijnissen en Fagrach. Bij de laatste poging moet Johan Jansen redding brengen wanneer zowel Potjes als Adnane uitgespeeld worden. Na een half uur spelen moet doelman Johan Jansen opnieuw tweemaal zijn kunnen tonen. Lars Hutten krijgt randje buitenspel de bal, maar zijn schot wordt door Jansen gekeerd. Een minuut later krijgen de Veenendalers de bal niet weg uit de verdediging en opnieuw keert Jansen een doelpoging.

Het ziet ernaar uit dat G.V.V.V. een moeilijke middag tegemoet zal gaan. Het duurt zeker een half uur voordat het zelf de weg naar het doel van de Werkendammers pas echt weet te vinden. Een actie van Jordi Bitter zorgt ervoor dat de bal bij Hicham Haouat belandt, de aanvaller raakt de bal niet goed en zo gaat de veelbelovende aanval als een nachtkaars uit. Kort daarna de eerste hoekschoppen voor G.V.V.V. Ook die leveren niets op. G.V.V.V. heeft het lastig, spelers kunnen elkaar maar moeizaam vinden, ballen worden te kort en verkeerd gespeeld. Ook is algehele spel slordig, hiermee helpt het de tegenstander om regelmatig ten aanval te kunnen gaan.

Kozakken Boys op voorsprong

Na vijfendertig minuten komt de thuisploeg toch op voorsprong. Een pass van Yasin Ouja, Lars Hutten komt vanaf links naar binnen, ontdoet zich van de wegglijdende Achraf Nejmi, doelman Johan Jansen probeert de bal te keren maar omdat het schot tussen de benen van Jonathan Richard van richting verandert heeft hij alleen maar het nakijken. Het heeft even geduurd maar toch een verdiende voorsprong voor de Kozakken Boys.

Mysterieuze krachten in de sport

De achterstand waar G.V.V.V. nu mee te maken krijgt lijkt in het vervolg van de wedstrijd meer op een soort bevrijding. ’Het tegendoelpunt is gevallen, nu kunnen we gaan voetballen.’

De Veenendalers zoeken meer de aanval. Een voorzet van Richard kan door Potjes net niet met het hoofd geraakt worden. De stevige wind op sportpark De Zwaaier is hier ook debet aan. Aan de andere kant moet Adnane met een snoekduik voorkomen dat de tegenstander een doelpoging krijgt. Hierbij blesseert hij zich, maar de aanvoerder kan even later weer verder spelen.

Wanneer scheidsrechter Vereijken voor rust fluit kunnen we concluderen dat de schade voor G.V.V.V. beperkt is gebleven en niet onoverbrugbaar. Kozakken Boys is heer en meester op het veld maar kan dit niet in veel doelpunten uitdrukken.

Na rust een ongewijzigd Kozakken Boys. Bij G.V.V.V. is Mats Grotenbreg in het veld gekomen voor Achraf Nejmi. Hierdoor verhuist Tom Oostinjen naar het middenveld.

Kozakken Boys probeert het goede spel van de eerste helft weer op te pakken. Dat resulteert in twee doelpogingen. Yasin Ouja speelt Adnane uit en via Potjes gaat de bal over het doel. Uit de hoekschop ontstaat een chaotische situatie en gelukkig brengt Richard vanaf een meter voor de lege doellijn de bal weer terug in het veld.

G.V.V.V. laat zich meer en meer zien

Een diepe pass van Jonathan Richard wordt door Jordi Bitter opgepakt en hij snelt richting het doel van Kozakken Boys. Zijn inzet wordt door doelman Kieboom tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant gaat een vrije trap van Marijnissen net naast de paal achter. Een schot van Joshua Patrick wordt door de doelman gepakt en een schot van Fagrach gaat rakelings naast. Het spel golft op en neer en het begint steeds meer op een wedstrijd te lijken doordat G.V.V.V. meer tegenstand biedt.

Hetgeen niet wil zeggen dat het spelpeil hoger wordt. Kozakken Boys begint steeds slechter te voetballen en G.V.V.V. biedt dan wel meer tegenstand, maar slechte passen en besluiteloosheid zijn nog regelmatig aan de orde. Maar toch, nog steeds maar dat ene tegendoelpunt, er is nog van alles mogelijk!

Spanning is om te snijden

Jordi Bitter krijgt zijn tweede kans in de tweede helft. Een dieptepass van Joshua Patrick, Bitter snelt richting het strafschopgebied, eenmaal daar aangekomen wil hij uithalen maar op de een of andere manier struikelt hij over zijn eigen benen: weg kans.

Een bijzondere situatie doet zich even later voor wanneer Joshua Patrick doorbreekt en ter aarde stort. De scheidsrechter fluit, iedereen denkt aan een overtreding op Patrick, maar komt (waarschijnlijk op aanraden van zijn assistent) hierop terug en geeft een scheidsrechtersbal aan Kozakken Boys.

Het duo Patrick/Bitter laat voor de zoveelste keer van zich zien. Opnieuw een dieptebal van Patrick, opnieuw een kans voor Bitter maar ditmaal struikelt Bitter oog in oog met de doelman.

Met nog tien minuten te spelen wordt Richard gewisseld voor Lars ten Teije. Trainer Jochem Twisker versterkt de aanval om te proberen toch nog een punt binnen te halen. Niet zo’n gek idee, want Kozakken Boys heeft het niet helemaal meer en de blauwen gaan steeds meer het spel beheersen in deze wedstrijd.

Maar het blijft natuurlijk oppassen. Mats Grotenbreg voorkomt tweemaal met een uiterste sliding een doelpoging van thuisploeg. Aan de andere kant mist Haouat jammerlijk na een inzet van Ten Teije. In de tegenaanval moet Johan Jansen zijn doel verlaten om een aanval van de tegenstander te onderbreken.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd wordt Haouat gewisseld voor Kai Huisman. Huisman maakt hiermee zijn debuut voor de blauwen na een blessure die de hele voorbereiding duurde.

G.V.V.V. maakt gelijk

In de negentigste minuut een dieptepass van Tom Oostinjen op Joshua Patrick. De bal belandt via een tegenstander voor de voeten van Jordi Bitter. Driemaal recht is scheepsrecht moet de spits van G.V.V.V. gedacht hebben want ditmaal is zijn inzet wel raak en is de stand gelijk, 1-1.

Spannende slotfase

Scheidsrechter Vereijken besluit om nog vier minuten extra speeltijd aan de wedstrijd toe te voegen. Danny de Leeuw wordt gewisseld voor Steven Theunissen. Deze krijgt in de laatste seconde van de wedstrijd de mogelijkheid om de winst mee naar Veenendaal te nemen. Zijn inzet wordt door Gwaeron Stout van de doellijn weggewerkt. De wedstrijd wordt gelijk afgeblazen.

Eerste resultaat van deze competitie

G.V.V.V. gaat met een punt terug naar Veenendaal. Onverwacht gezien het verloop in de eerste helft waarin de Kozakken Boys heer en meester waren. Na het tegendoelpunt rechtten de blauwen de rug en kwamen steeds meer aan voetballen toe. Een terechte uitslag zo lijkt het.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam, aanvang 14.30 uur.


Kozakken Boys – G.V.V.V. 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 35. Lars Hutten 1-0, 90. Jordi Bitter 1-1.

Opstelling Kozakken Boys: Ricardo Kieboom, Stephen Warmolts, Kaj Ramsteijn, Yasin Ouja (64. Leandro Resida), Tarik Fagrach (76. Johnny Lommers), Gwaeron Stout, Jeffrey van Nuland (76. Ayton Statie), Lars Hutten, Thomas Marijnissen, Luca den Heijer (83. Leon Bot), Rochdi Achenteh.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Jordi Bitter, Hicham Haouat (86. Kai Huisman), Joshua Patrick, Achraf Nejmi (46. Mats Grotenbreg), Danny de Leeuw (91. Steven Theunissen), Joeri Potjes, Jonathan Richard (79. Lars ten Teije), Mart de Jong.

Gele kaarten: 63. Yasin Ouja (Kozakken Boys), 25. Achraf Nejmi, 31. Mart de Jong, 58. Joshua Patrick (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: R.J.T. Vereijken (Beek en Donk)

Toeschouwers:

Tekst: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Stefan Koops 

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer