Limburgse grond is G.V.V.V. niet gunstig gezind

  • Wedstrijdverslagen

Opnieuw lukte het de ploeg van trainer Jochem Twisker niet om de laatste oefenpot, voordat volgende week zaterdag de competitie begint, met een bemoedigend resultaat af te sluiten.

Vroege voorsprong
Onder een heerlijk Limburgs zonnetje met de bijbehorende temperatuur, waardoor ook tussentijdse drinkpauzes nodig waren, begonnen de bezoekers alleszins overtuigend op de kunstgrasmat van sportpark Pronsebroek. In korte tijd moest gastheer Groene Ster drie hoekschoppen weggeven om het blauwe gevaar te bezweren. Bij de vierde, veroverd door goed doorzetten van Nejmi na een slimme vrij trap van De Jong, was het wel raak. De hoekschop dwarrelde in de buurt van de tweede paal waar de mee opgekomen centrale verdediger Oostinjen zich niet bedacht en gelijk uithaalde. Goalie Mertens was compleet kansloos op het harde schot en dus stond er 0-1 op het scorebord.

Spel golft op en neer
Hierdoor waren de Limburgers wakker geschrokken en lieten zij ook aanvallende intenties zien. Sluitpost Johan Jansen moest tweemaal kort achter elkaar handelend optreden op schoten van Bo Breukers en zag een schot, voortgekomen uit een hoekschop, maar net naast gaan. Aan de andere kant was Jordi Bitter gevaarlijk na een doorkopbal van Patrick, maar de spits hield uitsluitend een corner aan over. Daarna gelijk weer een uitbraak van Groene Ster, op of over het randje van off-side maar de linesman vlagde niet, kreeg Chefrino Eind een niet te missen kans, die hij toch miste tot geluk van alles wat blauw was. Die waarschuwing was wel aan G.V.V.V. besteed want ze pakten het initiatief weer over met een 100% kans voor Joshua Patrick. De diep gestuurde Mart de Jong speelde in op de inlopende Patrick en die had de hoek voor het uitzoeken. Maar helaas zocht Joshua de hoek te ver en ging het speeltuig voorlangs het vijandelijk doel. De assistgever had zelf niet veel later ook een kans, doordat Jonathan Richard slim de bal afpakte van een opponent. Maar het lobje van De Jong was te krachteloos om de keeper te verontrusten.

Geen clean sheet
Alles leek erop dat Taoufik Adnane c.s. met een clean sheet de rust zouden gaan halen, maar die vlieger ging helaas niet op. Een vrije trap, op zo’n 22 meter afstand van het doel, werd door de captain van de gastheren Dylan Zwartjes er in een keer in gelegd. Of het muurtje de bal nog iets van richting veranderde was niet waarneembaar voor uw scribent, maar feit was wel dat keeper Jansen als aan de grond genageld geen enkele reactie vertoonde en dus de bal tegen het net zag verdwijnen.

Kansen, geen goals
Na de thee waren de eerste wapenfeiten weer voor de bezoekers uit Veenendaal. Potjes kopte na een hoekschop voorlangs en niet veel later verzorgde Jordi Bitter voor een voorzet richting Haouat. Die zag uit een moeilijke zijn schot worden geblokt. Niet veel later deed invaller Danny de Leeuw van dezelfde vleugel het nog eens een keertje over op de vleugelaanvaller. Nu was het minder moeilijk om in te schieten voor Hicham en dat deed hij dan ook prima. Keeper Mertens had het nakijken, maar had het geluk aan zijn zijde dat een van zijn verdedigers de bal nog net voor de lijn kon keren. Twee minuten later had het wel raak moeten zijn toen Lars ten Teije, ook na rust in het veld gekomen, een gevoelvolle voorzet verzond richting de aanstormende Nejmi. Geheel vrijstaand in het vijfmetergebied was het moeilijker om de over het doel te werken dan erin. Maar Achraf overkwam toch het eerste en dus geen treffer.

Schrik en tegentreffer
Met nog twintig minuten te gaan sloeg bij alle blauwen de schrik om het hart toen Justin Spies na een vrij ongelukkige botsing met een tegenstander tegen het gras ging waarbij hij naar het liet aanzien zijn knie verdraaide. Na minuten van onderzoek door verzorger Jan van Pommeren en fysio Daan de Rijk moest hij met ondersteuning van die beide uiteindelijk al hinkelend naar de kleedkamer gebracht worden. Hopelijk heeft de jonge selectiespeler niet al te schade opgelopen. Steven Theunissen was zijn vervanger. Bij een van zijn eerste balcontacten speelde hij Mats Grotenbreg vrij ongelukkig aan, maar niet zodanig dat hij er niets meer mee kon. Maar Mats liet zich echt de kaas van het brood eten waardoor invaller en nieuwkomen bij Groene Ster Ahidar vrije doortocht kreeg en vrij simpel zijn ploeg op voorsprong kon zetten.

Goalie Jansen bij de les
Met even later nog drie wissels die coach Twisker doorvoerde en met de schrik van het uitvallen van Spies bakte G.V.V.V. er niet zoveel meer van en waren de kansjes voor de gastheren. Gelukkig bleef Johan Jansen goed bij de les want hij moest in actie komen op schoten van Eind en de maker van de 2-1. Ook zag hij nog een hoekschop direct tegen de buitenkant van de paal ketsen. In de slotfase probeerde G.V.V.V. nog met de moed der wanhoop een gelijkmaker te forceren. Mats Grotenbreg had bijna het geluk om zijn fout goed te maken toen Lars ten Teije een vrij trap zijn richting opstuurde, maar zijn beenlengte of schoenmaat wat net iets te klein om het speeltuig in het doel te kunnen deponeren.

Al met al een uitermate ongelukkig verlies voor ons keurkorps. Daar waren een drietal thuissupporters die ik na afloop sprak het helemaal mee eens. Die vonden dat een gelijkspel ook het spelbeeld beter weer zou hebben gegeven. Maar voor die zienswijze koop je natuurlijk niets het is en blijft de zoveelste nederlaag in de oefencampagne. Hopelijk heeft de staf wel lichtpuntjes gezien om komende zaterdag toch goed beslagen ten ijs komen bij de start bij de Jack’s League wanneer Rijnsburgse Boys op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.

————————————————————————————————————————————-

R.K.S.V. Groene Ster – G.V.V.V. 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 7. Tom Oostinjen 0-1, 40. Dylan Zwartjes 1-1, 72. Safouane Ahidar 2-1.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Mats Grotenbreg, Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (46. Justin Spies 71. Steven Theunissen), Jordi Bitter (78. Bilal Tmim), Hicham Haouat (78. Melvin van de Haar), Joshua Patrick (46. Lars ten Teije), Achraf Nejmi, Joeri Potjes (78. Maikel Epskamp), Jonathan Richard (46. Danny de Leeuw), Mart de Jong.

Scheidrechter: Max Kok (Maastricht)
Toeschouwers: 200

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer