Dubbele cijfers voor JO15-2

• Opleiding

Na een nederlaag tegen Delta Sports’95 (2-4) en een overwinning op DOSC (9-3) stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Musketiers op het programma van G.V.V.V. JO15-2.  Na een wat aarzelend begin kwam G.V.V.V. behoorlijk op stoom en kreeg het arme Musketiers alle hoeken van het veld te zien. Uiteindelijk stopte de teller bij 0-10!

Even warmdraaien

G.V.V.V. begon goed aan het duel maar het duurde even voordat de score werd geopend. Een mooie pass van Arjan was net te scherp voor spits Dylan. Even later ging Marwan op links zijn tegenstander voorbij maar zijn voorzet was nog niet goed genoeg en Musketiers kon nog opruimen. Ook Omar kreeg in de openingsfase een mogelijkheid maar zijn schot miste kracht en kon door de keeper makkelijk worden gestopt. Musketiers dacht ook een aanval te kunnen opzetten maar Nathan stak daar een been voor. Hij speelde cool terug op keeper Maarten en via Jasper, Arjan en Marwan werd een volgende blauwe aanval opgezet. Helaas ontbrak het nog aan een goede voorzet. Nathan onderschepte niet veel later de bal en stuurde met een prachtige pass Dylan alleen op het doel van Musketiers af. Oog in oog met de keeper faalde Dylan niet en opende hij de score (0-1).

Verdedigend sterk

Verdedigend stond G.V.V.V. zijn mannetje en bijna alle aanvalspogingen van Musketiers werden vakkundig ongedaan gemaakt. Eerst was het Luuk die een goed blok zette. Via Maarten en Marwan werd een nieuwe aanval opgezet die werd afgerond door Omar. Helaas stond Omar buitenspel waardoor het feest (nog) niet door ging. Een volgende poging van Musketiers om enigszins in de buurt van het doel van Maarten te komen werd door Jasper goed onschadelijk gemaakt. Wat volgde was weer een mooie aanval van G.V.V.V. en via Omar belandde de bal bij Milan. Milan kreeg echter net niet genoeg tijd om doeltreffend uit te halen. Na een kwartier voetballen lukte het G.V.V.V. wel om de score op te voeren. Eerst kon Dylan, helemaal vrijstaand in het strafschopgebied, de vele meegereisde supporters doen juichen (0-2). Amper een minuutje later wist Lewon zich knap vrij te spelen en ook de keeper kansloos te laten (0-3). Via Arjan, Thijmen en Omar (na een knappe pass van Ahmad) kreeg G.V.V.V. genoeg kansen om de score nog verder op te voeren maar steeds was de afronding niet nauwkeurig genoeg. Vlak voor de rust werd Musketiers enigszins gevaarlijk maar een voorzet uit een vrije trap kon door Nathan worden weggewerkt. Op slag van rust wist de keeper van Musketiers Omar nog van een score af te houden. Marwan was echter goed meegelopen en kon de rebound eenvoudig in het doel schieten (0-4).

Omar is de verdediging van Musketiers weer eens te snel af.

Ook in ondertal de baas

Net als bij de eerste helft duurde het even voordat G.V.V.V. op stoom kwam. Kansjes waren er wel maar Arjan, Ahmad en Radjinder hadden het vizier nog niet op scherp staan. Nadat de verdediging van Musketiers een corner van G.V.V.V. onschadelijk had gemaakt dachten de Elstenaren via een snelle uitbraak de G.V.V.V. verdediging  te verassen. Gelukkig stond Hugo goed op te letten en kon hij de bal onderscheppen. Hugo zag ook Dylan helemaal vrij voor het doel staan en de pass die volgde was perfect. Dylan nam de bal ineens vanuit de draai op zijn pantoffel en de bal verdween met een fraaie boog in de verre hoek (0-5). In korte tijd bouwde G.V.V.V. de voorsprong nog verder uit. Eerst was het Omar (0-6) en vervolgens Lewon (0-7) die het net lieten bollen. G.V.V.V. wilde doordrukken maar Dylan, na een goede pass van Thijmen, en Luuk, met een verwoestend hard schot, troffen geen doel. Musketiers probeerde nog wel wat maar verder dan een vrije trap die door Maarten makkelijk kon worden gepakt kwam men niet. Aan de andere kant van het veld leek G.V.V.V. op weg naar weer een doelpunt maar Marwan werd (onterecht?) afgevlagd voor buitenspel. Ook Ahmad had het geluk niet aan zijn zijde. Zijn schot spatte uiteen op de paal. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gebeurde er nog heel erg veel. Eerst wist Lewon na een knappe actie Marwan te bereiken die het beheerst de 0-8 binnenschoot. De ijverige Lewon werd kort hierna van het veld gestuurd na een iets te stevige tackle. Ook met tien tegen elf was G.V.V.V. nog steeds de bovenliggende partij. Dylan scoorde in de laatste minuut 0-9 en in de toegevoegde tijd wist Nathan zijn sterke optreden te bekronen met een doelpunt. Eindstand 0-10.

Dylan op weg naar de 0-9.

vv Musketiers JO15-1 – G.V.V.V. JO15-2   0 – 10 (0-4)

Scoreverloop: 6. 0-1 Dylan Dirksen, 16. 0-2 Dylan Dirksen, 17. 0-3 Omar Uka, 35. 0-4 Marwan Akbili, 48. 0-5 Dylan Dirksen, 50. 0-6 Omar Uka, 51. 0-7 Lewon Stepanyan, 66. 0-8 Marwan Akbili, 70. 0-9 Dylan Dirksen, 70+1. 0-10 Nathan Landu

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Luuk Septer, Nathan Landu, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan, Arjan Pakseresht, Milan van de Weerd, Omar Uka, Dylan Dirksen, Marwan Akbili.

Invallers: Hugo van Leeuwen, Radjinder Lindaart, Ahmad Amallah.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik