Twisker brigade kan underdog rol niet omkeren

  • Wedstrijdverslagen

Zoals in de voorbeschouwing op het blauwe onderonsje in Spakenburg al was geconstateerd dat de ploeg van coach Jochem Twisker als underdog naar sportpark De Westmaat afreisde, kwam in werkelijkheid ook uit. In een vrij gezapig potje voetbal trok de thuisploeg terecht de 2-0 overwinning naar zich toe.

Wellicht heeft u het grapje weleens horen langskomen, hoe egeltjes hèt doen. Het antwoord daarop is: Heel, heel voorzichtig. Deze clou ging gisteren op sportpark De Westmaat ook op voor de beide kemphanen die voorafgaande aan het duel nog geen winstpartij hadden kunnen boeken en daarom beide uiterst behoedzaam aan het duel begonnen. Zomeravondvoetbal is misschien wat overdreven, maar het eerste half uur kwam daar toch wel dichtbij in de buurt.

Spakenburg kruipt uit haar schulp

Maar na dat half uur kroop de thuisploeg uit haar schulp omdat ze wel inzagen dat er deze manier van voetballen weinig te halen zou vallen. Een volgden een drietal hoekschoppen op rij waarbij de laatste de eerste grote kans opleverde. Boy van de Beek slingerde de bal vanaf het vlaggetje voor en bij de tweede paal stond de mee opgekomen vleugelverdediger Hero van Lopik vogeltje vrij om in te schieten. Schieten deed de back wel, maar tot geluk van alles wat G.V.V.V. was mikte hij veel te hoog en ging de grote kans teloor.
Een minuut of vijf later was het wel raak. Mats Grotenbreg ging vanaf eigen helft op avontuur maar leed balverlies, en dat bracht zijn tegenstander Robin Eindhoven in balbezit. De achtervolging van G.V.V.V.’s vleugelverdediger duurde tot bijna aan de achterlijn. De kapbeweging van Eindhoven werd beantwoord door Grotenbreg met het aantikken van het standbeen van de aanvaller die daardoor onderuit ging. Een domme en ook onnodige overtreding aangezien Joeri Potjes nog voor rugdekking zorgde. Scheidsrechter Teuben, die een prima wedstrijd floot en de kaarten op zak hield, kon hier niets anders doen dan de bal op elf meter leggen. En zo’n kans laat spits Floris van der Linden zich niet ontnemen, die schoot dus raak en daarmee zijn ploeg op voorsprong.
Even later had Dekker die nog kunnen vergroten, maar zijn venijnige schot werd goed gepareerd door goalie Jansen. In de dying seconds van de eerste helft raakte aanvoerder Taoufik Adnane bij een sliding geblesseerd en hij moest al trekkebenend de kleedkamer opzoeken. Hij kon niet meer opgelapt worden en Steven Theunissen werd na de thee zijn vervanger en Jonathan Richard nam de aanvoerdersband over.

Geen tegengas

Waar het G.V.V.V. enkele weken geleden tegen Kozakken Boys nog lukte om na de thee het initiatief te pakken na een achterstand, was daar in Spakenburg nauwelijks sprake van. Voormalig Spakenburger Tom Oostinjen deed met inzet en ijver de nodige moeite, maar zijn schot uit een moeilijke hoek verdween voorlangs en een vrije schietkans poeierde hij hoog over het dak van de sporthal. Tussendoor had Spakenburg twee goede mogelijkheden gehad om de voorsprong te vergroten. Een leep lobje van Dekker belandde op het dak van het doel en op een straffe kopbal van Van der Linden had Johan Jansen een juist antwoord door deze over zijn doel te liften.

Nee, wat G.V.V.V. ook probeerde, ook nog met een aantal wissels, het lukte niet om tegengas te geven. Zonder dat Spakenburg groots speelde behielden zij het overwicht en dat leidde, na twee gemiste kansen van Dekker en Van der Linden, ruim een kwartier voor tijd tot de 2-0. Een mooi uitgespeelde aanval bezorgde het speeltuig bij Eindhoven die op zij beurt de vrijstaande invaller Vink bediende. Voor de voormalig TEC speler was het een koud kunstje om de bal achter Jansen te schuiven.
Via Joshua Patrick en invaller Justin Spies deelde de gasten alleen nog een paar speldenprikjes uit, maar zelfs een eretreffer zat er eigenlijk geen moment in. Spakenburg speelde de wedstrijd, inclusief zes minuten blessuretijd, professioneel uit en mocht verdiend haar eerste driepunter laten noteren, waar G.V.V.V. nog steeds met smart op wacht.

De mannen van trainer Twisker hebben maar kort tijd om hun wonden te likken want komende dinsdagavond wacht alweer de volgende serieuze ontmoeting. Dan staat in de eerste ronde in het kader van de KNVB beker de ontmoeting met derdedivisionist VVOG te wachten op het sportpark Panhuis. Aanvang van die ontmoeting is 20:00 uur.


SV Spakenburg – G.V.V.V. 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 34 Floris van der Linden 1-0 (strafschop). 73. Wimilio Vink 2-0.

Opstelling SV Spakenburg: Leon ter Wielen, Koos Werkman ©, Tim Brinkman, Roy Terschegget, Joël Amakodo, Boy van de Beek (65. Wimilio Vink), Floris van der Linden (85. Lowie van Zundert), Hero van Lopik, Frank Schilder (65. Yannick Zeeman), Robin Eindhoven (74. Ravelino Junte), Vince Gino Dekker (74.Roy Tol).

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Mats Grotenbreg (75. Achraf Nejmi), Taoufik Adnane © (46. Steven Theunissen), Tom Oostinjen, Jordi Bitter, Hicham Haouat (63. Kai Huisman), Joshua Patrick, Danny de Leeuw (75. Lars ten Teije), Joeri Potjes, Jonathan Richard ©, Mart de Jong (63. Justin Spies).

Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel)
Toeschouwers: 850

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer