G.V.V.V. lijdt minimale nederlaag in Groesbeek

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft ook op bezoek bij De Treffers geen punten weten te pakken. De Veenendalers leden in Groesbeek een minimale nederlaag: 1-0.

Na drie wedstrijden met een ongewijzigde selectie, voerde trainer Jochem Twisker vandaag een wisseling door in zijn basiself. Middenvelder Achraf Nejmi moest plaats maken voor rechtsback Mats Grotenbreg. Vanaf die positie schoof Tom Oostinjen weer door naar de plek van Nejmi.

Op de natuurgrasmat van de Groesbeekse club was het de thuisploeg dat in de eerste fase van de wedstrijd de meest noemenswaardige mogelijkheden kon noteren. Na dertien minuten waren de gastheren via Vlijter het dichtst bij de openingstreffer, maar een goede redding van Johan Jansen voorkwam een snelle achterstand. Datzelfde deed de Veense goalie even later op een kopbal van Jordy Thomassen.
Daarmee was het spelbeeld zichtbaar geworden, de gastheren in een aanvallende rol en de gasten die de rijen gesloten probeerden te houden en via uitbraken voor gevaar te zorgen.

G.V.V.V. zet aan

Na een minuut of twintig nam G.V.V.V. het initiatief wat meer over en werden er weinig kansen meer weggegeven. Er stond een klein halfuur op de klok toen Mats Grotenbreg de eerste kans voor zijn ploeg noteerde. Mart de Jong gaf de bal voor bij de eerste paal, en de verdediger richtte mijn zijn hoofd iets te ver naar rechts waardoor het speeltuig aan de verkeerde kant van de paal voorbij ging. Kort daarna had Danny de Leeuw het doelpunt van de week kunnen maken. Hij nam een voorzet van Grotenbreg bij de tweede paal ineens op de pantoffel maar had daarbij de pech dat de bal op de lat belandde.

Enkele minuten later kwam G.V.V.V. alsnog op achterstand. Een vermeende overtreding op Tom Oostinjen werd door scheidsrechter Winkel weggewuifd, waarna het lijdend voorwerp bleef liggen maar het spel doorging. Omdat Oostinjen juist aan aanvallende impuls was begonnen lag het middenveld open. De pass op Vlijter was precies en daardoor kon hij opstomen richting de ‘zestien’. Ditmaal drukte Vlijter wel doeltreffend af, door vanaf een meter of twintig op doel te schieten. Johan Jansen raakte de bal nog wel, maar zag het speeltuig onder zich doorgaan. De 1-0 voor De Treffers was een feit.

Spaarzame momenten

In het eerste halfuur van de tweede helft waren er eveneens maar weinig uitgespeelde kansen te noteren voor beide ploegen. G.V.V.V. kwam niet echt in de problemen, maar was zelf niet in staat om het doel van de thuisploeg onder vuur te nemen, op het schot van Haouat direct na de aftrap na, die rakelings naast ging. Na ruim een uur spelen mocht G.V.V.V. in de handen knijpen dat het niet op een 2-0 achterstand kwam, aangezien het schot van Ten Den voorlangs vloog.

Ook de blauwhemden hadden kansen om gelijk te maken, waaronder via Tom Oostinjen die vanaf de linkerflank net over het doel schoot. In de slotfase probeerde G.V.V.V. nog wel aan te zetten, maar het werd niet echt meer gevaarlijk. Dat logische alles-of-niets spel van de Twisker brigade leidde bijna nog tot een verdubbeling van de score voor de gastheren in de toegevoegde tijd, omdat er veel ruimte achterin ontstond, maar het eerste balcontact van invaller Daan van Hees ging over en Brian Campman zocht het doel op de verkeerde plaats.

Niet beloond

Daarmee weet G.V.V.V. ook in Groesbeek geen punt te behalen. Hoewel het elftal van Jochem Twisker zonder twijfel niet slecht voor de dag kwam en zich prima herpakte na het echec van vorige week tegen Jong FC Volendam, wist het zichzelf niet te belonen met tenminste een punt waardoor het met lege handen terugkeerde richting Veenendaal. Volgende week wacht het blauwe onderonsje in Spakenburg op sportpark De Westmaat. Aanvang van dat duel is 15.00 uur.


De Treffers – G.V.V.V. 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 39 Gavin Vlijter 1-0.

Gele kaarten: 63. Bram Zwanen, 75. Dennis Hettinga (De Treffers), 31. Joshua Patrick, 58. Jonathan Richard, 71. Mart de Jong (G.V.V.V.)

Opstelling De Treffers: Jordy Rondeel, Bryan Sirvania, Ricardo Ippel ©, Robin Janssen, Teije ten Den (84. Coen Maertzdorf), Bram Zwanen (69. Leroy George), Gavin Vlijter (90. Daan van Hees), Brian Campman, Jordy Thomassen, Tjeu Langeveld, Dennis Hettinga.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Mats Grotenbreg (72. Justin Spies), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen, Jordi Bitter, Hicham Haouat, Joshua Patrick, Danny de Leeuw (65. Lars ten Teije), Joeri Potjes, Jonathan Richard, Mart de Jong (79. Kai Huisman).

Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens)
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer