G.V.V.V. tankt zelfvertrouwen met zege op VVOG

  • Wedstrijdverslagen

De volgende ronde van de beker is bereikt! Op het eigen sportpark Panhuis rekende G.V.V.V. na verlenging af met derdedivisionist VVOG: 3-1.

Na vijf speelronden in de Jack’s League wachtte G.V.V.V. nog altijd op een eerste overwinning. De bekerontmoeting met derdedivisionist VVOG moest de ideale wedstrijd worden om het broze zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Jochem Twisker op te krikken.

Wijzigingen in basiself

Met vier wijzigingen in de basiself, ten opzichte van afgelopen zaterdag, startte G.V.V.V. aan de ontmoeting in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Taoufik Adnane moest geblesseerd toekijken, Steven Theunissen was zijn vervanger. Ook Johan Jansen, Danny de Leeuw en Hicham Haouat waren vervangen door respectievelijk Jan van Willige, Lars ten Teije en Justin Spies.

Het startsignaal had nog maar net geklonken, de laatste supporters zochten een plekje en het eerste doelpunt lag al in het net. Tom Oostinjen was over de linkerkant het zestienmetergebied ingelopen en bediende daar Jordi Bitter, die foutloos tegen de touwen schoot: 1-0. Een droomstart voor de blauwhemden, die zo verlangen naar een zege in een officiële wedstrijd.

Snelle gelijkmaker

Toch werd wederom duidelijk dat de thuisploeg niet overloopt van het zelfvertrouwen, nadat VVOG via verschillende aanvallen op jacht ging naar de gelijkmaker. Wat kleine speldenprikjes werden uitgedeeld, maar de eerste noemenswaardige aanval was ook direct een doelpunt voor de bezoekers. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggelegd op Mitchel Dijkhof, die vrij opstoomde en hard en laag de gelijkmaker op het scorebord schoot.

Na een halfuur spelen kreeg Jordi Bitter een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten, maar een voet van doelman Polhoud voorkwam een feestje in het Veenendaalse kamp. Verdere opbouw bleef uit en beide ploegen probeerden met lange ballen een treffer te produceren.

Overtuigender veldspel

Een ander G.V.V.V. stond op in de tweede helft. Veel meer dreiging en druk op de tegenstander brachten de thuisploeg beter in de wedstrijd. Toch kreeg VVOG vooral in het eerste kwartier van de tweede speelhelft de beste kansen, maar goede reddingen van debutant Jan van Willige en verdedigende acties voorkwamen een achterstand. Het laatste halfuur van de officiële speeltijd trok G.V.V.V. de wedstrijd naar zich toe. Qua veldspel dan, want de doelpunten bleven uit. Joshua Patrick leek tien minuten voor tijd de winnende tegen de touwen te koppen, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel waargenomen. Het feestje ging niet door.

Het bleef bij die gelijke stand en dus moest er verlengd worden. Het goede spel waar G.V.V.V. de tweede helft was begonnen, werd meegenomen naar de extra twee keer vijftien minuten. De ingevallen Melvin van de Haar veroverde de bal op de rechterflank goed, stoomde op tot de achterlijn en bediende van daaruit Lars ten Teije die met het hoofd sportpark Panhuis liet ontploffen: 2-1. De ontlading bij de blauwhemden was groot. De jacht naar meer ging door.

Feest op sportpark Panhuis

In de tweede helft van de verlenging beloonde Melvin van de Haar zijn uitstekende invalbeurt met een eigen treffer. Goed doorgebroken kwam de jongeling oog-in-oog met de Harderwijkse doelman. Koeletjes wipte Van de Haar de bal over de sluitpost heen en stelde hij de overwinning veilig. Feest op sportpark Panhuis.

Na een lange periode zonder overwinning in een officieel duel, tankt G.V.V.V. zelfvertrouwen door VVOG in de beker met 3-1 te verslaan. Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer Jochem Twisker. De loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi vindt zaterdagavond plaats. Dan stromen de BVO’s in, met uitzondering van de ploegen die Europees voetbal spelen.


G.V.V.V. – VVOG 3-1 n.v. (1-1)
Scoreverloop: 2. Jordi Bitter 1-0, 18. Mitchel Dijkhof 1-1, 96. Lars ten Teije 2-1, 107. Melvin van de Haar 3-1.

Gele kaarten: 35. Tom Oostinjen, 86. Kai Huisman, 104. Melvin van de Haar, 112. Mats Grotenbreg, (G.V.V.V.), 73. Mitchel Dijkhof (VVOG)

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Mats Grotenbreg, Jonathan Richard ©, Joeri Potjes, Steven Theunissen (95. Melvin van de Haar); Mart de Jong (59. Kai Huisman), Tom Oostinjen (66. Achraf Nejmi), Justin Spies (76. Danny de Leeuw); Joshua Patrick, Jordi Bitter (95. Hicham Haouat), Lars ten Teije.

Opstelling VVOG: Wouter Polhoud, Dailey Groenewegen, Bruce Lucke, Job Hogedoorn (83. Jeroen Buitenhuis), Dean van Ooijen (56. Mark Bottenheft), Jeremy de Graaf (100. Bart Hoeve), Pernelly Biya (100. Melle van Scherpenzeel), Mitchel Dijkhof, Randy Onuoha, Yasin Kurt ©, Jake Wollgarten (100. Matthias in ’t Anker).

Scheidsrechter: Christian Mulder
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer