IN DE MEDIA // Bodem gifbeker lijkt in zicht

  • In de media

De ploeg van trainer Jochem Twisker kon zaterdag rekenen op een voldoende, toch stonden zij met lege handen. ‘De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg, al lijkt de bodem in zicht.’ Een media-overzicht.

“Natuurlijk is deze nederlaag geen fijn gevoel, maar hier haal ik wel perspectief uit waarmee we in de toekomst wel resultaten kunnen halen”, sprak trainer Jochem Twisker na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. “Potentie is er, dat heb ik meer gezien dan in de vorige weken. Ik ben tevreden, met een kater.”

‘Onszelf zwaar tekortgedaan’

De Gelderlander had gezien dat Justin Spies zijn basisrol met verve vervulde. “Wij hebben onszelf zwaar tekortgedaan”, concludeerde Spies. “Ik denk dat we wel tien opgelegde kansen hebben gehad. Dan is het toch frustrerend dat er niet een paar ballen ingingen. Ik had ook een paar goede mogelijkheden op een doelpunt. Dus verwijt ik mezelf ook dat we niet scoorden, zoveel zelfkritiek heb ik wel.”

De jongeling had gezien hoe G.V.V.V. gelijkwaardig was aan de beloften van Sparta. “We hadden echt zelfvertrouwen geput uit de bekeroverwinning. Hadden met elkaar afgesproken er vol voor te gaan. Dat deden we de eerste helft en een deel van de tweede helft ook. Wij speelden eindelijk onbevangen, niet zo geforceerd als in vorige duels. Daarom is het jammer dat we onszelf niet beloond hebben.”

‘Teletekst doet anders vermoeden’

Jochem Twisker sprak na afloop ook met RTV Utrecht. De oefenmeester besefte dat mensen die op Teletekst keken een heel ander beeld van de wedstrijd hadden, dan in werkelijkheid het geval was. Ook aanvoerder Jonathan Richard verscheen bij de regionale zender. (Interviews luisteren)

Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer