JO15-1 walst in tweede bekerduel over Focus ’07 heen

  • Opleiding

Na een lange periode met oefenwedstrijden stond vandaag de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma, in Culemborg tegen Focus ’07. De andere tegenstander in de poule is VRC. De eerste ronde, thuis tegen VRC eindigde in een 1-1 gelijkspel. Geen slechte prestatie, aangezien G.V.V.V. het na een rode kaart lange tijd met tien man moest doen en tijdens de oefencampagne nog met 2-0 van dezelfde tegenstander verloren werd. Vandaag zou dus in ieder geval gewonnen moeten worden om verder te kunnen komen in de beker. Ook het doelsaldo kan een belangrijke rol gaan spelen als G.V.V.V. en VRC beiden van Focus weten te winnen. G.V.V.V. slaagde ruimschoots in beide opdrachten. Het wat lager geklasseerde Focus was niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van de gasten en boog uiteindelijk met maar liefst 3-14 het hoofd. Het team stond bijna compleet aan de aftrap, afgezien van Vince en Tim, respectievelijk geschorst en geblesseerd. Jerome en Rayan van de 14-1 zijn er vandaag ook bij.

In de eerste minuten dringt G.V.V.V. meteen aan en krijgt 2 corners. Deze leveren wel wat gevaar, maar geen doelpunten op. Wat volgt is een goede schietkans van Soufian vanaf rand 16. De bal wordt over de lat getikt door de keeper. Focus probeert onder de druk van G.V.V.V. uit te komen maar dat lukt niet, omdat de bal steeds snel door de blauwen wordt terugveroverd. Een reeks corners volgt en het wachten is tot het eerste doelpunt valt. In de achtste minuut noteren we al corner nummer 6. In de drukte voor het doel kan ook nu de bal niet door iemand in het doel worden gewerkt. Een minuut later, bij corner nummer 7 wordt de bal van de lijn gehaald.

Rode kaart Focus

Na tien minuten spelen krijgt de nummer 13 van Focus een gele kaart gepresenteerd van de scheidsrechter na een (voor zover wij konden zien) lichte overtreding. Er volgt een goed genomen vrije trap van Valentijn, maar die gaat net naast. In de 16e minuut is het dan eindelijk raak. De achtste corner van Soufian valt precies goed voor Jafeth, die keurig binnenkopt. Meteen daarna trekt de scheidsrechter de tweede gele kaart voor de nummer 13 van Focus, die dus moet vertrekken. Vanaf de kant leek het ons ook nu weer zwaar gestraft, maar de Culemborgers moesten het vanaf nu met 10 man doen. G.V.V.V. komt daarna op stoom en loopt in 7 minuten uit naar 4-0. Eerst soleert Jedi de 16 in en schiet de 2-0 binnen. Daarna krijgen we een van de mooiste goals van de middag te zien, als Mohammed M de bal door het midden over twee tegenstanders lobt naar Jedi, die zich van zijn tegenstanders ontdoet en beheerst binnenschiet. De 4-0 wordt aangetekend door Soufian, na weer een messcherpe G.V.V.V. aanval door de as van het veld.

Iets meer Focus

Dan is het Focus dat wat beter in de wedstrijd komt, mede door een paar slordigheden bij de blauwen. Bij de plotselinge uitbraak van de thuisploeg komt Jaimie uit zijn doel en ziet de schietpoging gelukkig ruim naast gaan. Meteen daarna volgt weer een speldenprik, waarbij Levi niet anders kan dan Focus haar eerste corner te laten nemen. De bal kan met enige moeite door G.V.V.V. uit de doelmond worden weggewerkt, en uit de omschakeling kan Mohammed L alleen doorlopen de 5-0 maken. Dit vijfde doelpunt binnen een half uur brengt Focus nog niet helemaal van de wijs, want door slordig verdedigen ligt twee minuten later alles open en is het 1-5. Na een afgemeten voorzet wordt Jamie geen kans geboden om de tegengoal te voorkomen.

Weer wakker

G.V.V.V. is wakker geschrokken en weet voor rust weer verder uit te lopen naar 1-8, door twee goals van Valentijn (beide keren bediend door Jedi) en een van Noah (corner verlengd door een tegenstander, daarna keurig ingekopt bij de tweede paal). Na rust blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. De wedstrijd speelt zich bijna geheel op de helft van Focus af, assistent scheidsrechter Zwart had nauwelijks iets te doen. Toch is het Focus dat de score opent, doordat onze verdediging de focus even niet op Focus had… De Culemborgse nummer 10 krijgt teveel vrijheid, komt oog in oog met Jamie en scoort.

Hattrick Jerome

Nadat de voor Mohammed L in het veld gekomen Jerome met een goeie goal in de verre hoek de stand op 2-9 had gebracht, ging het weer flink mis bij G.V.V.V. achterin en werd het ook nog 3-9. Ruben greep in met een driedubbele wissel, waarna G.V.V.V. zich herpakte en weer ging voetballen. Er werden in de resterende twintig minuten veel kansen gecreëerd, waaruit nog vijf goals werden gemaakt. De 3-10 kwam op naam van Valentijn, de 3-11 van Jerome. Deze besloot zijn goede optreden in de JO15-1 met een hattrick, door de 3-12 ook voor zijn rekening te nemen. In de laatste fase van de wedstrijd onderscheidde de keeper van Focus zich desondanks ook nog met een aantal goede reddingen. Door doelpunten van Mohammed L en Duncan werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 3-14. Die had uiteindelijk zelfs nog hoger uit kunnen vallen als de scheidsrechter niet ongeveer 5 minuten te vroeg had afgefloten.

Maar goed, de gezichten stonden na afloop natuurlijk vrolijk. Nu maar hopen dat het genoeg is om een ronde verder te komen in de beker. VRC weet nu wat het moet doen om dat te voorkomen: met 12 doelpunten verschil van Focus winnen.

Focus ‘07 JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 3-14 (1-8)

Scoreverloop: 16. Jafeth 0-1, 18. Jedi 0-2, 22. Jedi 0-3, 24. Soufian 0-4, 28. Mohammed L 0-5, 30. Focus 1-5, 32. Valentijn 1-6, 37. Valentijn 1-7, 38. Noah 1-8, 44. Focus 2-8, 46. Jerome 2-9, 48. Focus 3-9, 50. Valentijn 3-10, 55. Jerome 3-11, 58. Jerome 3-12, 65. Mohammed L 3-13, 69. Duncan 3-14.

Rode kaart: Focus nr. 13

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k), Jayden ‘t Zand, Noah Colijn ©, Levi Roseboom (35. Duncan van de Berg), Hugo Schoonderbeek, Soufian el Bouziri (46. Mohammed Laaraaj), Mohammed Laaraaj (35. Jerome Chan), Jafeth Zwart (46. Mohammed Makhouh), Mohammed Makhouh (35. Rayan Lahnine), Valentijn Meeuwsen, Jedi Domacassee (46 Levi Roseboom).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer