Dominant G.V.V.V. vergeet zichzelf opnieuw te belonen

  • Wedstrijdverslagen

Het zit G.V.V.V. maar niet mee. Op bezoek bij Noordwijk domineerden de blauwhemden nagenoeg de hele wedstrijd, maar het leverde geen resultaat op: 2-1.

Het lijstje met afwezigen was afgelopen week een stuk groter geworden. Taoufik Adnane stond al op dat overzicht, maar Kai Huisman en Jordi Bitter moesten daar aan worden toegevoegd. Een tegenvaller voor de Veenendalers, die zichzelf al wekenlang niet weten te belonen in de competitie. In het veldspel boekt G.V.V.V. zichtbare progressie, maar punten blijven weg. Noordwijk moest de ideale tegenstander worden om die negatieve spiraal te doorbreken.

Toch werd het al direct een uitdagende middag voor G.V.V.V., want na drie minuten keek het al tegen een achterstand aan. Een bal in het zestienmetergebied werd door Steven Theunissen over de breedte uitverdedigd, waardoor de bal pardoes in bezit kwam van Sem van Oosten. Die schoot de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen, waardoor het al vroeg 1-0 was voor de thuisploeg.

Orde op zaken

G.V.V.V. rechtte de rug en gaf direct tegengas. Schoten van Justin Spies en Hicham Haouat volgden in de navolgende minuten. Noordwijk nam na de snelle voorsprong al snel gas terug en bleef op eigen helft hangen, in afwachting van de aanvallen van G.V.V.V. Toch kreeg de thuisploeg na twintig minuten een grote kans. Het was de tweede keer dat zij voor het doel van Johan Jansen verschenen en opnieuw had daar zo maar een doelpunt uit kunnen voortkomen. Een goede redding van de Veenendaalse sluitpost voorkwam echter een verdubbeling van de achterstand.

In de tegenaanval was het raak voor G.V.V.V. Op de rechterflank bedient Justin Spies met een knappe pass Hicham Haouat. Die loopt het strafschopgebied in en schuift de gelijkmaker hard in de verre hoek: 1-1. Zo stelde de ploeg van Jochem Twisker snel orde op zaken. Helaas maar voor korte tijd, want vijf minuten later glipte het evenwicht weer door de vingers. Opnieuw kon Sem van Oosten redelijk makkelijk op het doel aflopen, waar hij met een hard schot Johan Jansen kansloos liet en zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht: 2-1.

Overtuigend

G.V.V.V. moest wederom vol aan de bak om resultaat te behalen tegen een zwak Noordwijk, wat verder in de wedstrijd weinig heeft laten zien. De thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen helft en kon niet meer dan tegenhouden en in de handen knijpen dat de aanval van G.V.V.V. vooral in het eindstation niet succesvol was. Alleen Justin Spies wist voor rust nog een noemenswaardige mogelijkheid te produceren, maar zijn schot belandde via meerdere verdedigers in het zijnet.

Het spelbeeld in de tweede helft was ongewijzigd. G.V.V.V. was dreigend, speelde overtuigend, domineerde de wedstrijd en gaf Noordwijk geen enkele mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Helaas voor iedereen met een blauw hart bleven echt grote kansen uit, waardoor de tijd op gegeven moment de grootste tegenstander werd.

Slotoffensief

Joshua Patrick had na een uur spelen een grote kans op de gelijkmaker. Het uitkappen van zijn tegenstander was goed, maar in het opvolgende schot was de afronding net iets te hoog waardoor die inzet over het doel van Noordwijk vloog. Een slotoffensief van G.V.V.V. liet de blauwen hopen op tenminste een punt en zorgde dat supporters van de thuisploeg tot de laatste seconde met samengeknepen billen de wedstrijd hebben aanschouwd. Helaas slaagde G.V.V.V. er niet in om te scoren, waardoor het opnieuw met lege handen achterbleef: 2-1.

Vertrouwen uit het veldspel, nagenoeg de hele wedstrijd domineren. Nee, moedeloos hoeven we er niet van te worden. Maar wat zou het toch fijn zijn als het goede spel ook eens wordt beloond met punten, want dat is wat uiteindelijk telt. Volgende week dan maar. HHC Hardenberg is op sportpark Panhuis de tegenstander.


Noordwijk – G.V.V.V. 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 5. Sem van Oosten 1-0, 22. Hicham Haouat 1-1, 27. Sem van Oosten 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Mats Grotenbreg (74. Lars ten Teije), Jonathan Richard ©, Joeri Potjes (80. Melvin van de Haar), Steven Theunissen; Tom Oostinjen, Achraf Nejmi, Danny de Leeuw, Justin Spies; Joshua Patrick, Hicham Haouat.

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (k), Toer Bouwman, Donovan Slijngard (43. Joost van de Boogaard), Thomas Reynaers, Raïes Roshanali, Sem van Oosten (82. Marc de Kruijs), Stef van der Zalm (68. Ruben Marbus), Teun Zethof, Sander Bosma, Emiel Wendt ©, Dylan Rietveld.

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer