‘Een beetje perfectionistisch ben ik wel’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Evelien Koster. De 48-jarige duizendpoot is verantwoordelijk voor het digitaal vrijwilligersbestand, de ledenpassen en de leden- en contributieadministratie.

Evelien komt al sinds haar jeugd bij G.V.V.V. “Mijn broer speelde bij G.V.V.V. en bij hem ging ik weleens kijken.” Jaren later wilde haar zoon Marco op voetbal en toen was de keuze snel gemaakt. “Toen ik weer voor de eerste keer bij G.V.V.V. kwam, werd ik gelijk gevraagd door oude bekenden, of ik bij de Jeugd Ontspannings Commissie (J.O.C.) wilde helpen. Ik heb toen even gewacht totdat Marco zeker wist dat hij doorging met voetballen en ben toen gaan helpen.”

leuke tijd

Koster was uiteindelijk tien jaar betrokken bij de J.O.C. en later ook bij de toernooicommissie: “Het was een erg leuke tijd. Ik kende iedereen. Het hoogtepunt was ieder jaar weer het Slotfeest. Met z’n allen slapen op de club en veel sport en spel. Toen mijn kinderen ouder werden, ben ik bij de J.O.C.  gestopt.”

Tegenwoordig is Evelien verantwoordelijk voor de administratieve zaken bij G.V.V.V. ”Ik was een half jaar gestopt bij de J.O.C., toen het toch weer ging kriebelen om wat bij G.V.V.V. te doen. Ik ben toen begonnen bij de ledenadministratie en die taken zijn steeds meer uitgebreid tot wat ik nu allemaal doe.”

Op de vraag waarom het zo leuk is om met administratie bezig te zijn, komt een onverwachts antwoord:  “Ik vind het erg leuk om bezig te zijn met databases. Het is fijn als alles klopt, dus een beetje perfectionistisch ben ik wel.”

mooie momenten

Bij G.V.V.V. heeft Evelien Koster veel mooie momenten beleefd. “Het mooiste was toch wel de wedstrijd bij AZ. We gingen toen met 2500 supporters naar Alkmaar. Daarnaast waren de slotfeesten ook altijd één groot spektakel.”

De sfeer bij G.V.V.V. zorgt ervoor dat Evelien het nog steeds erg naar haar zin heeft: “het is de gemoedelijkheid die de club zo mooi maakt. Echt ‘ons kent ons’. Daarnaast is het altijd gezellig op de club. Hoe goed of hoe slecht het ook gaat.”

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer