‘Gemotiveerd om mijn doelen te halen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jesper Gerritsen. De 21-jarige is trainer van Jong Blauw en zelf ook nog actief als voetballer.

Jesper Gerritsen is een bekend gezicht binnen G.V.V.V. Hij speelt al vanaf zijn zesde in de jeugdopleiding van de club: “Ik begon in de F-pupillen met voetballen. Ik heb daarna de hele jeugdopleiding doorlopen in de selectieteams.” In de periode dat Jesper in de jeugd speelde, vroeg Mark ter Haar hem om samen een team te gaan trainen. “Ik werd assistent van Mark bij de F6. In de jaren die daarop volgden, werd ik zelf trainer bij de jeugd.”

Later ging Gerritsen de opleiding ‘sport en bewegen’ doen en kon hij het training geven gebruiken als stage. “Ik was al trainer van een jeugdteam en ik kon deze uren ook opschrijven voor mijn stage. Ik zie nu ook dat steeds meer jongeren stage lopen bij G.V.V.V. door de jeugdteams te trainen. Dat is mooi om te zien”

De basis

Tegenwoordig traint Jesper de jongste jeugd van G.V.V.V., Jong Blauw. “Dit is het eerste jaar dat ik Jong Blauw train. Het gaat in deze leeftijdscategorie vooral om plezier, maar je brengt ze ook de beginselen mee van het voetbal. Op deze leeftijd leggen ze de basis voor de rest van hun voetballeven.”

Jesper Gerritsen als trainer toekijkend hoe zijn pupillen het doen. Foto: Stefan Koops

Dat Gerritsen al zolang bij de club betrokken is komt ook door andere aspecten dan alleen het trainerschap. “Het is altijd gezellig bij G.V.V.V. Daarnaast is het leuk dat ik deze gezelligheid kan combineren met het zelf voetballen, het training geven en het kijken van de wedstrijden van het eerste.”

Ambities

Momenteel speelt Jesper Gerritsen met zijn vrienden in het derde elftal. Dit om meer tijd te kunnen besteden aan het trainerschap. “Mijn doel is om uiteindelijk de jeugdselectieteams binnen G.V.V.V. te trainen. Ik moet daarvoor mezelf blijven ontwikkelen en daarom wil ik ook graag het trainersdiploma TC II halen. Ik ben zeer gemotiveerd om deze doelen te behalen”

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer