G.V.V.V. krijgt weer complimenten, maar geen punten

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is er niet in geslaagd om resultaat te behalen tegen Excelsior Maassluis. De blauwhemden kregen wederom complimenten voor het veldspel, maar moesten de punten door knullige momenten aan de bezoekers laten: 0-2.

Na de midweekse bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam had G.V.V.V. een energieboost gekregen, waarmee het resultaat moest behalen tegen Excelsior Maassluis. Hoofdtrainer Gery Vink had alleen Melvin van de Haar gewisseld, ten opzichte de basiself die afgelopen woensdag waren begonnen. Kai Huisman was voor de jongeling in de plaats gekomen.

Vroege mogelijkheid

Na een kleine vijf minuten spelen kreeg G.V.V.V. direct al een grote kans om op voorsprong te komen. Via de rechterflank was Jordi Bitter weggestuurd, die met een lage voorzet de bal bij Joshua Patrick brengt. De aanvaller kwam een teenlengte tekort om de bal in het doel te lopen, waardoor hij met minimaal contact naast het doel van Van Leeuwen belandde.
Ook Justin Spies die even later diep was gestuurd kwam net snelheid tekort waardoor goalie Van Leeuwen kon redden. Met een botsing tegen Spies als gevolg, maar gelukkig kon de doelman worden opgelapt en was hij later in de wedstrijd diverse keren een sta-in-de-weg voor de aanvallers van G.V.V.V.

Jordi Bitter bleef weer ‘droog staan’.

Toch liep de ploeg al snel tegen een doelpunt aan. Gerommel in het zestienmetergebied zorgde voor een heuse scrimmage voor de ogen  sluitpost Van Willige. Niemand van de aanwezige blauwe verdedigers kon voor opruiming zorgen en pardoes plofte de bal voor de voeten van Bram Wennekers, die in de kluts van zeer dichtbij niet meer kon missen. Met het intikkertje zette hij zijn ploeg op 0-1. G.V.V.V. moest zich herpakken in de minuten na het doelpunt, maar had daar de nodige moeite mee. Excelsior M. vond het allemaal wel prima met de voorsprong op zak en creëerde ook nagenoeg niets.

Bitter als beginpunt

Pas na een klein halfuur kwamen de blauwhemden weer wat beter in de wedstrijd. Opnieuw begon een goede aanval bij Jordi Bitter, die al vallend de bal teruglegde op Kai Huisman. Laatstgenoemde kon de aanval geen goed vervolg geven, waardoor via een ketser de bal van het doel wegvloog. Diezelfde Huisman kreeg kort daarna een mogelijkheid uit een hoekschop, maar wist opnieuw niet doeltreffend af te ronden. Ook Joshua Patrick zag een schot door de uiterst betrouwbare doelman Van Leeuwen worden gekeerd.

Het lukte Joshua Patrick (11) weer niet om zijn eerste competitie goaltje mee te pakken.

Op slag van rust had Steven Theunissen de ultieme mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Met een prachtige vrije trap krulde hij de bal in de kruising, waar sluitpost Van Leeuwen op eveneens mooie wijze voorkwam dat G.V.V.V. naast zijn ploeg kwam.
Diverse aanvallen werden er in de laatste vijf minuten voor de thee opgezet. Vanaf het middenveld zagen die er allemaal prima, maar eenmaal aangeland in of bij ‘the box’ kon er geen vrije man worden gevonden, of waren de eindpasses te onnauwkeurig. Slechts zelden hoefde de Excelsior M. defensie in te grijpen om gevaar te voorkomen, en dat is iets wat G.V.V.V. zichzelf kan en moet verwijten.

Geen gewenst effect

Na een uur spelen nam de energie in de ploeg van Gery Vink af. De kansen namen af, maar ook Excelsior Maassluis was niet in staat om de kwaliteiten van Jan van Willige goed te testen. Een bal van captain Van den Berg na 63 minuten spelen was een van de weinige mogelijkheden om de score voor de bezoekers te verdubbelen. Voor die tijd had de kersverse leidsman Vink al zijn eerste wissel doorgevoerd. Kai Huisman maakte plaats voor Lars ten Teije, en die kon na net in het veld gekomen te zijn niet inkoppen op een wegdraaiende voorzet. Wat later had de Apeldoorner de pech dat een kansrijk schot van zijn voet werd geblokt en de rebound, door de eveneens ingevallen, Melvin van de Haar die in plaats kwam van Jordi Bitter, niet de juiste richting kreeg. Diezelfde Van de Haar zag een vrije trap van zijn voet weer eens in de veilige handen van de Excelsior sluitpost belanden.
Met nog een kwartier te gaan speelde coach Vink zijn laatste drie troeven uit. Theunissen, Spies en De Jong namen in de dug-out plaats en daaruit kwamen Nejmi, Richard en Hendriksen die hun plaatsen overnamen. Dit betekende ook het debuut van de deze week nieuw aangetrokken Fabio Hendriksen. Helaas kon geen enkele speler van het trio invallers het verschil maken en dus had dat niet het gewenste effect.

Nieuwkomer Fabio Hendriksen in duel met Gabri Urbanus.

Over en uit

In de slotminuut maakten de bezoekers hun overwinningsfeestje helemaal compleet. Aanvoerder Vincent van den Berg werd vrijgespeeld in het vijfmetergebied. Uit een moeilijke hoek probeerde hij met een stiftje Jan van Willige te verrassen, maar de jonge sluitpost liet dit niet toe. Met een reflex kon hij het speeltuig tegenhouden, maar dat was niet voldoende om de bal ver weg te werken. De maker van de 0-1 was er als eerste als de kippen bij om er opnieuw met een intikkertje 0-2 van te maken en daarmee was het helemaal over en uit voor de thuisploeg.

Dus luidt de conclusie opnieuw dat G.V.V.V. vooral in het eerste uur qua veldspel weinig te verwijten viel, maar dat simpelweg de gecreëerde kansen onbenut werden gelaten.
De blauwhemden kunnen komende week verder met de leermomenten en positiviteit uit deze wedstrijd putten, om volgende week in Haarlem tegen Koninklijke HFC, aanvang 15.30 uur, mogelijk weer eens te gaan oogsten.


G.V.V.V. – Excelsior Maassluis 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 12. Bram Wennekers 0-1, 89. Bram Wennekers 0-2

Gele kaarten: 61. Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis), 75. Joeri Potjes (G.V.V.V.)

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige, Maikel Epskamp, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©, Justin Spies (75. Achraf Nejmi), Mart de Jong (75. Jonathan Richard), Steven Theunissen (75. Fabio Hendriksen), Kai Huisman (53. Lars ten Teije), Joshua Patrick, Jordi Bitter (66. Melvin van de Haar).

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean Paul van Leeuwen, Omar el Baad, Kevin Ringeling, Luivienno Statia (81. Darwin Heuvelman), Nino van den Beemt (46. Gijs Abbas), Redouan Omar Ouali, Bram Wennekers, Vincent van den Berg ©, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Gabri Urbanus.

Scheidsrechter: K. Puts
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer