G.V.V.V. strijdend onderuit tegen Katwijk

  • Wedstrijdverslagen

Daags na het opstappen van Jochem Twisker heeft G.V.V.V. op bezoek bij koploper Katwijk geen punten weten te halen. Het duel in de badplaats eindigde in 2-0.

Met een gehavende selectie reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag af naar koploper Katwijk. Johan Jansen, Danny de Leeuw en Jonathan Richard konden noodgedwongen niet starten door verschillende blessures. Kai Huisman moest zich na een paar minuten spelen aan dat lijstje laten toevoegen, toen hij uitviel met een hamstringblessure.

Gevulde ziekenboeg

Melvin van de Haar mocht door het uitvallen van de aanvallende speler al snel zijn opwachting maken in het elftal van trainer Dennis van Meegdenburg. Het was het enige noemenswaardige moment in een verder rustige start van de eerste helft. De wedstrijd tussen de nummer één en nummer achttien begon zoals verwacht. Katwijk ging direct op jacht naar een doelpunt en G.V.V.V. moest in de verdediging proberen om de aanvallende storm onschadelijk te maken. De blauwhemden deden dat met verve, want zonder problemen werden de speldenprikjes gekeerd.

Killian van Mil kon na een kwartier de Katwijkse aanhang trakteren op een goede mogelijkheid, door met een hard afstandsschot Jan van Willige te testen. De sluitpost debuteerde vandaag in de Jack’s League en redde knap op de inzet van de blonde speler. Kort daarna was een glippertje van Tom Oostinjen de inleiding voor de mogelijkheid voor de thuisploeg, maar tot opluchting van de meegereisde supporters belandde die mogelijkheid naast het doel.

Spaarzame kans

Het was na ruim een halfuur spelen toen G.V.V.V. zich voor het eerst serieus meldde voor het doel van de Katwijkers. Jordi Bitter had zijn tegenstander op slimme wijze afgeschud aan de rechterkant en kon opstomen tot de achterlijn. Zijn voortzetting was van te hoge snelheid voor Joshua Patrick, die de bal daardoor niet juist kon verwerken en het speeltuig over de achterlijn zag rollen.

Ook Katwijk kreeg nog wat kansjes om de score te openen, vooral door foutief verwerken van de blauwe verdediging, maar een gebrek aan scherpte bij de thuisploeg zorgde ervoor dat het met rust nog 0-0 stond. In het begin van de tweede helft zag het aanwezige publiek hetzelfde speelbeeld. G.V.V.V. kon de aanvallen van Katwijk goed verwerken en moest hopen op een spaarzame aanval om wellicht – al was het vol tegen de verhouding in – een doelpuntje mee te pakken.

Voorzichtig initiatief

Dat lukte na 55 minuten bijna, toen Hicham Haouat met een hard schot de kwaliteiten van doelman Krul testte. Die kon niet anders dan de vuisten tegen de bal drukken en de inzet verwerken tot een hoekschop. Daaruit volgde wat dreiging, maar een echt gevaarlijk schot bleef keer op keer uit.

Toch was het na een uur spelen Katwijk dat zichzelf wist te belonen. Joeri Potjes sprong tussen twee tegenstanders op bij een hoge bal, wist zijn ene tegenstander van de bal te houden, maar bracht met het hoofd Killian van Mil in kansrijke positie. De aanvaller wist wel raad met die mogelijkheid, liep vanaf links het zestienmetergebied in en schoot de bal bekeken achter Jan van Willige: 1-0.

Strijdend ten onder

G.V.V.V. liet de koppen daarna niet hangen en bleef proberen om resultaat te behalen op sportpark De Krom. Helaas lukte het ook nu niet om echt gevaarlijk te worden en het balbezit op de helft van Katwijk om te zetten in schoten op doel of zelfs doelpunten. Mukhtar Suleiman kon de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot gooien, maar zijn afstandsschot spatte op de buitenkant van de paal uiteen. Kort daarna lukte het Danny van Haaren wel om te scoren en met een schuiver de eindstand te bepalen op 2-0.

Daarmee sluit G.V.V.V. een roerige week af met een nederlaag. De blauwhemden werden niet weggespeeld, konden lange tijd prima meekomen en weerstand bieden, maar moesten in de laatste fase van de tweede helft opnieuw de meerderen erkennen in de tegenstander. Volgende week mag G.V.V.V. tot rust komen, om vervolgens op woensdag 27 oktober te spelen tegen Sparta Rotterdam en zaterdag 30 oktober tegen Excelsior Maassluis.


Katwijk – G.V.V.V. 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 60. Killian van Mil 1-0, 78. Danny van Haaren 2-0.

Opstelling Katwijk: André Krul, Oege Sietse van Lingen, Robbert Susan ©, Paul Kok, Rick van der Meer, Lars Weistra (74. Danny van Haaren), Killian van Mil (65. Tim Freriks), Bart Sinteur, Kay Blokland, Mukhtar Suleiman (74. Mitchell Schet), Marciano Mengerink.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige, Mats Grotenbreg (88. Jaidy van Meegdenburg), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (75. Mart de Jong), Kai Huisman (4. Melvin van de Haar), Jordi Bitter (78. Lars ten Teije), Hicham Haouat, Joshua Patrick, Achraf Nejmi, Joeri Potjes, Justin Spies.

Gele kaarten: Robbert Susan (Katwijk), Mats Grotenbreg, Tom Oostinjen (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim
Toeschouwers: 1.000

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer