‘Ik ben de jongste terreinmeester’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Simon Heikamp. De 37-jarige is terreinmeester en scheidsrechter bij onze club.

Simon is als scheidsrechter al lang op sportpark Panhuis te vinden: “Ik fluit al bijna twintig jaar bij G.V.V.V. Dat ik ging fluiten, kwam doordat ik bij mijn broertje zijn wedstrijd ging kijken. Hij speelde bij G.V.V.V. en ze zochten een scheidsrechter. Daarop heb ik een aantal wedstrijden gefloten van zijn team. Later vroeg mijn vader, destijds wedstrijdsecretaris, of ik vaker wedstrijden wilde fluiten. Dat ben ik gaan doen en doe ik tot op de dag van vandaag.” Voor Heikamp is wedstrijden fluiten een vorm van ontspanning. ”Het leuke is dat je aan het sporten bent terwijl je een wedstrijd leidt.”

Simon Heikamp met de attributen om weer een wedstrijd in goede banen te gaan leiden. Foto: Stefan Koops

Veelzijdig werk

Vandaag de dag is Simon naast scheidsrechter ook terreinmeester. “Acht jaar geleden hielp ik voor het eerst in het ballenhok. Toen ze later mensen nodig hadden, ben ik op maandag- en woensdagavond gaan helpen. Tegenwoordig ben ik er elke zaterdag. Soms ook doordeweeks als het hok opgeruimd moet worden, of als er andere klusjes gedaan moeten worden.”

Simon Heikamp is voor veel zaken verantwoordelijk als terreinmeester: “Ik doe veel hand- en spandiensten. Van het op orde houden van de materialen, tot het netjes houden van de kleedkamers. Het werk is heel breed.” Simon wordt vaak aangesproken door scheidsrechters die bij G.V.V.V. langskomen. “Veel scheidsrechters zeggen tegen mij dat ik de jongste terreinmeester ben die ze zijn tegengekomen.”

Hulp

Naast alles wat hij voor G.V.V.V. doet, wandelt Heikamp ook graag. “Voor de coronacrisis liep ik twee keer per maand op zaterdag met mijn loopgroep. Binnenkort willen we weer gaan lopen, maar ik ga dan nog maar één keer per maand om de andere drie zaterdagen gewoon bij G.V.V.V. te kunnen zijn.” Toch wil Simon graag een oproepje doen voor iemand die hem wil komen helpen. “Ik doe dit werk in mijn eentje en dat is soms best zwaar. Ik kan daarom wel hulp gebruiken.”

Lijkt het terreinmeesterschap jou wat of wil je meer informatie? Simon is op zaterdag de hele dag op het sportpark te vinden.

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer