IN DE MEDIA // ‘Leven van spelers zal veranderen’

  • In de media

Een paar uur na zijn aanstelling leidde Gery Vink maandagavond zijn eerste training bij G.V.V.V. Via ‘In de media’ verzamelen wij de eerste interviews met onze trainer.

De woorden van Gery Vink zijn duidelijk. Er is geen tijd om ‘zoete broodjes te bakken’. G.V.V.V. moet punten gaan halen om het broze zelfvertrouwen een upgrade te geven en om weg te komen van de onderste plaats in de Jack’s League.

‘Wie daarin niet meegaat, heeft een probleem’

In De Gelderlander laat Vink optekenen één doel voor ogen te hebben: G.V.V.V. weer op de rails krijgen en de ploeg behoeden voor degradatie. “Ik wil dat iedereen vanaf nu positieve energie steekt in waarmee we bezig zijn. We moeten één lijn trekken, één front vormen”, aldus de oefenmeester in de krant. “Ik zal de ploeg handvatten geven en wie daarin niet meegaat, heeft een probleem.”

Vink wil een veranderingsproces in gang zetten. Op de vraag hoe hij dat van plan is, reageert hij: “Kom maar kijken naar de trainingen. Die zullen anders zijn dan de spelers gewend waren. Dat proces moet leiden tot handhaving, want ik geloof er heilig in dat ik G.V.V.V. in de tweede divisie kan houden. Natuurlijk besef ik dat het een zware klus wordt, maar mijn gevoel zegt dat die mogelijkheid er wel degelijk is.”

’18 oktober is gedenkwaardige dag’

Ook Regiosport Veenendaal sprak na afloop van de training met de nieuwbakken trainer. “Het gaf mij een goed gevoel dat ik bij G.V.V.V. de ruimte krijg om mijn eigen identiteit hier neer te leggen. We gaan er vol voor om wedstrijden te winnen”, spreekt Vink daadkrachtig. “Het was een fijne eerste indruk. We hebben een bereidwillige groep, al is dat altijd zo als je nieuw aankomt. Van tevoren heb ik goed gesproken met de spelers. We hebben de norm en de speelwijze aangegeven voor dit seizoen. Dat hoort in samenspraak te gaan en daar hebben we met zijn allen een klap opgegeven, zodat ze het ook niet meer kunnen terugdraaien.”

“Je leert elke dag bij, ik heb in al die jaren heel veel geleerd. Maar vooral dat je een mensenmens moet zijn om te kunnen managen. Je moet open, eerlijk en duidelijk zijn, dan bereik je wat. Je moet in het hart van mensen komen om uiteindelijk ook een kritische noot naar ze te kunnen uitspreken. Dat is volgens mij het belangrijkste in het trainen van een ploeg. Iedereen kan een spelvorm uitleggen. Maar je moet ze kunnen raken en door laten ontwikkelen. Spelers moeten zich doorontwikkelen en beter willen worden. 18 oktober zal een gedenkwaardige dag worden, waar voor de spelers het leven zal veranderen.’’ (Hele interview)

‘Daar loop ik niet voor weg’

Bij RTV Utrecht besefte Gery Vink dat hij bij G.V.V.V. een zware klus heeft. “Maar daar loop ik niet voor weg”, voegt hij daar direct aan toe. Luister het hele interview hier.

 

Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer