JO15-1 legt Sparta Nijkerk vakkundig over de knie

  • Opleiding

Vooral dankzij een hele goede eerste helft boekte de JO15-1 een zeer verdiende 1-4 overwinning op Sparta Nijkerk. In die eerste helft kreeg Sparta vanaf de eerste minuut geen grip op het snelle G.V.V.V.-aanvalsspel. De score werd snel geopend en er werd nauwelijks iets weggegeven. De ruststand van 0-3 was dan ook niet geflatteerd. In de tweede helft kwamen de Nijkerkers er iets meer aan te pas en kwamen op 1-3. G.V.V.V. moest zich even herpakken maar de prachtige 1-4 van de voet van Mohammed Laaraaj gooide het slot op de wedstrijd.

Bij aanvang van de wedstrijd staat G.V.V.V. 6e en Sparta Nijkerk 8e. Sparta heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. De blauwen beginnen zeer scherp en zetten de Spartanen continu vast op eigen helft. Vooral onze snelle spelers op de flanken, die ook nog voortdurend van kant wisselen zijn plagen voor de verdedigers van de thuisploeg. Die aanvalsdrift levert al in de zesde minuut de voorsprong op. Net als vorige week weet Vinz te scoren uit een goed getrapte corner van Jedi. Dit keer kopt hij de bal hard en hoog binnen. Een uitstekend begin dus.

De eerste helft: eenrichtingsverkeer

De druk van G.V.V.V. blijft vol op de tegenstander staan, het is eenrichtingsverkeer. Nadat een goede voorzet van Mohammed L. met moeite uit het vijfmetergebied kan worden gewerkt kan Sparta een speldenprikje uitdelen. Hun eerste schot richting G.V.V.V.-doel gaat ruim over. Meteen daarna vallen de blauwen weer aan. Hugo zet voor op Valentijn, maar ook zijn schot gaat over het doel. De keeper van Sparta speelt in op zijn rechtsback, maar die pass is te zacht. Valentijn kan onderscheppen en heeft daarna niet al teveel moeite om de 0-2 in het doel te schieten. De kansen blijven komen voor de blauwen. Jafeth kopt uit een corner net over en Mohammed L kan een voorzet bij de tweede paal net niet raken. Een paar minuten voor rust wordt het zelfs 0-3. Mohammed M levert vanaf eigen helft een schitterende steekpass af op Jedi. Die gebruikt zijn snelheid, levert een voorzet op maat af aan Mohammed L, die moeiteloos kan afronden.

De tweede helft: af en toe een tegenligger

Tijdens de rust past trainer Ruben een paar wissels toe in de verdediging. Sparta Nijkerk wordt meteen weer onder druk gezet, maar komt na een paar minuten toch tot een eerste goede aanval die zelfs een tegendoelpunt oplevert. Tim komt in eerste instantie goed zijn doel uit en blokkeert een aanvaller die aan de rechterkant is doorgebroken. Daarna gaat de bal echter naar de andere kant, die helemaal open ligt en de 1-3 wordt binnengeschoten. G.V.V.V. moet zich dan even herpakken en Sparta is veel meer op de helft van G.V.V.V. te vinden. Even later had het bij een volgende goede aanval van Sparta zo maar 2-3 kunnen staan als een aanvaller alleen voor Tim weet op te duiken. Tim is op tijd zijn doel uit en weet een doelpunt knap te voorkomen. G.V.V.V. moet even op de tanden bijten om de wedstrijd weer onder controle te krijgen en dat lukt. Een klein kwartier voor tijd maakt Mohammed Laaraaj op fraaie wijze een eind aan het sprankje hoop dat Sparta nog had. Hij krijgt de bal aan de linkerkant, trekt een eindje naar binnen, ziet dat de keeper van Sparta een stukje voor zijn doel staat en besluit het maar eens te proberen. De bal krult fraai en buiten bereik van de keeper het doel in en het staat 1-4.

Controle

Na deze goal heeft G.V.V.V. controle weer helemaal terug en speelt de wedstrijd rustig uit. Er zijn zelfs nog een paar kansen op meer. De keeper van Sparta heeft tot twee keer toe een goede redding in huis op een pogingen van Jedi. Al met al dus een zeer verdiende overwinning, die de JO15-1 een sprong op de ranglijst oplevert van de zesde naar de derde plaats, waarbij de nummers 1 en 2 een wedstrijd meer hebben gespeeld. Het belangrijkste is dat het elftal stappen aan het maken is. Het is duidelijk te zien dat de jongens op elkaar ingespeeld raken en dat er een duidelijke stijgende lijn is te zien. Volgend weekend is het team vrij, daarna volgt een interessante bekerwedstrijd tegen DOVO op 13 november.

Sparta Nijkerk JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 1-4 (0-3)

Scoreverloop: 6. Vinz van Meegdenburg 0-1, 19. Valentijn Meeuwsen 0-2, 32. Mohammed Laaraaj 0-3, 38. Sparta Nijkerk 1-3, 58. Mohammed Laaraaj 1-4.

Gele kaart: –

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k) (59. Dion Veenhof), Nick Budding (35. Rayan Lahnine), Vinz van Meegdenburg, Hugo Schoonderbeek (35. Jeff Hoefnagel), Levi Roseboom (20. Duncan van de Berg), Mohammed Laaraaj, Jafeth Zwart © (53. Hugo Schoonderbeek), Mohammed Makhouh (59. Soufian el Bouziri), Rayan Souissi, Valentijn Meeuwsen, Jedi Domacassee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer