JO15-1 onnodig ten onder tegen zeer effectief DVV

  • Opleiding

Na twee weken waarin de JO15-1 het moest doen met een oefenwedstrijd tegen Geinoord (2-2) stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op de rol. Afgelopen maandag werd het laatste duel in de bekerpoule gespeeld tussen VRC en Focus ’07. Door een verrassende uitslag, Focus won met 1-3, is de JO15-1 poulewinnaar geworden. De uitslag was zo verrassend omdat G.V.V.V. gelijk speelde tegen VRC en met 3-14 won van Focus. Het was dus vooral de vraag hoeveel doelpunten VRC tegen Focus zou maken, maar een verliespartij? Dat hadden we niet zien aankomen. Daardoor spelen onze mannen op 13 november de volgende ronde tegen DOVO. Vandaag start coach Ruben met Jaimy onder de lat en zonder de geblesseerden Noah en Levi. Ayman en Thijs van de 14-1 zijn ook van de partij.   

Achterstand tegen de verhouding in

De eerste fase van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op, met een licht overwicht van de blauwen. Rayan probeert het in de vijfde minuut met een geplaatste bal in de lange hoek, maar de keeper van DVV kan er een hand achter krijgen. DVV is gevaarlijk met een vrije trap vanaf de linkerkant die hard voorlangs wordt geschoten en gelukkig voor de thuisploeg door niemand kan worden geraakt. Een mooie actie van Jedi over links levert een derde corner voor G.V.V.V. op. Soufian vindt Vinz, die naast kopt. G.V.V.V. lijkt nog wat sterker te worden, maar dan ligt halverwege de eerste helft de bal ineens aan de andere kant in het doel. De bal wordt in de as onnodig verspeeld en een aanvaller van DVV kan de bal simpel over Jaimy in het doel laten ploffen. Het is dus tegen de verhouding in, maar G.V.V.V. moet in de achtervolging.

Penalty DVV

De blauwen proberen dat wel en zijn steeds op de helft van DVV te vinden, maar slagen er maar niet in het de keeper van de Duivenaren moeilijk te maken. Deze staat dan ook veelvuldig in de weg. De grootste kans van G.V.V.V. zien we in de slotfase van de eerste helft als Jedi de bal verovert en Mohammed M. met een strakke dieptepass alleen voor de keeper zet. Helaas is de laatstgenoemde weer de winnaar. Op slag van rust gaat het weer mis. Een vrije trap van de eigen helft van DVV valt gevaarlijk achter de verdediging van G.V.V.V., waar hij niet goed kan worden verwerkt. De bal komt bij de rechtsbuiten terecht, die een voorzet geeft. De bal komt ongelukkig tegen de hand van Jafeth en de scheidsrechter wijst (vanaf grote afstand, rond de middellijn) naar de stip en geeft Jafeth een gele kaart. De penalty wordt benut en de blauwen kijken onnodig tegen een 0-2 achterstand aan.

DVV vergroot voorsprong

Na een welkome rust mag G.V.V.V. proberen iets aan de achterstand te doen. Een hoge terugspeelbal komt voor de voeten van Jedi, die richting verre hoek schiet. De keeper moet strekken maar heeft hem ook deze keer. Dan volgt weer een opgelegde kans als Valentijn op aangeven van Jedi vrij kan uithalen, maar ook hij vindt de DVV-keeper op zijn weg. Het wil maar niet lukken vandaag, elk poging strandt en dan valt uit het niets alweer de 0-3. Een vrije trap vanaf de eigen helft wordt door DVV hoog richting G.V.V.V. doel geschoten, waar een speler net iets eerder bij de bal is dan Jaimy. Daarna kan de bal eenvoudig over de doellijn worden gewerkt. Drie minuten later countert DVV, de verdediging wordt uitgespeeld en de 0-4 ligt ook in het doel. Het is een van de weinige goed lopende aanvallen die we van onze gasten hebben gezien.

Geflatteerd

G.V.V.V. blijft met man en macht proberen aan te vallen maar is totaal niet effectief. Er wordt veel balverlies geleden door traag handelen en lopen met de bal. Daarnaast is elke poging die tussen de palen gaat voor de (overigens uitstekende) keeper. Er volgen nog een aantal kansen voor de blauwen, maar het beeld blijft hetzelfde. De grootste kansen zijn er voor Jedi, die uit een voorzet van Valentijn hoog over schiet en vlak voor het eindsignaal voor Mohammed L., die zijn schot uit de kruising gebokst ziet worden door de keeper. Dit gebeurde overigens nadat DVV bijna op 0-5 was gekomen, waarbij de bal via lat en paal het doel weer uit ging. Geen goed begin van de competitie dus voor G.V.V.V., dat met duidelijke cijfers verliest. Een geflatteerde uitslag tegen een niet geweldig voetballende tegenstander, die wel opportunistisch en effectief was. Volgende week reizen we af naar Ede voor de wedstrijd tegen DTS, aftrap 10.15 uur.

G.V.V.V. JO15-1 – DVV JO15-1 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 22. DVV 0-1, 35+1 DVV 0-2, 45. DVV 0-3, 48. DVV 0-4.

Gele kaart: 35+1. Jafeth Zwart.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k), Jayden ‘t Zand, Vinz van Meegdenburg, Hugo Schoonderbeek (44. Ayman el Fakiri), Soufian el Bouziri (44. Thijs van Kooten), Mohammed Laaraaj, Jafeth Zwart ©, Mohammed Makhouh, Rayan Souissi (42. Duncan van de Berg), Valentijn Meeuwsen, Jedi Domacassee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer