JO15-2 OP DE VALREEP LANGS RODA’46

  • Opleiding

De topper tussen Roda’46 en G.V.V.V. is in de laatste minuut beslist in het voordeel van de blauwhemden. Hoewel G.V.V.V. een licht overwicht had hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. In de slotminuut ontsnapte topscorer Dylan aan de aandacht van de verdedigers en wist hij de o zo belangrijke zege veilig te stellen (2-3). Door deze overwinning eindigde G.V.V.V. ook nog eens op de eerste plaatst van de bekercompetitie.

Liam plukt een corner goed uit de lucht.

G.V.V.V. sterker in beginfase

Beide ploegen lieten in de beginfase van de wedstrijd zien waarom ze zo hoog staan op de ranglijst. Toch was het G.V.V.V. wat het meeste in de aanval was. G.V.V.V. zocht met goed combinatiespel een gaatje in de hechte verdediging van Roda’46. Via een mooi driehoekje tussen Lewon, Arjan en Bilal leek G.V.V.V. voor het eerst gevaarlijk te worden maar de laatste pass was helaas net iets te hard. Via Dylan werd G.V.V.V. een volgende keer gevaarlijk maar meer dan een corner leverde dit niet op. De corner van Thijmen kon worden weggewerkt door de verdediging van Roda’46 maar via Jasper en Bilal (één-tweetje met Arjan) was daar al weer de volgende aanval. De verdedigers van Roda’46 hadden hun handen vol aan het snelle aanvalsspel van G.V.V.V. maar voorlopig hielden zij knap stand. G.V.V.V. drukte Roda’46 steeds verder terug op eigen helft en via Thijmen, Lewon en Omar ontstond de volgende kans. Helaas was de voorzet van Omar net te scherp voor Lewon om de score te openen. Roda’46 kwam hierna voor het eerst in de buurt van keeper Liam die een schot van afstand makkelijk kon vangen. Na een foutje in de verdediging van G.V.V.V. kreeg Roda’46 plotseling een hele grote kans om de score te openen maar keeper Liam kwam goed zijn doel uit waardoor de aanvaller de bal gehaast naast het doel schoot. Hierna was het weer de beurt aan G.V.V.V. Ahmad kreeg na een passje van Lewon de mogelijkheid om uit te halen maar zijn schot ging over het doel. Door sterk verdedigen van Hugo en Luuk werden de aanvallen van Roda’46 geneutraliseerd en aanvallend had G.V.V.V. pech dat Dylan de score niet opende. Uit een corner leek eerst Arjan te gaan scoren maar tot twee keer toe werd een inzet van hem geblokt. In de rebound schoot Dylan de bal via de lat over het doel. Ook verdediger Luuk was dicht bij de openingstreffer. Na een corner leek hij de bal binnen te werken maar een Roda-verdediger kon de bal nog net voor de lijn wegwerken. De snelle spitsen van Roda’46 zorgden hierna weer voor gevaar. Maar gelukkig voor G.V.V.V. wist de Roda-aanvaller oog in oog met Liam de bal net naast het doel te schuiven. Kort hierna wist Roda’46, enigszins tegen de verhouding in, toch de score te openen. Na een snel genomen inworp werd de verdediging van G.V.V.V. volkomen verrast en nu mistte de aanvaller van Roda’46 niet (1-0). G.V.V.V. rechtte de rug en bijna direct na de aftrap lag de gelijkmaker al in het netje. Helaas wist Nizar de bal net niet goed te controleren. Een schot van Ahmad verdween nog naast het doel maar al snel was de score weer in evenwicht. Marwan gaf de bal goed mee aan Lucas die op zijn beurt Dylan zag vrij staan die vervolgens keurig afrondde (1-1).

Wedstrijd meer in evenwicht

G.V.V.V. kreeg voor de rust nog een paar kansen. Lewon ontsnapte aan de linkerkant van het veld aan zijn directe tegenstander en vond Dylan. Het schot van Dylan werd echter goed gestopt door de keeper. Uit de corner die volgde was Luuk weer dicht bij een treffer. Ditmaal kopte hij de bal net naast het doel. Ook Roda’46 probeerde steeds meer de aanval te zoeken maar sterk verdedigen van Hugo voorkwam een voorsprong voor Roda’46. In de tegenaanval was Marwan gevaarlijk maar zijn schot ging net naast het doel. Op slag van rust was Roda’46 nog een keer gevaarlijk maar Jasper wist met een perfecte ingreep een tegendoelpunt te voorkomen.

Nathan legt aan voor de 1-2.

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam op naam van Dylan. Hij pikte een slechte uittrap goed op maar het schot wat volgde was niet hard genoeg om de keeper te passeren. Beide ploegen zochten de aanval maar grote kansen leverde dit nog niet op. Via Nathan en Omar leek G.V.V.V. op weg naar het doel van Roda’46 maar de verdedigers wisten het aanvalsspel van G.V.V.V. steeds beter te ontregelen. Aan de andere kant bleef het opletten. Roda’46 beschikte over een paar zeer snelle aanvallers en Luuk moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Via Milan en Nathan was het G.V.V.V. weer wat de aanval zocht maar via een verdediger ging de bal over de achterlijn. De corner die volgde leek te worden weggewerkt maar Nathan pikte de bal op. Nathan bedacht zich geen moment en besloot van grote afstand te schieten. Het, niet eens heel harde, schot verdween tot ieders vreugde in de verre hoek achter de keeper in het doel (1-2). G.V.V.V. kreeg nu wat kansen om de wedstrijd te beslissen maar het lukte Omar, Arjan en Bilal niet om de keeper te verschalken. Toch was ook Roda’46 gevaarlijk via de omschakeling maar Sjoerd zorgde ervoor dat de Roda-aanvallers niet in de buurt van keeper Liam konden komen. G.V.V.V. werd weer iets sterker en leek de wedstrijd te gaan beslissen. Plotseling was de stand toch weer gelijk. Nadat een mooie aanval van G.V.V.V. was afgeslagen counterde Roda’46 heel snel. De verdediging werd compleet verrast en Liam kon een tegendoelpunt ook niet meer voorkomen (2-2)

Beide ploegen gaan voor de winst

G.V.V.V. was even van slag en Roda’46 wist zelfs bijna op voorsprong te komen. Gelukkig had Liam een puike redding in huis en hield G.V.V.V. zo op de been. Hierna zocht G.V.V.V. weer de aanval. Via Thijmen en Lewon werd Omar in stelling gebracht. Via de keeper ging de bal echter naast het doel. Ook uit de corner die volgde wist G.V.V.V. niet te scoren. Het spel golfde nu op en neer. Beide ploegen wisten dat ze met een gelijkspel niets zouden opschieten dus werd alles op alles gezet om toch de overwinning binnen te slepen. Dylan kreeg nog een mogelijkheid maar na een pass van Thijmen schoot hij de bal wat gehaast naast. Ook Roda’46 kreeg kansen. Een gevaarlijke vrije trap werd door Luuk goed weggekopt en Sjoerd wist een gevaarlijke corner uitstekend weg te werken. De snelle aanvallers van Roda’46 zorgden constant voor gevaar maar G.V.V.V. hield, soms wat behulp van een nuttige overtreding, die aanvallers ver weg van het eigen doel. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd viel dan toch te beslissing. Sjoerd ruimde de bal, na een corner van Roda’46, op en via Thijmen kwam de bal bij Dylan. Dylan was sneller bij de bal dan de keeper van Roda’46, omspeelde deze en wist de bal hierna in het lege doel te schuiven (2-3). De scheidsrechter liet Roda’46 nog aftrappen maar floot kort hierna voor het laatst.

Door deze overwinning is G.V.V.V. op de eerste plaats geëindigd van de bekercompetitie (fase 1). Een mooi resultaat voor de mannen van trainer Jens Kruger. Na een valse start (nederlaag bij Delta Sports ’95) werden de volgende vijf wedstrijden allemaal gewonnen. Uiteindelijk werden dus 15 punten verzameld (evenveel als Delta Sports ’95) en was het doelsaldo van de Veenendalers (40-11) goed genoeg om als eerste te eindigen! Proficiat Jongens!

Milan passt de bal nog maar eens naar voren.

Roda’46 JO15-4 – G.V.V.V. JO15-2  2 – 3  (1 – 1)

Scoreverloop: 27. 1-0 Roda’46, 31. 1-1 Dylan Dirksen, 46. 1-2 Nathan Lema, 55. 2-2 Roda’46, 70. 2-3 Dylan Dirksen.

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Liam Verbaarschott (k), Jasper Hardeman, Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Thijmen Meijer, Sjoerd van de Lagemaat, Arjan Pakseresht ©, Lewon Stepanyan, Omar Uka, Dylan Dirksen, Bilal Riyani,.

Invallers: Luuk Septer, Lucas van der Salm, Milan van de Weerd, Ahmad Amallah, Marwan Akbili en Nizar Errahmouni

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer