JO15-2 verovert de koppositie

  • Opleiding

Zonder zelf heel goed te spelen heeft de JO15-2 een eenvoudige overwinning behaald tegen Kampong. De uitslag van 10-0 was zelfs nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld. Door de nederlaag van Roda’46 mag G.V.V.V. zich zelfs koploper noemen.

Luuk en Nizar (in het wit) zorgen voor gevaar bij een corner.

Snelle openingstreffer

G.V.V.V. begon de wedstrijd met Nathan in het doel. Hij verving de deze week op de training geblesseerd geraakte Maarten. Al snel scoorde G.V.V.V. Na de aftrap werd de bal een tijdje rondgespeeld waarna Arjan Marwan diep stuurde. Marwan kwam oog in oog met de keeper, omspeelde deze simpel en kon eenvoudig binnen schieten (1-0). Na deze snelle treffer kreeg G.V.V.V. genoeg kansen om de score al snel op te voeren maar Dylan (na een ingooi van Milan), Marwan (uit moeilijke hoek waar een voorzet beter was geweest), Arjan (bal op de paal), Omar (na mooie pass Thijmen) konden het net niet vinden. Omar en Dylan hadden vervolgens nog enkele goede kansen maar gescoord werd er niet. Kampong stelde daar bar weinig tegenover. Een enkele keer kwamen de Utrechters op de speelhelft van G.V.V.V. maar verdedigers Jasper, Hugo, Sjoerd en Thijmen kwamen nauwelijks in de problemen.

Score loopt snel op

Na ruim een kwartier spelen werd eindelijk het tweede doelpunt gescoord. Nizar met een mooi passje op Omar, Omar haalde de achterlijn en gaf een goede voorzet op Dylan die simpel kon afronden (2-0). Kort hierna leek Omar te gaan scoren maar tot twee keer toe werd zijn inzet gestopt. Na de tweede keer belandde de bal bij Ahmad die de bal wel binnen wist te werken (3-0). Na een volgende aanval via Jasper en Omar werd de bal door Thijmen over het doel geschoten Diezelfde Thijmen wist even later wel te scoren. De verdediging van Kampong dacht een aanval onschadelijke gemaakt te hebben maar Thijmen knalde de bal van buiten het strafschop gebied prachtig in het doel (4-0). Arjan leek ook te gaan scoren maar nadat hij de keeper had omspeelt schoot hij uit een moeilijke hoek voorlangs. Nizar scoorde kort hierna wel. De keeper van Kampong was kansloos op het harde schot van randje strafschopgebied (5-0). Het lukte Kampong eindelijk om eens in de buurt van Nathan te komen. Een schot van een van de spitsen van Kampong werd echter door Nathan goed uit het doel gehouden. Hierna weer een mooie aanval van G.V.V.V. Via Nizar en Bilal kwam de bal bij Lewon die op zijn beurt Thijmen vrij zag staan. Het schot dat volgde ging maar net over het doel. Ook Luuk was dicht bij een treffer maar zijn schot uit de draai ging rakelings langs de paal. Kampong kwam zowaar nog een keer in de buurt van het doel van Nathan maar nu was het Lucas die goed verdedigde. Op slag van rust scoorde G.V.V.V. nog een keer. Nizar schoot fraai via de binnenkant van de paal de 6-0 binnen.

Lucas is sneller dan zijn tegenstander.

Matige tweede helft

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. Kampong was zowaar voor langere tijd in balbezit en leek enkele malen gevaarlijk te worden. Hugo, Luuk en Lucas stonden echter goed te verdedigen waardoor Thijmen (in de tweede helft het doel verdedigend) nog niet in actie hoefde te komen. G.V.V.V. speelde erg slordig en het duurde enige tijd voordat er weer een kans viel te noteren. Een schot van Lewon, nadat Milan de bal goed had teruggelegd, werd door de keeper gestopt. Langzaamaan werden er weer meer kansen gecreëerd door de G.V.V.V-aanvallers. Nizar zag een schot op de paal belanden en Lewon schoot de bal uit kansrijke positie naast. Na een slechte doeltrap van Kampong-zijde belandde de bal bij Milan die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal onberispelijk binnenschoot (7-0). Kort hierna scoorde Dylan op fraaie wijze het volgende doelpunt. Op aangeven van Marwan schoot hij de bal met een mooie curve bij de tweede paal binnen (8-0). Omar, Nizar en Bilal kregen nog mogelijkheden om de score verder op te voeren maar het was Ahmad die uiteindelijk de 9-0 scoorde. Na een mooie actie waarbij Ahmad zijn tegenstander te slim af was schoot hij de bal hoog en hard tegen de touwen. Lewon, Dylan en Nizar hadden vervolgens kansen op de 10-0 maar dit lukte (nog) niet. Sjoerd was ook dicht bij een doelpunt maar zijn schot belandde op de paal. Marwan (te zelfzuchtig) en Omar (na voorzet Lucas) hadden ook de score kunnen opvoeren maar de 10-0 werd uiteindelijk gescoord door Dylan. G.V.V.V. liet de teugels nu weer even vieren en Kampong werd direct gevaarlijk. Jasper wist, te koste van een overtreding, een bijna zeker doelpunt voor Kampong te voorkomen. De vrije trap die volgde werd door Thijmen vakkundig uit het doel gehouden. In de laatste minuten kreeg G.V.V.V. nog genoeg kansen om de score verder op te voeren maat Sjoerd (na voorzet Hugo), Marwan( na voorzet Lucas), Lucas (na corner Nizar) en Hugo (schot voorlangs) wisten niet meer te scoren zodat het uiteindelijk bleef bij 10-0.

Sjoerd is zijn tegenstander te slim af.

G.V.V.V. JO15-2 – Kampong JO15-6  10 – 0  (6 – 0)

Scoreverloop: 2. 1-0 Marwan Akbili, 16. 2-0 Dylan Dirksen, 18. 3-0 Ahmad Amallah, 22. 4-0 Thijmen Meijer, 26. 5-0 Nizar Errahmouni, 35. 6-0 Nizar Errahmouni, 50. 7-0 Milan van de Weerd, 52. 8-0 Dylan Dirksen, 56. 9-0 Ahmad Amallah, 63. 10-0 Dylan Dirksen

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Nathan Landu (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Ahmad Amallah, Arjan Pakseresht ©, Milan van de Weerd, Dylan Dirksen, Omar Uka, Marwan Akbili

Invallers: Luuk Septer, Nizar Errahmouni, Lucas van der Salm, Bilal Riyani en Lewon Stepanyan.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer