JO15-2 wint matige Panhuis-derby

  • Opleiding

De JO15-2 blijft het uitstekend doen in de competitie. Afgelopen zaterdag werd al de derde overwinning op rij geboekt. Vooraf waren de mannen van trainer Jens Kruger duidelijk favoriet maar de blauwhemden hadden moeite deze rol waar te maken. Pas in het laatste deel van de wedstrijd werd het verschil gemaakt en wonnen de blauwen uiteindelijk nog met ruime cijfers: 2-6.

Aanvoerder Arjan bij de toss.

G.V.V.V. sterker maar DOVO opent de score

Zonder heel overtuigend te spelen was G.V.V.V. de bovenliggende partij in de beginfase. DOVO werd teruggedrongen op eigen helft en via aanvoerder Arjan kreeg G.V.V.V. de eerste mogelijkheid. Het schot van Arjan kon echter makkelijk gekeerd worden door de keeper. G.V.V.V probeerde rustig van achteruit op te bouwen en via keeper Maarten, Nathan, Sjoerd en Arjan werd Lewon aan het werk gezet. Helaas was de pass net iets te scherp om echt gevaarlijk te worden. Nadat Luuk de bal goed had onderschept en weer Lewon vond volgde nog een kans. Lewon legde de bal goed terug op Ahmad maar het schot wat volgde mistte kracht en kon door de keeper eenvoudig worden gekeerd. Kort hierna een eerste waarschuwing voor G.V.V.V.. DOVO brak na een foutje op het middenveld bij G.V.V.V. snel uit. Gelukkig kon Maarten de bal nog op tijd oprapen. Uit een ingooi van Lucas werd G.V.V.V. hierna weer gevaarlijk. Via Marwan belandde de bal bij Ahmad maar weer was het schot niet moeilijk genoeg om de keeper te passeren. Na deze kans werd de verdediging van G.V.V.V. compleet verrast door de snelle tegen aanval. Een aanvaller van DOVO kon alleen op Maarten afstormen en had de hoek voor uit uitkiezen (1-0). Direct hierna was het bijna 2-0 maar gelukkig werd de bal nu naast het doel geschoten.

Spelbeeld onveranderd

G.V.V.V. rechtte de rug en via Dylan was het dicht bij de gelijkmaken, zijn schot ging echter net voorlangs het doel. Na een overtreding op Arjan volgde een vrije trap die door Sjoerd keurig over de muur, maar in de handen van de keeper, werd geschoten. Even leek DOVO weer gevaarlijk te worden maar Nathan wist de bal goed te onderscheppen. Direct werd Lewon gevonden, zijn schot werd door de keeper gestopt maar de Lewon wist de bal in tweede instantie wel in het doel te werken (1-1). G.V.V.V. bleef de bovenliggende partij maar moest blijven opletten voor de snelle tegenaanvallen. Maarten en Lewon wisten zo’n gevaarlijke aanval onschadelijk te maken en nu was het G.V.V.V. wat snel counterde. Dylan wist zich langs de verdediging te knokken en faalde oog in oog met de keeper niet (1-2). Ondanks de vele mogelijkheden lukte het G.V.V.V. niet om DOVO van zich af te schudden. De rooien kregen een paar goede kansen om de stand weer gelijk te trekken maar gelukkig werd er (nog) niet gescoord. Aan de andere kant van het veld had G.V.V.V. ook grote moeite om de beslissing te forceren. Aanvallen via Omar, Marwan en Dylan werden niet tot een doelpunt gepromoveerd. Omar was nog het dichtste bij maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast. Het was aan goed verdedigend werk van Jasper, Milan en Thijmen te danken dat ook DOVO van het scoren werd afgehouden. Enkele minuten voor de rust viel dan toch de gelijkmaker. Nathan moest na een goede verdedigende actie een corner toestaan. Uit deze corner kwam de bal bij een DOVO-speler die helemaal vrij stond in het strafschopgebied en met een hard schot Maarten kansloos liet (2-2).

Bilal zoekt zijn directe tegenstander op.

Nadat G.V.V.V. had afgetrapt voor de tweede helft veranderde er nog niet veel aan het spelbeeld. G.V.V.V. leek sterker maar het was DOVO wat de eerste mogelijkheid kreeg. Gelukkig wist Hugo de bal te onderscheppen en via Dylan werd Bilal bereikt. Sterk verdedigen zorgde ervoor dat Bilal niet gevaarlijk kon worden. G.V.V.V. had grote moeite om door de verdediging van DOVO heen te komen en ook een aanval via Milan, Ahmad, en Omar strandde in schoonheid. Nadat DOVO even de verdedigende stellingen had verlaten wist G.V.V.V. direct te profiteren. Hugo onderbrak een tegenaanval van DOVO, vond Dylan die zijn tegenstander te snel af was en Bilal vrij voor het doel zag staan. Voor Bilal was het een koud kunstje om de 2-3 op het scorebord te zetten. G.V.V.V. leek nu te gaan doordrukken en een schot van Dylan werd nog met net door de keeper gestopt. Ahmad en Bilal waren in de rebound dicht bij een treffer maar steeds voorkwam een rood been een treffer. Het bleef aan de andere kant wel opletten voor de tegenstoot. Thijmen wist met een uiterste krachtsinspanning een tegenaanval te voorkomen. Helaas voor Thijmen viel hij hierbij ongelukkig op zijn arm en moest hij geblesseerd het veld verlaten.

Sterk slot

Halverwege de tweede helft leek G.V.V.V. het duel te beslissen. Arjan was aan de rechterkant van het veld ontsnapt en vanaf de achterlijn zag hij Lewon vrij voor het doel staan. De voorzet was perfect en Lewon tikte de 2-4 in het doel. G.V.V.V. kwam nu helemaal los en een paar minuutjes later stuurde Sjoerd Ahmad de diepte in. Ahmad verschalkte de keeper met een fraaie lob (2-5). DOVO kreeg nog een kansje maar Hugo verdedigde sterk. Via Jasper werd de volgende aanval opgezet. Ook Nathan was dicht bij een treffer maar de verdediging van DOVO wist er nog net een voetje tussen te krijgen. G.V.V.V. had nu totaal niets meer van de tegenstander te duchten en via Sjoerd en Lucas werd gelegenheidsspits Luuk op avontuur gestuurd. Luuk was sneller dan de verdedigers van DOVO wist ook de keeper met een hard en hoog schot te passeren (2-6). De score had nog verder op kunnen lopen maar de keeper van DOVO had een goede reflex in huis en hield Ahmad zo van het scoren af. Vlak voor het einde leek Lewon nog een schitterend doelpunt te maken maar hij krulde de bal maar net langs de kruising. Kort hierna floot de zeer goed fluitende scheidsrechter van Braak voor de laatste keer en kon G.V.V.V. weer drie punten toevoegen aan het totaal.

Lewon krult de bal net langs de kruising.

DOVO JO15-4 – G.V.V.V. JO15-2   2 – 6  (2 – 2)

Scoreverloop: 8. 1-0 DOVO, 14. 1-1 Lewon Stepanyan, 23. 1-2 Dylan Dirksen, 33. 2-2 DOVO, 43. 2-3 Bilal Riyani, 55. 2-4 Lewon Stepanyan, 57. 2-5 Ahmad Amallah, 61. 2-6 Luuk Septer

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Luuk Septer, Nathan Landu, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Sjoerd van de Lagemaat, Lewon Stepanyan, Ahmad Amallah, Marwan Akbili.

Invallers: Hugo van Leeuwen, Dylan Dirksen, Milan van de Weerd, Omar Uka, Bilal Riyani

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer