Keihard werkend JO15-1 speelt gelijk tegen koploper DTS

  • Opleiding

Na afloop van de wedstrijd tegen koploper DTS stonden de gezichten van de G.V.V.V.-ers teleurgesteld. Nu de stofwolken al wat langer opgetrokken zijn, zullen de meesten het met me eens zijn dat het 2-2 gelijke spel de verhoudingen over de hele wedstrijd goed weergeeft. Daarnaast biedt het perspectief voor het vervolg, want er werd gedurende grote delen van de wedstrijd goed gevoetbald en heel hard gestreden. De teleurstelling was vooral het gevolg van de laatste seconden. Jedi had de winnende treffer op zijn rechterschoen, maar schoot rakelings over. Zijn linkerschoen is namelijk degene waarmee hij zeker zou hebben gescoord…

De ziekenboeg aan de kant van G.V.V.V. is helaas weer iets voller geworden, want Jamie heeft zich bij Nick, Noah en Levi gevoegd. Vandaar dat de JO14-1 dit keer vier spelers leverde: Rayan Lahnine, Dyon Veenhof, Jeff Hoefnagel en Thijs van Kooten. Op papier was dit een duel tussen de koploper en de hekkensluiter. DTS won haar eerste twee wedstrijden, G.V.V.V. speelde er nog maar een en verloor, dus stond onderaan de ranglijst. De eerste kans is voor de blauwen. Mohammed M. geeft een goede steekbal op zijn naamgenoot, maar de keeper van DTS is op tijd zijn doel uit en voorkomt de 0-1. In de elfde minuut is het de thuisploeg die op voorsprong komt. Na een slecht weggewerkte bal in de verdediging komt deze voor de voeten van een van de spitsen, die zo maar door kan lopen en strak in de rechterhoek kan binnenschieten.

Gratis botox voor Hugo

In de veertiende minuut ligt het spel even stil omdat Hugo in zijn lip gestoken blijkt te door een wesp die nog niet helemaal klaar was met de zomer. Een dikke lip is gevolg, iets waar sommige mensen een hoop geld voor over hebben. Hij wordt gewisseld, Rayan L. komt voor hem in het veld. Wat volgt is een vrije trap voor G.V.V.V., net buiten de hoek van de zestien aan de linkerkant. Mohammed M. probeert het in een keer en ziet de bal net naast de korte hoek zeilen. Even later haalt Jedi de achterlijn en legt terug op Mohammed L., die de bal hoog richting kruising schiet, maar de inzet gaat net over. G.V.V.V. heeft het gedurende het eerste halfuur best moeilijk tegen een makkelijker voetballende thuisploeg. Wel werken de jongens heel hard en proberen aan te vallen wanneer het mogelijk is. Dan valt in de 33e minuut de gelijkmaker en dus de eerste competitiegoal. G.V.V.V. krijgt een vrije trap net buiten de zestien, een beetje aan de linkerkant. Mohammed M. vuurt en de bal gaat via de keeper en de onderkant van de lat prachtig de goal in. Na de aftrap krijgen de blauwen direct een kans om zelfs op voorsprong te komen. Het zijn weer de twee Mo’s die gevaarlijk zijn. Deze keer steekt Mo M. op Mo L., die schiet maar de DTS keeper ligt in de weg.

Mooi en spannend duel

Het begin van de tweede helft is weer voor G.V.V.V. en na vier minuten komen ze zelfs op voorsprong. Uitblinker Jedi verschalkt de keeper van DTS met een mooi lobje, uit een goede voorzet van Jayden. G.V.V.V. heeft de wedstrijd meer en meer naar zich toegetrokken. Er wordt enorm hard gewerkt, het is intussen een mooi en spannend duel om naar te kijken. Beide teams gaan vol voor de winst. Toch is het, na precies een uur spelen, DTS dat weer op gelijke hoogte komt. Een crossbal wordt verkeerd ingeschat, waardoor de rechterkant helemaal open ligt. Er is dan ook alle ruimte voor een voorzet op maat en een schot dat Tim kansloos laat. Maar G.V.V.V. laat zich niet van de wijs brengen en knokt door. Drie minuten later snijdt Jedi met de bal vanaf links naar binnen en schiet net voorlangs. De aanval gaat verder, waarbij Jafeth de buitenkant van de paal raakt. In de allerlaatste seconden krijgt Jedi de ultieme kans om toch nog de winnende te maken. Hij is even ontsnapt aan de verdediging, krijgt de bal voor zijn voeten in de zestien en de linkspoot haalt direct uit met zijn rechter. De bal zeilt rakelings over het doel en de scheidsrechter fluit direct af. Jammer natuurlijk, maar er is met volle inzet gestreden en de eerste verdiende goals zijn gevallen. De eerste driepunter kan dan ook niet lang meer uitblijven.

DTS Ede JO15-1JM – G.V.V.V. JO15-1 1-1 (2-2)

Scoreverloop: 11. DTS 1-0, 33. Mohammed Laraaj 1-1, 39. Jedi Domacassee 1-2, 60. DTS 2-2.

Gele kaart: –

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k), Jayden ‘t Zand, Vinz van Meegdenburg, Hugo Schoonderbeek (14. Rayan Lahnine (57. Hugo Schoonderbeek)), Jeff Hoefnagel, Mohammed Laaraaj, Jafeth Zwart ©, Mohammed Makhouh, Duncan van de Berg, Valentijn Meeuwsen (57. Soufian el Bouziri), Jedi Domacassee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer