Knappe comeback in de tweede helft zorgt voor winst JO15-1

  • Opleiding

Na een onnodige 1-3 achterstand in de eerste helft, thuis tegen ESA, kwam G.V.V.V. in de tweede helft goed terug. Het wist de achterstand vakkundig om te buigen in een mooie 6-4 overwinning. Waar het in de eerste helft ontbrak aan strijd werd die na rust wel aan de dag gelegd.

Het aantal geblesseerden is bij de blauwen iets afgenomen, alleen Levi is nog steeds niet inzetbaar. Dat betekent dat Nick en Noah weer fit zijn, maar helaas is het nu Jayden die met een spierblessure moet toekijken. Rayan Lahnine en Jeff Hoefnagel van de 14-1 zijn er vandaag dus ook weer bij. De blauwen zitten vanaf de aftrap niet lekker in de wedstrijd. Misschien had het te maken met de ranglijst (ESA onder G.V.V.V. op de laatste plaats)? Wie zal het zeggen. In de tweede minuut moet Jamie al in actie komen om een gevaarlijk moment voor zijn doel onschadelijk te maken. Binnen vijf minuten komt G.V.V.V. zelfs op achterstand, als de snelle rechtsbuiten de verdediging even helemaal zoek slalomt, ook Jamie weet te omspelen en de 0-1 binnenschuift. De blauwen wisten nu dat het geen gemakkelijke ochtend zou gaan worden.

G.V.V.V. herpakt zich, maar komt toch weer op achterstand

De blauwen richten zich op en probeert wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Lastig is het wel, met een bekeken op de counter spelende tegenstander. Er komen kansen voor de thuisploeg. We zien een goede overname van de bal bij een corner van ESA, waardoor Jedi aan de linkerkant kan opduiken. Zijn schot eindigt hoog in het zijnet. Maar nog voordat een kwartier is verstreken komt G.V.V.V. weer op gelijke hoogte. Mohammed L. kan goed doorkomen over de rechterkant en vindt de verre hoek: 1-1. G.V.V.V. liet zich in het begin een beetje overdonderen door ESA, maar is intussen verreweg het meest aan de bal en veel op de helft van de tegenstander te vinden. De Arnhemmers zijn echter erg gevaarlijk in de omschakeling. Na een schot van Duncan uit de tweede lijn, die in de handen van de keeper eindigde, kopt ESA uit een corner tegen de lat. Kort daarna, er is dan 22 minuten gespeeld, komen de gasten weer op voorsprong. Het middenveld werkt een bal niet goed weg en een schot gaat hoog over Jamie het doel in.

Knokken om elke meter

Mohammed M. kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker nadat ESA balverlies leed in de zestien. Helaas gaat zijn inzet voorlangs. Vlak voor rust is het ESA dat de voorsprong vergroot naar 1-3. Na rust gooit G.V.V.V. er duidelijk een tandje bij. Waarschijnlijk heeft Ruben de jongens doen beseffen dat er harder gewerkt moet worden om tot een resultaat te komen. De blauwen dringen meteen aan en na 6 minuten kan de aansluitingstreffer genoteerd worden. Het is bepaald niet de eerste keer in de historie van G.V.V.V. dat een Van Meegdenburg scoort! Deze keer is het Vinz, die een corner zomaar kan binnenlopen. De strijd op het veld is helemaal losgebarsten, er wordt geknokt om elke meter, maar soms zien we ook mooie acties. Zoals die van Jedi bijvoorbeeld, die rechts bij de middellijn de bal van de tegenstander afpakt, onderweg richting doel twee tegenstanders passeert en een mooi schot maar net te hoog richting verre kruising krult. Na een kwartier spelen is het bijna raak. G.V.V.V. krijgt twee schietkansen vanaf de rand van de zestien, De eerste is van Mohammed M, die wordt gekeerd door de keeper. De rebound is voor Mohammed L, die schiet naast.

G.V.V.V. op voorsprong

ESA krijgt nog een grote kans, maar het harde schot wordt goed gepakt door Jamie, die het in de tweede helft een stuk rustiger had gekregen. Dan is daar eindelijk de gewenste gelijkmaker. Die komt van Jedi, die door kan komen over rechts. De keeper komt te laat uit zijn doel, wordt omspeeld en de 3-3 is een feit. ESA is het dan even kwijt en de voorsprong van G.V.V.V. laat dan ook maar drie minuten op zich wachten. Jedi geeft de bal mee aan Mohammed L, die wegdraait voor zijn tegenstander en de 4-3 kan aantekenen.

Rood ESA;  hattrick Mohammed Laaraaj

ESA herpakt zich met een gevaarlijke corner, die door Jamie met een hand kan worden weggewerkt. ESA claimt een nieuwe corner, maar de scheidsrechter wil hier niet van weten. De aanvoerder uit zijn onvrede hierover en krijgt pardoes de rode kaart gepresenteerd. Het is een smet op een verder sportief verlopen wedstrijd. In de blessuretijd, die maar liefst 7 minuten duurde, vallen nog drie doelpunten. G.V.V.V. komt op 5-3 doordat de keeper van ESA moet lossen op een goed schot van Vinz. De rebound kan worden binnengeschoten door Mohammed M. Mohammed L heeft wel trek in een hattrick en besluit maar eens te schieten vanaf de zijlijn. De bal zeilt prachtig over de keeper in de verre hoek en zijn derde van vandaag ligt erin: 6-3. Nadat ESA nog een bal van de lijn haalde, was het slotakkoord toch weer voor de Arnhemmers. De verdediging was even niet scherp en vlak voor het eindsignaal werd het toch nog 6-4.

G.V.V.V. JO15-1 – ESA JO15-1 1-3 (6-4)

Scoreverloop: 5. 0-1 ESA, 13. 1-1 Mohammed Laaraaj., 22. 1-2 ESA, 33. 1-3 ESA, 41. 2-3 Vinz van Meegdenburg, 56. 3-3 Jedi Domacassee, 61. 4-3 Mohammed Laaraaj, 70+2. 5-3 Mohammed Makhouh, 70+3. 6-3 Mohammed Laaraaj, 70+6. 6-4 ESA.

Rode kaart: 63. ESA.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k), Nick Budding (40. Jeff Hoefnagel), Noah Colijn © (35. Soufian el Bouziri), Vinz van Meegdenburg, Hugo Schoonderbeek, Duncan van de Berg  (40. Rayan Lahnine), Mohammed Laaraaj, Jafeth Zwart, Mohammed Makhouh, Rayan Souissi (33. Valentijn Meeuwsen), Jedi Domacassee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Dean Westland is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen Noordwijk

Opleiding | 18 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer