Ouverture voor Jong G.V.V.V. in de Domstad

  • Senioren

Na ruim anderhalf jaar voetbalstilte in de SD Sportwear beloften competitie midden Nederland mogen komende dinsdagavond de 12 deelnemende voetbalverenigingen gelukkig weer voor het eerst aan de bak. Waarbij natuurlijk wordt gehoopt dat deze jaargang volledig kan worden afgewerkt en er geen belemmerde maatregelen meer volgen vanwege Covid 19.

Want dit nog steeds niet geheel getemde virus zorgde ervoor dat in het seizoen ’19-’20 de finale van deze beloftencompetitie tussen Jong DOVO en Jong G.V.V.V. niet kon worden gespeeld en was er tevens de oorzaak van dat de uitvoering in seizoen ’20-’21 in z’n geheel moest worden afgelast.
Maar vooralsnog mag er van worden uitgegaan dat nieuwe ronden, met nieuwe kansen tot een goed einde kan worden gebracht.

De beloftenspelers van onze club moeten het in de poule 3 opnemen tegen Jong De Merino’s, Jong Elinkwijk en Jong Hercules. En tegen laatstgenoemde club starten zij met een uitwedstrijd op dinsdagavond 26 oktober op sportpark Voordorp te Utrecht.
Dat deze ouverture een uitermate zwaar karwei wordt voor onze ‘youngsters’ zal ik u proberen uit te leggen.

Poule favoriet

Jong Hercules is de laatste officiële winnaar van deze competitie want in jaargang ’18-’19 versloegen zij Jong Bennekom in de finale (3-2). Ook heeft deze club een zeer groot reservoir aan (jeugd)spelers waaruit geput kan worden en spelen die teams allen op een gemiddeld genomen behoorlijk hoog Divisie niveau.
De jeugdopleiding van de Domstedelingen staat ook zeer goed aangeschreven en heeft aan het vlaggenschip van de club, wat uitkomt in de zondag Derde Divisie, al diverse talenten afgeleverd of aan andere voetbalverenigingen die ze daar hebben weggeplukt.
Daarnaast neemt Hercules O21 deel aan de door de KNVB opgezette competitie waarin ze uitkomen tegen de jongelingen van o.a. de bvo’s SC Cambuur, FC Eindhoven, FC Dordrecht en MVV.
Waar voor andere clubs dit een belemmering was om in te schrijven voor deze SD Sportwear beloftencompetitie, zag USV Hercules juist een meerwaarde om hier ook aan deel te nemen om zo hun aanstormende talenten nog meer te testen in wedstrijdverband.
Kortom op papier lijkt het erop dat Jong Hercules tot de favoriet van deze poule moet worden gerekend.

Kleinere vijver

De vijver waaruit de G.V.V.V. trainers Kevin de Quay en Anass Lakhal moeten vissen om hun selectie samen stellen is dus sowieso wat beperkter dan die van de opponent. En dan komt daar ook nog eens een extra beperking bij omdat onze hoofdmacht het woensdagavond moet opnemen in de eerste ronde van de KNVB beker tegen Sparta Rotterdam. Waarbij het dus zeer logisch is dat de nieuwbakken trainer Gery Vink zoveel mogelijk manschappen tot zijn beschikking wil hebben om daar een keuze uit te maken. En daaronder zullen er zeker ook een (groot)aantal zijn, die gezien hun leeftijd nog mee mogen doen aan deze competitie, zoals b.v. Steven Theunissen, Jan van Willige, Justin Spies, Melvin van de Haar, Bilal Tmim, Jaidy van Meegdenburg en Maikel Epskamp.

Bilal Tmim was medeverantwoordelijk voor de 4-0 winst tegen Woudenberg 2.

Prima start

Dit betekent dat de beide trainers het leeuwendeel van hun keurkorps moeten rekruteren uit de B-selectie en de JO19. En in tegenstelling tot de A-selectie kenden deze twee teams tot nu toe een prima start in de competities waarin ze uitkomen.
G.V.V.V. 2 sloot, mede door de 4-0 winst tegen Woudenberg 2 afgelopen zaterdag, aan bij de top drie in de reserve eerste klasse en hebben in totaal 10 punten veroverd uit vijf duels. De jongelingen die onder leiding staan van Anass Lakhal presteren overall gezien nog iets beter dan die van collega Kevin de Quay. Want de JO19 versloeg zaterdag in eigen huis SV Montfoort met 3-1 en namen daarmee de runner-up positie over in de Vierde Divisie. Vier van de vijf gewonnen wedstrijden leverde 12 punten op.
Beide ‘leveranciers’ verkeren dus in een meer dan aardige vorm en het is dan ook de vraag of de samenstelling van die twee selecties voldoende kwaliteit en strijdlust kan leveren om Jong Hercules het vuur na aan schenen te kunnen leggen en daarmee goede ouverture af te werken?

Jong Hercules – Jong G.V.V.V. begint om 20.00 uur op sportpark Voordorp, Voorveldselaan 2 te Utrecht.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

Senioren | 28 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer