‘Trots als een jeugdkeeper doorstroomt naar het eerste’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Arno Blankenspoor, de 53-jarige is coördinator jeugdkeepers bij G.V.V.V.

Elke maandagavond en zaterdagochtend is hij op Sportpark Panhuis te vinden. Op maandagavond fanatiek keeperstraining gevend, op zaterdagochtend kijkend hoe ‘zijn’ keepers het doen. De jeugd keeperstraining geven doet Blankenspoor sinds 2008: “Ik ben erin gerold toen mijn zoon ging voetballen. Toendertijd was er nog geen keeperstraining bij G.V.V.V., en die heb ik toen opgezet.”

Van blauw naar blauw

Dat Arno de jeugdkeeperstraining bij G.V.V.V. opzette is niet gek, hij was jarenlang zelf ook keeper: “Ik keepte in de jeugd van De Merino’s en maakte daar op zestienjarige leeftijd mijn debuut in het eerste elftal. Na een aantal andere clubs, waaronder V.V. Veenendaal, keerde ik terug bij De Merino’s. Toen ik moest stoppen met keepen ben ik jeugdteams gaan trainen. Later haalde ik ook mijn papieren om keeperstrainer te worden. Ik werd toen keeperstrainer bij de A-selectie van, mijn oude liefde, De Merino’s. Dit heb ik tien jaar gedaan. Nu ben ik alweer vijf jaar actief in Achterberg, bij VVA.”

Doel: Plezier hebben en leren

De jeugdkeepers van G.V.V.V. traint hij tegenwoordig met twee andere keeperstrainers en drie assistenten. Samen hebben ze hetzelfde doel voor ogen voor de jonge keepers: “Ze moeten plezier hebben en leren. Het doel van G.V.V.V. als club, is dat minimaal één keeper van het keeperstrio van het eerste elftal een keeper uit de eigen jeugdopleiding is. Het geeft een trots gevoel als dat lukt, of als één van je keepers mee mag trainen met het eerste.”

De oud-keeper onderhoudt ook de contacten met keepers die zijn gescout bij G.V.V.V. ”Er zijn de laatste jaren veel jonge keepers verkast naar profclubs. Met hen houden we contact, voor het geval ze afvallen bij hun club. Dan kunnen ze altijd terugkomen bij ons.”

Arno Blankenspoor, tweede van rechts, samen met de andere keeperstrainers op de foto met Rik Scholten. één van de jonge keepers bij G.V.V.V. die de overstap heeft gemaakt naar een profclub.

Gevoel van waardering

Door het keepers trainen, heeft Blankenspoor weinig vrije tijd: “Ik ben de maandag-, dinsdag- en donderdagavond en ook de hele zaterdag van huis. Dit vind ik niet erg. Het is mijn hobby en je krijgt er waardering en energie voor terug.” Die waardering en energie zorgen ervoor dat Arno nog vol ambitie zit: “Ik zou graag keeperstrainer bij de A-selectie van een hoger spelende amateurclub willen worden, maar G.V.V.V. blijft altijd mijn club.”

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer