Voetballes voor Jong G.V.V.V. op Voordorp

  • Senioren

Een vooral in het eerste bedrijf tamelijk apathisch opererend Jong G.V.V.V. kreeg daarin alle hoeken van het veld te zien. Ondanks de stuwende en sturende stem van coach Anass Lakhal bleef het dweilen met de kraan open. Na de thee herpakten de jonkies zich, maar dat kon niets afdoen aan de overduidelijk 8-1 nederlaag.

Twee punten die ter berde gebracht werden in de vooruitblik op deze ouverture van de SD Sportwear beloftencompetitie werden volledig bewaarheid. Namelijk dat de oefenmeesters Lakhal en De Quay een redelijk beperkte keuze hadden bij kiezen van de selectie dit i.v.m. de bekerwedstrijd van hedenavond van de A-selectie tegen Sparta Rotterdam. Want deze bestond in Utrecht uitsluitend uit spelers van de B-selectie en de JO-19. En ook de veronderstelling dat opponent Jong Hercules over (veel) meer kwaliteit zou kunnen beschikken kwam volledig boven water.
Neem daar dan nog bij de niet te voorziene werking van de wet van Murphy die zich voordeed, dan is de forse oor wassing deels verklaard.

Vastgepind op eigen helft

Hoe de veldverhoudingen waren is het beste te duiden door het feit dat de gastheren in het eerste kwartier ongeveer 10 hoekschoppen kregen te nemen en dat de bezoekers nauwelijks van eigen helft afkwamen. Aanvoerder Joey van de Steeg kreeg pas na 23 minuten de eerste mogelijkheid om een schotje te lossen en zijn manschappen moesten ruim een half wachten op de eerste corner.
Ondanks het grote gemak waarmee Hercules zich in hoge snelheid over het veld bewoog en het technische surplus van de spelers moest toch die bekende wet eraan te passen komen omdat in daden om te zetten, want de uitgespeelde mogelijkheden werden verprutst.
De drie doelpunten die binnen het half uur werden gemaakt waren allemaal intikkers nadat rebounds uit een corner, vrije trap en een voorzet eindigden in een scrimmage en daarbij telkens een Herculaan op de goede plek stond. Dus alles wat mis kon gaan ging ook mis.

Wissel

De tactische wissel die de beide oefenmeesters daarop bedachten, door back Sem Ditewig te vervangen door Denzel Luijten en die te laten switchen met Ruben Ravesloot bracht helaas ook geen soelaas. Want nu lukten de mooi opgezette aanvallen van de Domstedelingen plotsklaps allemaal wel. Binnen tien minuten werd de score verdubbeld al zat er aan de vijfde treffer een ernstig buitenspel luchtje, geflatteerd was het allerminst.

Koppies leegmaken

Hoe nu verder na zo’n forse achterstand zullen de gedachten zijn geweest tijdens thee bij Jong G.V.V.V. Het uitgangspunt werd koppen leegmaken en gewoon aan het tweede bedrijf beginnen alsof het nog 0-0 staat. Die instelling en het afschudden van het flegmatieke spel van voor de rust pakte uiteindelijk goed uit. Want met Issa Kannu voor Hamza el Mansouri pakten de blauwe jonkies direct het initiatief en lieten ze in het eerste kwartier zien dat er toch wel enige potentie in de ploeg zit. Invaller Kannu had de pech dat een kopbal van hem uit een corner via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde en Samba Will zag in kansrijke positie zijn schot net geblokt worden.
Toch was het weer Hercules dat de voorsprong al snel vergrote na dom en onnodig balverlies. Ondanks dat, bleef G.V.V.V. proberen de eretreffer te maken en geen handbalverdediging op te werpen, om de schade nog verder te beperken. Dat is ook een instelling die behoort bij de insteek van deze competitie en dat is leren van de fouten die worden gemaakt en daar je voordeel mee doen.

Doelpunt en rood

Het lukte uiteindelijk ook nog om een doelpuntje mee te pikken. Op het uur zette uit een vrije trap van Anouar Tagherbit invaller Kannu zijn hoofd tegen de bal en deze verdween met een fraai boogje tegen de netten, waarmee in ieder geval de eer was gered. Hoewel daarna de gastheren de betere ploeg bleven waren de kansen uitermate spaarzaam en dat was mede te danken aan de veel fellere tegenstand die Jong G.V.V.V. bood. Pech was er opnieuw toen captain Van de Steeg onheus werd bejegend en de jonge referee daar niets tegen deed. Hij floot bijna alleen maar als een van zijn assistenten de vlag opstak en greep, als hij er zelf veel beter voorstond, nauwelijks in.
Een forse overtreding op Tagherbit werd alleen maar afgedaan met een vrije trap zonder een kaart, die donkergeel had moeten zijn. Die irritatie daarover werd Van de Steeg teveel toen hij bij zijn keel werd gegrepen en de man in het geel niets deed. Zijn natrappende reactie daarop was overduidelijk fout, maar toch ook enigszins begrijpelijk. De rode kaart was terecht waardoor G.V.V.V. even met tien man verder moest. De aangepaste spelregels in deze competitie bepalen dat de naar de kant gestuurde speler na tien minuten mag worden vervangen.
JO-19 speler Joost Bos had die eer en zijn ouders, die de moeite hadden genomen om naar Utrecht af te reizen, waren daar ook heel blij mee dat ze hun zoon nog een klein kwartier aan het werk konden zien. Zij zagen ook dat 9 minuten voor tijd Jong Hercules nog een strafschop kreeg en daarmee de eindstand op 8-1 bepaalde.

Laten we voorop stellen dat het zeer matige optreden van de dienstdoende scheidsrechter weinig tot geen invloed had op de forse nederlaag, maar hij zorgde er wel voor dat er onnodige irritaties bij de 22 acteurs optraden in deze verder sportieve pot voetbal.
Voor Jong G.V.V.V. is dit hopelijk een harde leerschool om op 9 november aanstaande, wanneer Jong De Merino’s op bezoek komt op het sportpark Panhuis, vanaf het begin bij de les te zijn.

Jong Hercules – Jong G.V.V.V. 8-1 (6-0)
Scoreverloop: Hercules scoorde in de minuten 11, 12, 27, 31, 33, 40, 49, en 81 (strafschop). 56. Issa Kannu (7-1).

Opstelling Jong G.V.V.V. : Jasper van de Pol, Sem Ditewig (30. Denzel Lujten), Bas de Roo, Doraino Landman (89. Rafael Loggers), Ruben Ravesloot, Joey van Steeg © (76. Joost Bos), Samba Will, Anouar Tagherbit, Sander Keulen, Issam es Salky, Hamza el Mansouri (46. Issa Kannu).

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen

Ander nieuws

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. hoopt op doorstart vrouwenteam: vanavond kennismakingstraining

Senioren | 03 april 2024
Lees meer

Reeks wedstrijden VR30+ op Panhuis inclusief feestavond

Senioren | 19 maart 2024
Lees meer