‘Als ik fluit, vergeet ik alles om me heen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Tom Valkis. De 21-jarige is als scheidsrechter en voetballer actief bij onze club.  

Al van jongs af aan loopt Tom rond bij G.V.V.V. “Mijn broertje speelde bij G.V.V.V. en ik ging wel eens bij hem kijken. Toen begon het bij mij ook te kriebelen en ben ik ook gaan voetballen. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen en speel nu in het zevende.”

Tom Valkis in zijn ontspanningsmodus. Foto: Stefan Koops

De arbitrage

Buiten het zelf voetballen is Valkis geïnteresseerd in de arbitrage. “Ik vond het leuk om, buiten mijn eigen wedstrijden om, te vlaggen bij wedstrijden van andere teams. Ed Meulenbroek zag dit en vroeg of ik misschien scheidsrechter wilde worden. Ik heb toen de opleiding gevolgd en heb nu één jaar mijn diploma.”

Door de ervaring die Tom nu heeft als scheidsrechter, is hij ook anders naar het voetbal gaan kijken. “Ik weet nu hoe moeilijk het is als scheidsrechter om situaties te beoordelen op het veld. Ik reageer daardoor als speler nu ook anders bij een beslissing van de scheidsrechter.”

De leukste wedstrijd die Tom floot was toevallig afgelopen weekend. ”Ik moest mijn eigen team fluiten. Het was de eerste winstpartij van het seizoen, dus was het extra speciaal.” Op de vraag of hij als scheidsrechter een rol had in de winst, antwoordt Tom stellig van niet. “Als ik fluit, vergeet ik alles om me heen en focus ik me alleen op de wedstrijd. Ik doe dan alles volgens het boekje. Partijdigheid hoort daar niet bij.”

Herinneringen

Valkis heeft nog veel andere mooie momenten meegemaakt bij G.V.V.V. “De mooiste momenten waren toch de kampioenschappen met mijn eigen team. Daarnaast natuurlijk alle bekersprookjes van het eerste. Van Excelsior-uit tot PSV-thuis, overal was ik bij.”

Om het weekend goed af te sluiten drinkt Tom Valkis regelmatig een biertje met zijn teamgenoten. “Het is leuk om na een wedstrijd te blijven plakken in de kantine, want de sfeer is daar altijd goed.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer