‘Behulpzaam zijn zit in de aard van het beestje’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Rob Hocque. De 67-jarige en manusje-van-alles, loopt al bijna 40 jaar rond bij G.V.V.V.

Van kantinebeheerder tot omroeper, Rob is het allemaal geweest bij G.V.V.V. Hocque kwam in 1980 in Veenendaal wonen. Door zijn zoon kwam hij bij G.V.V.V. terecht. “Mijn zoon ging op voetbal en ik was grensrechter bij veel van zijn wedstrijden. Een aantal mensen zagen dat en toen werd ik al snel gevraagd om andere taken binnen de club op te pakken. In 1985 ben ik bij de Jeugd Ontspannings Commissie gaan helpen. In 1998 werd ik penningmeester bij deze commissie. Dit doe ik tot op de dag van vandaag. Ook maak ik tegenwoordig de kleedkamerindelingen voor de wedstrijden op de zaterdag. Dat is ook altijd een hele klus”

Rob Hocque op het kleine voetbalveld naast veld 3, wat hij ook gerealiseerd heeft. Foto: Stefan Koops

Overal te vinden

Elk jaar is er het Slotfeest, wat georganiseerd wordt door de J.O.C. Dit is altijd het hoogtepunt van het seizoen voor de jeugd, maar ook voor Rob. “De kinderen gaan volledig uit hun dak. Aan het einde zijn ze total loss en heb ik ook een leuk weekend gehad.” Hocque heeft ook goede herinneringen aan de trainingskampen met het eerste elftal. “Ik was buschauffeur van het eerste en in die rol ging ik mee op trainingskamp. Dat was altijd erg gezellig.”

Als Rob Hocque even niets hoeft te regelen voor de J.O.C., is hij op de velden te vinden als scheidsrechter. “Ik ben nog KNVB scheidsrechter geweest voor de A-categorie. Tegenwoordig vind ik het leuk om gewoon wedstrijden op ons eigen sportpark te fluiten. Ik ben nu geblesseerd, maar ik hoop snel weer op het veld te kunnen staan.”

Vriendschappelijkheid

Waarom Hocque al zolang bij G.V.V.V. vrijwilliger is? “Ik kan bij G.V.V.V. echt mijn ei kwijt. Ik krijg er voldoening van om mensen te helpen. Behulpzaam zijn zit echt in de aard van het beestje.” In 2009 werd Rob erkend voor zijn vrijwilligerswerk en kreeg hij de prijs ‘sportvrijwilliger van het jaar Veenendaal’.

Rob Hocque heeft de pensioenleeftijd bereikt, maar stopt nog niet met zijn vrijwilligerswerk. ”Het is bij onze club erg vriendschappelijk en ik heb in die tijd als vrijwilliger veel goede relaties opgebouwd. Ik hoop daarom nog wel even door te gaan.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer