Blauw Veens onderonsje in SD Sportwear beloftencompetitie

  • Senioren

Volgens het officiële programma stond het duel Jong G.V.V.V. versus Jong De Merino’s pas over 14 dagen op de kalender, omdat normaliter één keer per maand een wedstrijd staat gepland. Maar op verzoek van onze gasten is deze verplaatst naar komende dinsdagavond. Daarmee komt het voor het eerst in de geschiedenis van deze beloftencompetitie tot een blauwe Veense broederstrijd.

Mooi debuut

Panhuis derby’s tussen de rode en blauwe bewoners van dit sportpark hebben in deze competitie in het verleden al enkele keren eerder plaatsgevonden, maar zo’n onderling duel met zusterclub De Merino’s was er dus nog nooit. De simpele verklaring hiervoor is dat de jongemannen van sportpark De Groene Velden zich nog nooit eerder hadden ingeschreven voor deze SD Sportwear beloftencompetitie.
Maar toen bij de voorbereiding van deze nieuwe jaargang bleek dat een paar voetbalverenigingen, zich om hen moverende redenen, terugtrokken van deelname, waaronder onze rode buren, wilde De Merino’s dit ontstane hiaat graag opvullen. Dus daarom maakten de aanstormende talenten van die andere in het blauw geklede club uit Veenendaal al hun debuut in deze competitie. En dat deden ze ook nog eens met veel verve, want op 26 oktober jl. wonnen ze in eigen huis met 3-0 van Jong Elinkwijk.

Leerschool

Helaas kan Jong G.V.V.V. niet bogen op zo’n goede start, want u heeft al op deze site kunnen lezen dat onze talenten op diezelfde voornoemde datum voetballes kregen op sportpark Voordorp in Utrecht. Gastheer van toen, Jong Hercules, wervelde vooral in de eerste helft over ‘onze jongens’ heen met als resultaat een 6-0 ruststand. Gelukkig herpakten de mannen van de trainers Kevin de Quay en Anass Lakhal zich na thee prima en konden ze de schade beperkt houden en ook nog de eretreffer maken. De uiteindelijk 8-1 nederlaag voelde uiteraard niet lekker aan, maar als daar dan lessen uitgetrokken worden, daar is de opzet van deze competitie ook een leerschool voor, dan is het doel bereikt.

Jaidy van Meegdenburg is zo’n speler die nog weinig minuten heeft gemaakt in de hoofdmacht.

Samenstelling selectie

Ongetwijfeld zullen de beide trainers die voetballes met hun pupillen hebben besproken en geëvalueerd. Of die lessen dan ook in de praktijk worden gebracht zal daarom dan ook aanstaande dinsdagavond duidelijk worden.
Hoe het jonge keurkorps deze keer zal worden samengesteld blijft vanaf deze plaats gissen. Bij de ouverture in Utrecht, was er geen enkele speelgerechtigde A-selectie speler aanwezig, omdat de dag erop de hoofdmacht moest aantreden in het KNVB beker duel tegen Sparta Rotterdam en coach Gery Vink logischerwijs een fitte en zo volledig mogelijke selectie tot zijn beschikking wilde hebben.
Nu zijn er in principe geen obstakels om een paar jonkies uit de A-selectie toe te voegen en zo goed beslagen ten ijs te komen. En tevens diegene die nog weinig speelminuten hebben gemaakt wedstrijdritme op te laten doen.
Maar als Vink zou besluiten om met een zo groot mogelijke groep te trainen om automatismen in te slijpen en er dus geen afvaardiging bijkomt uit de hoofdmacht zal dat ook moeten worden gebillijkt, want de punten zijn hard nodig voor ons vlaggenschip.

Wisselende gevoelens

De ‘hofleveranciers’ voor Jong G.V.V.V. hebben gelukkig voorlopig nog niets te klagen over het gebrek aan punten pakken. Al zullen de geselecteerde spelers met wisselende gevoelens aan de aftrap staan.
De mannen van G.V.V.V. 2, onder leiding van Kevin de Quay, verloren afgelopen zaterdag de topper tegen CDW 2 met 1-2, en verzuimden daarmee de koppositie over te nemen van de Wijk bij Duurstedelingen in de eerste reserveklasse. Voor de geselecteerden zal het daarom een kwestie worden van sportieve revanche nemen op zichzelf.
De jeugdige spelers van coach Anass Lakhall, de JO19, bewezen, na een forse nederlaag vorige week, over veel veerkracht te beschikken. Want zij wonnen de uitwedstrijd in de vierde divisie tegen BFC JO19 met 2-3 en namen daarmee en passant de koppositie over. Al moet daar wel de kanttekening bij worden geplaatst dat de concurrentie qua verliespunten nog over ze heen kan gaan. Maar voorlopig moeten de aanwezigen uit dat team maar hun winning mood gevoel meenemen naar dinsdagavond.

Hoe dan ook, op voorhand lijkt dit een uiterst interessante blauwe broederstrijd te gaan worden komende dinsdagvond op het sportpark Panhuis alwaar om 20.00 uur zal worden afgetrapt. De leiding van de wedstrijd is in handen van scheidsrechter Robin van der Meulen, die langs de lijn zal worden geassisteerd door Tim Bron en Mohamed Ezanagui.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

Senioren | 28 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer