Champions league programma JO11-1 zit er op

  • Opleiding

Kort voor de start van het nieuwe seizoen maakte Moustapha Lahine, huidige trainer G.V.V.V. JO11-1, kennis met zijn assistent trainer voor het seizoen 2021-2022, Stefan van de Bovenkamp. Al snel bleek er een klik te zijn tussen beide trainers en ontstond er veel onderling contact over hoe wij de JO11-1 beter wilden maken dit seizoen. Een grote wens van Moustapha was om regelmatig oefenwedstrijden te spelen met de JO11-1.

Champions league programma JO11-1 zit er op. 17 wedstrijden in 2 maanden!

Behoudens de Veense cup, werd er de afgelopen 2 jaren maar weinig gevoetbald door de jeugd van G.V.V.V. Daarmee begon het speurwerk van de Van de Bovenkamp, zowel in de regio als soms iets verder van huis. Uiteindelijk resulteerde dit vanaf zaterdag 28 augustus tot en met zaterdag 30 oktober in maar liefst 17 wedstrijden. Moustapha wist niet wat hem overkwam en was heel duidelijk en vol complimenten naar zijn assistent, super geregeld. Dit betekende in de maanden september en oktober, wekelijks een extra oefenwedstrijd op een dinsdag of woensdagavond voor de mannen van de JO11-1. In deze 17 wedstrijden werd er door de mannen van de JO11-1; 6 x gewonnen, 3 x gelijkgespeeld en 8 x verloren. Hierin werden in totaal 66 doelpunten gemaakt en kregen ze er 74 tegen.

Pijntjes

Begin oktober merkten we toch enkele pijntjes bij de jongens door de vele ingelaste wedstrijden en ontstonden er een paar lichte blessures. Wat daarbij opviel was dat de pijntjes voornamelijk ontstonden bij wedstrijden waar het niet goed ging. Verliep de wedstrijd qua resultaat positief dan wilde iedereen voetballen en bij voorkeur niet gewisseld worden. Nu is het inmiddels begin november en beschikt de JO11-1 over een topfitte selectie. De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie werd gewonnen van VRC en wat daarbij opviel was dat met name in het laatste deel van de wedstrijd, conditioneel het verschil werd gemaakt door de blauwen. Dit betekende dat ook dit seizoen zowel de mannen van VRC JO11-1 als VRC JO11-2 weer met een nederlaag naar huis konden afreizen, respectievelijk 7-1 en 7-3 waren de uitslagen waarbij de JO11-1 overduidelijk de bovenliggende partij was in beide wedstrijden.

Cursusavond Vitesse

Afgelopen maandagavond 1 november was er een cursusavond bij Vitesse, waarbij Van de Bovenkamp uitvoerig sprak met Edward Sturing. Edward gaf aan, hoe meer wedstrijden de jongens voetballen, hoe beter dat voor ze is. Naast veel wedstrijden spelen gaf hij aan om de jongens altijd positief te benaderen, ook wanneer er fouten worden gemaakt, dat hoort er nu eenmaal bij. Andere tip gaf hij mee om de jongens op deze leeftijd zoveel mogelijk acties te laten maken, aangezien speloverzicht nog lastig is bij te brengen op deze leeftijd. Met individuele acties kan en zal je altijd het verschil blijven maken in wedstrijden.

Oefenwedstrijden en toernooien

In de maand november staan er verder nog 2 oefenwedstrijden voor de JO11-1 in de planning. Op dinsdagavond 16 november reizen de mannen van de JO11-1 af naar Sparta Nijkerk JO11-1 en 2 weken later op dinsdagavond 30 november spelen de mannen van de JO11-1 uit tegen v.v. Blauw Geel’55 uit Ede. In de maand december is de verwachting dat er geen oefenwedstrijden meer worden ingepland (mogelijk alleen zaterdagochtend 18 december nog).

Inmiddels heeft Van de Bovenkamp ook 2 BVO’s weten in te plannen voor het jaar 2022. Woensdagavond 12 januari gaat de JO11-1 op bezoek bij FC Utrecht JO10 en in de maand februari reizen de mannen af naar Vitesse JO10 op Papendal te Arnhem (Twin games). Definitieve data volgt in januari vanuit Vitesse. Tevens zal Edward Sturing, hoofd jeugdopleiding bij Vitesse, in februari/maart 2022 naar G.V.V.V. afreizen om de JO11-1 te trainen.

Tot slot wordt er ook al gekeken naar een aantal toernooien aan het einde van het seizoen. Het Marco van Ginkel toernooi, welke gepland staat op zaterdag 22 juni bij Valleivogels, is inmiddels vastgelegd.

Eerstvolgende wedstrijd

Aankomende zaterdagochtend 6 november speelt G.V.V.V. JO11-1 thuis tegen VVZ’49 JO11-1 om 10.00 uur op Sportpark Panhuis. Kom ons steunen in deze kraker!

Nieuwe sponsors

G.V.V.V. JO11-1 heeft inmiddels ook 2 sponsoren bereid gevonden, om dit team te sponsoren. Zij zullen nieuwe trainingspakken ontvangen, welke zijn gesponsord door Schilders Groep Nederland B.V. en Boostler. Hierover volgt eind november meer informatie, inclusief de bijbehorende foto’s.

Ander nieuws

Dean Westland is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen Noordwijk

Opleiding | 18 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer