Complete off-day nekt JO15-1

  • Opleiding

Op deze koude en druilerige ochtend reizen we af naar Wijk bij Duurstede voor de uitwedstrijd tegen de nummer 6 van de competitie, CDW. Op vertoon van de QR-code konden wij als meegereisde ouders gelukkig de warme kantine opzoeken terwijl het elftal zich voorbereidde. Dit zou wat langer duren dan gepland, omdat een van de kunstgrasvelden was afgekeurd: er stond teveel water op. De fanatieke barmedewerkers hadden daardoor extra tijd om ons van koffie te voorzien en hun saucijzenbroodjes meerdere keren aan te bevelen. Dit zorgde ervoor dat we in een gezellige sfeer en vol goede moed richting het veld liepen om te kijken hoe onze jongens het er vanaf zouden brengen. Helaas droegen de verrichtingen op het veld niet echt bij aan die goede sfeer. Er ontvouwde zich een complete off-day, waarin bijna niemand zijn normale niveau haalde. CDW wist in de eerste helft twee keer te scoren, G.V.V.V. liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en zo stond dezelfde stand ook na het eindsignaal op het bord.

G.V.V.V. moet het nog altijd stellen zonder Jayden en ook Hugo moet geblesseerd vanaf de bank toekijken. De eerste minuten verlopen meteen al stroef en het gaat in de derde minuut al helemaal mis. Tim wacht te lang met het inspelen van Jafeth, waardoor hij een aanvaller van CDW de kans geeft de bal af te pakken, waarna deze weinig moeite heeft de bal langs Tim in de goal te schieten. Twee minuten later revancheert hij zich. CDW plaatst een gevaarlijke aanval. Een splijtende pass zet een van de CDW aanvallers alleen voor de goal, zijn uithaal wordt door Tim met de voeten onschadelijk gemaakt. Er komt nog een rebound, maar die gaat ruim naast.

G.V.V.V. iets meer in de wedstrijd

Dan is het G.V.V.V. dat een grote kans krijgt. Een afvallende bal bij een corner komt voor de voeten van Mohammed M, die een goed schot afvuurt, maar de keeper is deze de baas. Daarna krijgt Noah de rebound van dichtbij net niet tussen de palen. Bij een volgende corner kopt Mohammed M net over. Zo halverwege de eerste helft lijkt G.V.V.V. iets beter in de wedstrijd te komen, maar CDW verdedigt goed en geeft weinig weg. In de 24e minuut krijgt CDW weer een grote kans om de score te verdubbelen. Er valt een bal achter de verdediging en er kan weer een aanvaller via de rechterkant alleen op Tim afstormen. Die weet de hoek goed te verkleinen, waardoor we de inzet gelukkig naast zien gaan.

Als je zelf niet scoort…

Er komen meer kansen voor de blauwen. Jedi wordt goed aangespeeld door Mohammed L. Hij trekt naar binnen en probeert het in de korte hoek, maar de keeper ligt in de weg. Even later schiet hij net over uit een goede vrije trap van Levi. De grootste kans van de wedstrijd volgde vlak voor de reguliere speeltijd van de eerste helft. Jedi snelt langs zijn tegenstander en schiet richting verre hoek. De bal gaat op de paal en komt voor de voeten van Mohammed M, die zijn inzet van de lijn gehaald ziet worden. En zoals je vaak ziet gebeuren, als je zelf niet scoort… In de tegenstoot kan CDW er zeer gevaarlijk uitkomen. Het is 2 tegen 1. De CDW aanvaller legt breed naar zijn medespeler, maar die pass wordt er knap uitgehaald door Nick, waardoor de bal over de achterlijn gaat. Er volgen twee corners en CDW weet de bal bij de tweede uit de kluts binnen te schieten. De scheidsrechter fluit direct af voor de rust.

Rommelige tweede helft

De tegengoal op slag van rust komt natuurlijk hard aan. Gezien het verloop van de eerste helft en ook omdat verwacht wordt dat de competitie een aantal weken stil zal liggen, krijgen de bankzitters speeltijd en wordt het een en ander omgezet. Over de tweede helft kan ik eigenlijk kort zijn. G.V.V.V. probeert het wel, maar er wil weinig lukken en CDW is tevreden met de stand dus probeert het spel zo veel mogelijk te dwarsbomen. Er vallen nauwelijks echte kansen te noteren aan beide kanten en zo rommelt de wedstrijd zich naar het einde. Een teleurstellend resultaat dus, G.V.V.V. was niet in vorm vandaag. Het resultaat is dat CDW over ons heen is gesprongen op de ranglijst en we nu 6e staan, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. De top drie heeft zelfs twee wedstrijden meer gespeeld dan wij. Het is gezien de Corona-situatie even afwachten wanneer de volgende wedstrijd gespeeld kan worden.

CDW JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 3. CDW 1-0, 35+2. CDW 2-0.

Gele kaart: 52. Mohammed Laaraaj.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (35. Jamie Stahlhoff) (k), Jafeth Zwart, Levi Roseboom, Vinz van Meegdenburg, Nick Budding (35. Soufian el Bouziri), Rayan Souissi (35. Duncan van de Berg), Mohammed Makhouh, Noah Colijn ©, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj (63. Nick Budding), Valentijn Meeuwsen.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer