‘G.V.V.V. is voor mij een uitlaatklep’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Brenda Bakker. De 52-jarige is barvrouw en leidster van Vrouwen 2.

Brenda is nu ongeveer twaalf jaar betrokken bij de club. “Mijn twee jongste dochters gingen in het eerste meidenelftal van G.V.V.V. voetballen in het seizoen 2009/2010. Toen ben ik leidster geworden van dat elftal. Van de zeven meiden die ik in het eerste jaar onder mijn hoede had, spelen er nu nog zes in Vrouwen 2.”

Steeds meer taken

Het vrijwilligersbestaan van Bakker begon dan wel als leidster, later werden haar taken steeds verder uitgebreid. “Ik heb bij de Jeugd Ontspannings Commisie (J.O.C.) gezeten. Daarnaast heb ik ook meerdere malen geholpen met het organiseren van de feestjes in de kantine.” Tegenwoordig is Brenda Bakker veel achter de tap te vinden. “Er werd gevraagd of ik een keer op donderdagavond wilde invallen. Dat beviel erg goed en ik vond het ook leuk om te doen. Nu sta ik er elke dinsdag- en donderdagavond en natuurlijk op zaterdag.”

Brenda Bakker bij de voor haar zo bekende tap. Foto: Stefan Koops

In de tijd dat Brenda nu achter de bar staat, zijn er toch een aantal extra speciale dagen geweest. “De mooiste feesten waren het 538-feest, het feest tijdens het 70-jarig bestaan en de dag dat het eerste elftal promoveerde naar de Tweede Divisie.” De drukste avond was wel de avond dat G.V.V.V. tegen PSV speelde. “Het was toen echt superdruk. Dat zijn de avonden waarvoor je het doet.”

Vrouwenvoetbal zien groeien

Doordat Brenda al vanaf het begin bij het vrouwenvoetbal betrokken is, heeft ze de vrouwenafdeling groot zien worden binnen G.V.V.V. “We begonnen in 2009 met één team, maar je zag dat er elk jaar meer teams en meiden bijkwamen. Naast dat het goed is voor de club dat er een grotere vrouwenafdeling is, zorgt het ook voor een betere sfeer in de kantine. Door de vrouwen is het extra gezellig in het clubhuis.”

Brenda Bakker samen met horecabeheerder Dick van Hoeflaken. Foto: Stefan Koops

Uitlaatklep

Het vrijwilligerswerk heeft voor Bakker nog een andere betekenis. “Ik werk in de zorg en voor mij is G.V.V.V. echt een uitlaatklep. Ik ben nog nooit met chagrijn naar de club gegaan en heb erg veel plezier in het werk.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer