G.V.V.V. ziet lichtpunten na remise in Haarlem

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is er zaterdagmiddag op bezoek bij Koninklijke HFC in geslaagd om het puntentotaal te verdubbelen. Met de eerste cleansheet van het seizoen greep de ploeg van Gery Vink een punt: 0-0.

Trainer Gery Vink vond dat de ploeg na tweeënhalve week onder zijn leiding geen excuses meer had om geen resultaat te behalen op bezoek bij Koninklijke HFC. De twee wedstrijden kort na het aanstellen van de trainer volgden elkaar snel op, maar nu had zijn ploeg een week goed voor kunnen bereiden.

Lijst van afwezigen

De Veenendaalse ploeg was niet op volledige oorlogssterkte. Tom Oostinjen en Jonathan Richard konden nog niet in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Mats Grotenbreg, Jordi Bitter en Melvin van de Haar konden daar afgelopen week aan worden toegevoegd. Vink had Danny de Leeuw wel weer zien terugkeren in de wedstrijdselectie. Hij begon direct in de basis, waar ook Achraf Nejmi te vinden was. De speler nam de plek van Mats Grotenbreg over en begon dus als rechter centrale verdediger.

De Leeuw keerde weer terug in de basis.

Op een winderig Haarlems sportpark lag een natuurgrasmat te wachten op het duel in speelronde 11 van de Jack’s League. De weersomstandigheden bepaalden op voorhand dat het fysiek een zware wedstrijd beloofde te worden. De thuisploeg voerde de druk vanaf het eerste fluitsignaal al direct hoog op en kwam via Jordy Hilterman en Roy Castien in de eerste twintig minuten tot serieuze mogelijkheden, maar zowel het vizier van Jordy Hilterman als de reflex van Jan van Willige voorkwamen een snelle achterstand voor de blauwhemden.

Compact

Daarna organiseerde G.V.V.V. zich steeds compacter en wist Koninklijke HFC geen ruimte meer te vinden in de Veenendaalse verdediging. De ploeg van trainer Gery Vink zocht mogelijkheden om de score te openen, maar kwam niet verder dan een schot van Joshua Patrick die rechtstreeks op de doelman afging. Op slag van rust kwam G.V.V.V. uit een vrije trap van Steven Theunissen dichtbij, nadat Hicham Haouat de afvallende bal afdrukte. Het leverde een hoekschop op, waar vanuit Danny de Leeuw opnieuw Steven Theunissen in balbezit bracht. De middenvelder werkte af met een schot op de keeper.

Het spelbeeld continueerde zich in het tweede bedrijf. Over en weer zochten beide ploegen naar mogelijkheden om de score te openen, maar een goede verdediging van G.V.V.V. en een gebrek aan scherpte in de voorste linie hielden een openingstreffer tegen. Het eerste noemenswaardige moment volgde in minuut 55, toen Steven Theunissen zich noodgedwongen moest laten wisselen met een kwetsuur aan de lies. Kai Huisman werd gebracht als zijn vervanger.

Afgekeurd

Na ruim een uur spelen drong Koninklijke HFC aan. Een enkeling stak na 62 minuten zijn handen al in de lucht, de geluidsinstallatie speelde de goaltune al af, maar scheidsrechter Vereijken had opgelet en een overtreding op Achraf Nejmi waargenomen waardoor de treffer werd afgekeurd. Een minuut later was het Payne die vanaf de linkerkant een bal uit een corner vrij voor zijn voeten kreeg, maar tot opluchting van de meegereisde Veenendaalse aanhang vloog die bal op hoge snelheid voorlangs.

Ook G.V.V.V. kreeg aan de andere kant mogelijkheden via Justin Spies, Kai Huisman, Danny de Leeuw en Hicham Haouat. Maar alle vier misten scherpte in de afronding, waardoor het voor de tegenstander gemakkelijk was om de aanvallen onschadelijk te maken of op te ruimen. Niet lang daarna werd Jan van Willige opnieuw op zijn kwaliteiten getest. Met uitstekende reddingen hield de getalenteerde sluitpost zijn ploeg overeind. Ook in de slotfase was Van Willige met de vuisten op tijd bij een hoekschop om even later goed te anticiperen op een diepe bal, waarna scheidsrechter Vereijken het laatste fluitsignaal liet klinken.

Complimenten

Daardoor pakt G.V.V.V. zijn tweede punt in de competitie, na een prima optreden in Haarlem. Met een goed georganiseerde verdediging kon Gery Vink niet anders dan complimenten uitdelen. Als de voorhoede het harde werken dan ook nog kan gaan belonen met effectiviteit, dan wordt het nog een leuk seizoen.


Koninklijke HFC – G.V.V.V. (0-0)

Opstelling Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis, Danny Hols © (83. Kane Prins), Vincent Volkert, Déron Payne (79. Franklin Lewis), Roy Castien (70. Sietse Brandsma), Koen Tros, Jordy Hilterman (70. Gerry Vlak), André Morgan, Wessel Boer, Mehmet Yuksel, Jim Hulleman.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Maikel Epskamp, Achraf Nejmi, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong, Justin Spies, Steven Theunissen (55. Kai Huisman); Hicham Haouat, Joshua Patrick, Danny de Leeuw.

Gele kaarten: 29. Roy Castien, 60. Jordy Hilterman, 86. Vincent Volkert (Koninklijke HFC), 45. Achraf Nejmi, 68. Justin Spies (G.V.V.V.).
Rode kaart: 70. Roy Castien (2de gele kaart nadat hij al gewisseld was)

Scheidsrechter: Robin Vereijken
Toeschouwers: 350

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer