‘Ik zie dat er grote talenten aankomen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jan van Garderen. De 55-jarige is de trainer van Vrouwen 1.

Jan kwam in aanraking met voetbal door zijn dochter. “Mijn dochter ging op 10-jarige leeftijd voetballen bij H.D.S. in Leersum. Vanaf die tijd ben ik altijd met haar meegegaan.” In die tijd is bij Van Garderen ook de liefde voor het trainersvak ontstaan en begon hij met de opleiding tot trainer. “Ik liep stage bij Jan Willemse die de B’tjes en de C’tjes trainde. Hij was ook scout bij FC Utrecht en had dus veel verstand van voetbal. Als hij praatte kon je een speld horen vallen. Van hem heb ik veel geleerd, vooral dat communicatie erg belangrijk is in het voetbal.”

De overstap

Later werd Jan van Garderen trainer bij H.D.S. Vrouwen 1. Dat deed hij zeven jaar totdat hij gevraagd werd om assistent-trainer bij G.V.V.V. te worden. “Mijn dochter maakte de overstap naar  G.V.V.V. Zo is de connectie gelegd.”

Jan van Garderen op weg om weer een training te verzorgen voor Vrouwen 1. Foto: Stefan Koops

Al zeven jaar is Jan nu betrokken bij het team. Het belangrijkste aan voetbal vindt hij dat: “De meiden het naar hun zin hebben en plezier hebben.” Het mooiste moment beleefde Van Garderen met zijn team in het seizoen 2017/2018: “We werden dat jaar kampioen. De afgelopen twee jaar stonden wij er ook elke keer goed voor om te promoveren, maar gooide corona roet in het eten. Dit jaar hopen we wel te promoveren, ondanks dat we nu in een andere regio spelen. In Oost, waar we dit seizoen spelen, is het voetbal veel fysieker. Dat is soms best lastig, omdat wij het meer moeten hebben van ons positiespel.”

Talenten op komst

De toekomst van het vrouwenvoetbal bij G.V.V.V. ziet er volgens Jan van Garderen rooskleurig uit. “We hebben een leuke groep en er komen een aantal grote talenten aan. Ik hoop dat het niveau in de toekomst nog meer omhoog gaat, zodat de beste speelsters ook blijven als er interesse komt van andere clubs.”

Jan zelf heeft het ook nog steeds erg naar zijn zin. “Ik ben hier warm binnengehaald en iedereen komt zijn afspraken na. Dat vind ik zo mooi aan de club.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer