In memoriam // Frits van de Klift

  • De club

Tot onze grote droefenis kreeg onze vereniging gisteren het bericht dat afgelopen zondag voormalig eerste elftal speler, technisch manager en trainer van G.V.V.V. Frits van de Klift op de leeftijd van 73 jaar is overleden aan de gevolgen van een slopende ziekte.

Rots in de branding

Nadat geboren en getogen Wageninger Frits van de Klift een glanzende betaald voetbal loopbaan had gehad bij FC Wageningen en HVC – later omgedoopt tot SC Amersfoort – wist G.V.V.V. hem in 1982 over te halen om zijn routine te komen etaleren bij onze hoofdmacht.
Het tekent het karakter van Van de Klift dat hij niet naar het sportpark Panhuis kwam om even kort af te bouwen en nog een graantje mee te pikken, nee Frits was met zijn hele ziel en zaligheid betrokken bij de prestaties van ons vlaggenschip en was vijf seizoenen lang in de blauwe defensie een rots in de branding. Mede door zijn inbreng werd het team, onder leiding van coach Arie Schans, in het seizoen 1984 – 1985 kampioen in de eerste klasse B en werd ook de felbegeerde NCRV cup veroverd.

Het kampioensteam uit 1985, met Frits van de Klift op de achterste rij, derde vanaf rechts.

Voetballiefhebber

Nadat Frits van de Klift de voetbalschoenen definitief in de wilgen had gehangen werd er in een latere periode niet tevergeefs een beroep op hem gedaan om met al zijn voetbalervaring en grote netwerk technisch manager van de club te worden. Toen enkele jaren later Sjaak van den Helder zijn opvolger werd voelde Van de Klift zich niet te groot om het tweede elftal als trainer onder zijn hoede te nemen. Ook dat was voetballiefhebber Frits van de Klift ten voeten uit.

Met zijn heengaan verliest onze club dus een, in woord en daad, altijd zeer betrokken persoon, die bovendien immer zichzelf bleef in al zijn bescheidenheid, en in zijn tijd bij G.V.V.V. bijna uitsluitend vrienden heeft gemaakt.

Vanaf deze plaats willen wij namens alle G.V.V.V.-ers zijn vrouw Marian, kinderen en kleinkinderen en de overige nabestaanden van harte condoleren met het grote verlies en tevens ook heel veel sterkte toe wensen bij het definitieve afscheid nemen van Frits en in de periode daarna.

Frits van de Klift was tot op het laatst betrokken bij het behoud van het stadion De Wageningse Berg. Op de website daarvan staat een uitgebreid In Memoriam die zijn carrière beschrijft.

De rouwkaart van Frits kunt u bekijken door hier te klikken.

Ander nieuws

Van de bestuurstafel // terugblik, ontwikkelingen en vooruitzichten

De club | 17 juni 2024
Lees meer

Afscheid scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek

De club | 15 juni 2024
Lees meer

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 11 juni 2024
Lees meer