JO15-1 op het nippertje uit de beker

  • Opleiding

Het is de JO15-1 niet gelukt een ronde verder te komen in de beker. In een (zoals meestal) enerverende wedstrijd tegen onze rode buren werd met 2-1 verloren. Na een redelijke eerste helft van de blauwen en een ruststand van 0-1 kreeg DOVO steeds meer grip op de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte. De winnende treffer viel in de voorlaatste minuut van de blessuretijd.

G.V.V.V. begint erg goed aan het duel. DOVO wordt vastgezet op eigen helft en er komen al snel kansen om op voorsprong te komen. De eerste is voor Vinz, die bij een corner maar net naast kopt. Meteen volgt nog een grote kans als Jedi naar binnen snijdt, schiet maar in de korte hoek op de keeper stuit. Zo is de beginfase duidelijk voor de blauwen, met af en toe een poging om te counteren van de thuisploeg. Bij een van die counters gebeurt er iets bijzonders. Een DOVO aanval wordt afgevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter steekt zijn duim op naar de grensrechter, dus Tim pakt de bal op en legt hem klaar voor het nemen van een vrije trap. Een achterhoedespeler van DOVO merkt op dat de scheidsrechter niet had gefloten, dus rent naar de bal en schiet hem in het doel. Consternatie alom uiteraard, maar de scheids zet het misverstand recht en keurt het doelpunt af.

Voorsprong G.V.V.V.

Halverwege de eerste helft wordt een aanval van DOVO goed onderbroken. Valentijn kan worden ingespeeld, die goed afgeeft op Mohammed L, die er helaas net niet bij kan. Intussen is het spel meer in evenwicht gekomen, maar het is van beide kanten nerveus en rommelig. Er volgt een grote kans voor DOVO. Een speler komt alleen op Tim af, die al ver voor zijn doel staat. Tim blijft staan en ziet de bal langs zich heen richting doel gaan. Gelukkig kan hij net op tijd van de lijn worden gehaald door Noah. DOVO wordt sterker. Een vrije trap vanaf de linkerkant, niet ver van de middellijn komt gevaarlijk in de buurt van het G.V.V.V. doel terecht, wordt nog wel door een DOVO-speler geraakt maar gaat naast. Vlak voor rust raakt Hugo geblesseerd en wordt vervangen door Soufian. DOVO krijgt weer een vrije trap, die vanaf de rechterkant goed voor het doel neerkomt en door DOVO wordt binnengekopt, maar dit gebeurt in buitenspelpositie. We denken dan al dat de ruststand 0-0 zal worden, maar niets is minder waar. In de blessuretijd gaat Jedi er aan de rechterkant vandoor, trekt richting doel en schiet de blauwen prachtig op voorsprong.

Rommelig en nerveus

Na rust is het spelbeeld niet veel anders. Het blijft rommelig en nerveus. Er worden heel veel duels uitgevochten, veel vrije trappen toegekend maar weinig gevoetbald. Wel zien we de thuisploeg steeds meer duels winnen en de overhand krijgen, zonder tot al teveel kansen te komen. Een kopbal kan zonder al teveel moeite worden gepakt door Jaimie, die even later net op tijd zijn doel uit is om een doorgebroken speler vanaf de rechterkant onschadelijk te maken. Bijna halverwege de tweede helft moet een wissel worden toegepast vanwege een blessure, maar deze keer naast het veld. Onze vlaggenist Michael kan helaas niet verder en wordt vervangen door Hans.

Zuur, maar terecht verlies

Na kleine mogelijkheden over en weer is het dan toch raak voor DOVO. Na een corner wordt niet goed uitverdedigd, waarna de bal voor de voeten komt van de uitblinkende nummer 12, die de gelijkmaker onberispelijk binnenschiet. De krachten bij G.V.V.V. vloeien weg en het wordt steeds moeilijker om van de eigen helft af te komen. De thuisploeg wint steeds meer duels, maar veel kansen worden niet gecreëerd. De wedstrijd lijkt daarom af te stevenen op een gelijkspel en op de bank wordt al gepraat over penalty’s, waar we toch wel naar uitkijken omdat dat nu eenmaal niet vaak voorkomt. Maar het loopt anders. De druk van DOVO neemt in de blessuretijd toe en er volgen twee corners achter elkaar. Bij de tweede corner wordt de bal bij de tweede paal hard in de bovenhoek gekopt. G.V.V.V. probeert het nog wel in de laatste minuut, maar komt niet meer tot een kans, iets wat eigenlijk de hele tweede helft al niet lukte. Zuur natuurlijk om de winnende zo laat nog tegen te krijgen, maar we moeten concluderen dat het wel een terechte uitslag was. G.V.V.V. kan zich nu weer richten op de competitie. Die gaat aanstaande zaterdag verder met een thuiswedstrijd tegen Union uit Malden. De aftrap is om 10 uur op het hoofdveld.

DOVO JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 35+1 Jedi Domacassee 0-1, 59. DOVO 1-1,
70+2 DOVO 2-1.

Gele kaart: –

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (35. Jaimie Stahlhoff) (k), Nick Budding (66. Levi Roseboom), Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn ©, Levi Roseboom (51. Duncan van de Berg), Mohammed Laaraaj, Jafeth Zwart, Hugo Schoonderbeek (34. Soufian el Bouziri), Mohammed Makhouh, Valentijn Meeuwsen (54. Rayan Souissi), Jedi Domacassee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer