JO15-2 maakt kennis met oude voetbalwet

• Opleiding

Iedere voetballer maakt vroeg of laat kennis met die oude voetbalwet: Als je zelf de kansen niet benut, dan scoort uiteindelijk de tegenstander. G.V.V.V. kreeg afgelopen zaterdag heel veel kansen maar wist niet tot scoren te komen. Tegenstander JSV Nieuwegein kreeg maar enkele kansen en wist er daarvan wel één te benutten. Eindstand 1-0.

Nizar zoekt een opening in de hechte JSV-verdediging.

Veel balbezit, weinig uitgespeelde kansen

In de eerste helft was G.V.V.V. heer en meester op het veld. Er werd bij vlagen mooi voetbal op de moeilijk bespeelbare grasmat gelegd. Al na enkele minuten werd Ahmad de diepte in gestuurd maar JSV wist makkelijk op te ruimen. Een volgende aanval begon bij keeper Maarten die de bal naar Sjoerd passte. Sjoerd wist op zijn beurt Arjan goed in te spelen die vervolgens Dylan de ruimte in stuurde. Weer wist een JSV verdediger er een voetje tussen te krijgen. G.V.V.V. speelde de bal lekker rond en kreeg via Ahmad de volgende mogelijkheid. Het schot van afstand was echter een makkelijke prooi voor de keeper. Via Lucas en Marwan kwam Ahmad weer in de positie om uit te halen, nu ging het schot naast. Zo had G.V.V.V. een duidelijk overwicht, werd er goed combinatievoetbal gespeeld maar lukte het niet om hele grote kansen te creëren. Veelal werd een aanval afgesloten met een schot van ver buiten de zestienmeter. Ook Sjoerd, na een mooie combinatie tussen Arjan, Milan en Thijmen, probeerde het van ver maar weer was het afsluitende schot niet goed genoeg om de keeper van JSV te passeren.

Eerste waarschuwing

JSV leek plotseling gevaarlijk te worden maar het was Luuk die goed positie koos in het centrum van de verdediging en zo een kans voor JSV voorkwam. Na deze eerste speldenprik van de Nieuwegeiners was het weer G.V.V.V. wat veel op de helft van de tegenstander te vinden was. Milan leek de score te gaan openen maar hij wist de keeper net niet te omspelen. G.V.V.V. kreeg nog mogelijkheden via Dylan, Nizar, Lewon en Marwan maar steeds werd te snel besloten om van grote afstand te schieten. JSV kwam zowaar weer eens over de middellijn maar Thijmen wist met een goede ingreep erger te voorkomen. G.V.V.V. probeerde voor de rust toch nog een doelpunt te forceren en ook verdediger Luuk trok mee ten aanval. Uit een voorzet van Nathan was Luuk dichtbij een doelpunt maar hij schoot de bal net naast. Op slag van rust kreeg JSV een hele grote kans om, tegen de verhouding in, de score te openen. Gelukkig kon Maarten nog net met de voeten redding brengen.

Verdediger Hugo zet een volgende aanval op.

Werelddoelpunt doet G.V.V.V. de das om

G.V.V.V. zette JSV direct na de rust onder druk en dat leverde gelijk een kans op. Marwan en Dylan wisten de verdediging op te jagen waardoor Nathan in balbezit kwam. Nathan legde de bal goed af op Lewon maar zijn schot ging rakelings naast langs het doel. Hierna gebeurde iets waar iedereen eigenlijk al bang voor was. Via de rechterkant was een snelle aanvaller van JSV ontsnapt. Het schitterende schot wat volgde verdween tot ieders afgrijzen met een prachtige boog achter Maarten in het doel (1-0). Dylan was kort hierna dichtbij de gelijkmaker. Nadat hij de bal van Nathan had gekregen schoot hij echter wild over. Na een snelle inworp van Marwan was het Lewon die de volgende kans kreeg. Helaas voor alle blauwwitten mikte Lewon de bal millimeters naast het doel. G.V.V.V. ging nog nadrukkelijker op jacht naar een doelpunt en gaf daarbij wel wat ruimte weg gelukkig voor G.V.V.V. wist JSV hier niet van te profiteren. Via Hugo en Nathan werd een volgende aanval opgezet. Nathan zette Dylan aan het werk aan de rechterkant van het veld maar de voorzet die volgde kon door Marwan niet doeltreffend worden afgerond. Even later ging Marwan met een goede actie zijn tegenstander voorbij en wist de bal tot bij Dylan te krijgen. Eindelijk volgde eens een goed schot maar nu wist de keeper van JSV de bal nog net onder de lat weg te tikken. Ook Lewon lukte het niet de keeper te verschalken nadat hij de bal goed in de hoek leek te schieten. JSV was in de omschakeling weer eens gevaarlijk maar Hugo en Lucas wisten dit goed op te lossen en direct volgde weer een aanval van G.V.V.V. Nizar wist de bal echter niet vol te raken en Thijmen schoot de rebound net over het doel. Lewon kreeg de volgende grote kans maar de bal wilde er niet in waardoor de wedstrijd met 1-0 werd verloren.