JO15-2 trekt overwinning over de streep

  • Opleiding

De JO15-2 heeft de eerste competitiezege behaald. Tegen VRC werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen (1-0). G.V.V.V, speelde een sterke eerste helft maar had moeite met het creëren van grote kansen. Nadat de blauwen een 1-0 voorsprong hadden genomen werd VRC langzaamaan sterker. De tweede helft speelde zich dan ook grotendeels af op de helft van G.V.V.V. en had het geluk dat VRC tot tweemaal toe de paal raakte. Aan de andere kant kreeg G.V.V.V. goede mogelijkheden om via de counter de wedstrijd in het slot te gooien maar zonder doelpunten bleef de wedstrijd spannend tot de laatste seconde.

Luuk ruimt koppend op.

Geduldig G.V.V.V.

Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Aanvallende intenties waren er zeker maar beide verdedigingen stonden als een huis. Het was G.V.V.V. wat zich na enkele minuten spelen voor het eerst in de buurt van het vijandelijk doel begaf. De actieve Nizar gaf een slimme pass op Lewon maar die laatste kwam zijn tegenstender net niet voorbij. Dylan en Thijmen letten hierna goed op waardoor een aanval van VRC kon worden onderbroken. Aan de rechterkant van het veld leek Nizar weg te worden gestuurd door Nathan maar de bal was volgens de grensrechter over de zijlijn geweest waardoor deze aanval werd afgefloten. VRC probeerde een volgende aanval op te zetten maar Hugo en Sjoerd stonden goed te verdedigen waardoor er na tien minuten spelen nog geen echte kans te noteren viel. Toch was G.V.V.V. in deze fase de bovenliggende partij. De bal werd geduldig rondgespeeld opzoek naar een gaatje in de hechte VRC-verdediging. Een steekbal van Lewon op Dylan was net te hard en op rechts lukte het Omar niet om zijn tegenstander te passeren. VRC dacht hierna gevaarlijk te worden maar Hugo veroverde simpel de bal en via keeper Maarten, Milan en Lucas werd een volgende aanval opgezet. Een onnodig weggegeven corner leverde enig gevaar op maar gelukkig schoot een VRC-aanvaller de bal naast het doel. G.V.V.V. had het even moeilijk en een volgend schot(je) kon door Maarten eenvoudig worden opgeraapt. G.V.V.V. herstelde zich gelukkig snel en Omar ontsnapte aan de aandacht van de VRC-verdediging. Zijn voorzet ging helaas aan iedereen voorbij. Marwan wist aan de linkant de bal echter op te pikken en via Lewon kwam de bal weer voor de voeten van Omar die doeltreffend uithaalde (1-0). Kort hierna was het bijna 2-0. Luuk wist met een splijtende pass Marwan te bereiken die de bal vervolgens rakelings over het doel schoot. Tegen het einde van de eerste helft leken de krachten bij G.V.V.V. wat weg te vloeien en kwam VRC enkele keren gevaarlijk opzetten. Maarten moest kort voor de pauze gestrekt naar de hoek om een tegendoelpunt te voorkomen. Maar gelukkig bleef de voorsprong tot aan de rust behouden.

Overleven

VRC begon sterk aan de tweede helft en G.V.V.V. werd helemaal terug gedrongen. Gelukkig speelde de verdediging een ijzersterke partij, nu was het Nathan die goed uitverdedigde. G.V.V.V. loerde op de counter en via Dylan en Marwan leek het gevaarlijk te worden maar de laatste pass was net niet zuiver genoeg. VRC ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker maar het was G.V.V.V dat er, na een corner van VRC, razendsnel uit kwam. Via Marwan en Omar werd de verdediging op snelheid geklopt maar de keeper stond goed op te letten en voorkwam zo een kans voor G.V.V.V. VRC was vervolgens dichtbij een doelpunt maar tot opluchting van alle blauwen ging de bal op de paal waarna Nathan en Hugo voor opruiming konden zorgen.

Lewon torent boven zijn tegenstander uit.

Strijden tot de laatste minuut

Hoewel VRC duidelijk de bovenliggende partij was in de tweede helft kreeg het eigenlijk heel weinig grote kansen. Als G.V.V.V. in de omschakeling iets zorgvuldiger was geweest had het de wedstrijd halverwege de tweede helft in het slot kunnen gooien. Na een mooi uitgespeelde counter kwam de bal via Omar en Ahmad bij Dylan terecht. Een VRC-verdediger kon nog net het schot dat volgde blokkeren. Aan de andere kant had G.V.V.V. weer het geluk (wat je ook afdwingt natuurlijk) dat de bal voor de tweede keer op de paal werd geschoten. VRC bleef aandringen en nu was het Thijmen die goed gepositioneerd stond en zo de bal wist te onderscheppen. G.V.V.V. gooide alles in de strijd om de overwinning over de streep te trekken en na goed doorzetten van Dylan kreeg Omar zelfs dé kans op 2-0 maar zijn inzet verdween over het doel. Alle G.V.V.V.-ers bleven strijden tot de laatste minuut op het middenveld zweepte aanvoerder Arjan zijn manschappen nog eens op. Iedereen knokte tot de laatste seconde waardoor VRC geen grote kansen meer kreeg en zo kon er eindelijk weer eens een overwinning gevierd worden.

Gespannen ziet trainer Jens zijn team de overwinning over de streep trekken.

G.V.V.V. JO15-2– VRC JO15-2  1 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop: 23. 1-0 Omar Uka

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Nizar Errahmouni, Ahmad Amallah, Lewon Stepanyan, Dylan Dirksen

Invallers: Omar Uka, Milan van de Weerd, Marwan Akbili, en Luuk Septer.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer