Jong G.V.V.V. geeft nu voetballes …

  • Senioren

Maar deze kop moet eerlijkheidshalve worden aangevuld met, maar pas in tweede helft. Want toen kwamen de jonge talenten van onze club op stoom en lieten ze zien waartoe ze in staat zijn. Na een 0-1 achterstand bij de thee, wervelden ze in het tweede bedrijf over Jong De Merino’s heen en stopte de teller pas bij zes doelpunten, waarvan de 4-1 van Samba Will, als er filmopnamen zouden zijn gemaakt, ongetwijfeld een tophit op You Tube zou worden.

De vraag die we in de vooruitblik op dit Veense blauwe onderonsje stelden of er nu wel A-selectie spelers in het jonge keurkorps zouden komen opdraven, kon positief worden beantwoord. Want terwijl hoofdcoach Gery Vink op veld 2 met de rest van zijn selectie aan het trainen was, kregen Melvin van de Haar, Fabio Hendriksen, Bilal Tmim en Lars ten Teije de gelegenheid om wedstrijdritme op te doen bij Jong G.V.V.V. De keuze voor dit kwartet spelers was uitermate belangrijk voor de 6-1 winst. Want Tmim (2x), Hendriksen en Van de Haar ieder 1x met een goal, en Ten Teije met twee assists en het veroveren van een strafschop, maakten duidelijk het verschil.

Slordigheid troef

Toch had de ruime winst nog wel wat voeten in de aarde, want vanaf acquit was van duidelijk onderscheid geen sprake. De thuisploeg had weliswaar wat meer balbezit maar ging daar over het algemeen slordig mee om. Ook vervielen ze regelmatig in het pandoer wat Jong De Merino’s hanteerde, namelijk het snel spelen van de lange bal. Dat kan natuurlijk wel als er ruimte achter de laatste linie ligt, maar juist daar hield onze blauwe zusterclub de rijen goed gesloten. De speldenprikjes in de vorm van schoten van Lars ten Teije gingen allen naast of over.

Deksel op de neus

Maar ondertussen, hadden op de keper beschouwd, onze gasten de beste mogelijkheden gekregen om de score te openen omdat zij wel de ruimte vonden achter de defensie, maar niet scherp in de afwerking waren. Toch sloeg na een half uur spelen Jong G.V.V.V bijna toe. Een geweldige rush van Samba Will over de rechterflank kon alleen worden gestuit door een forse overtreding die eigenlijk meer waard was dan gele kaart die de verdediger in ontvangst moest nemen. Want Will had een vrije doortocht naar de goal als hij niet onreglementair zou zijn gestuit.
Twee minuten later legde middenvelder Anouar Tagherbit, via een fraaie steekpass, de bal panklaar voor Bilal Tmim die deze één op één met de vijandelijke goalie kwam te staan. Zijn inzet was niet zuiver genoeg en de doelman was de baas. Dat verzuim kwam de ploeg duur te staan want net voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft werden twee slordigheden op rij in de defensie genadeloos afgestraft door de bezoekers en had doelman Beer Bruins het nakijken, waarmee de ruststand op 0-1 kwam en de gastheren dus het deksel op de neus kregen.

Captain Ruben Ravesloot was dichtbij een doelpunt.

Sterk begin

Al ruim voor de thee hadden de coaches Kevin de Quay en Anass Lakhal een tactische wissel doorgevoerd die het spel toch wel wat vloeiender maakte. Fabio Hendriksen, die met rugnummer tien ook op de 10-positie was begonnen, verhuisde naar de linkervleugel en switchte daarmee met Lars ten Teije.
Een combinatie van dit duo was in het tweede bedrijf gelijk succesvol. Hendriksen bediende vanaf de vleugel de nu aanvallende middenvelder geworden Ten Teije. Met zijn technisch vernuft en snelheid snelde hij ‘the box’ in, klaar om een schot te lossen. Dat werd hem onmogelijk gemaakt, maar wel op zo’n manier dat de dienstdoende referee niets anders kon doen dan het speeltuig op de elfmeterstip te leggen. Bilal Tmim klaarde dat klusje waarmee de stand in evenwicht was.

Doorpakken levert nog geen resultaat

Captain Ruben Ravesloot c.s. voelden al snel in de tweede helft aan dat die andere Veense blauwe ploeg vrij veel energie had verstookt in het eerste bedrijf en dat met het verhogen van het tempo en het spelen van combinaties veel meer te behalen viel. En dat gebeurde dan ook. Slechts twee uitvallen vielen er te noteren van De Merino’s in die tweede 45 minuten, waarvan een gevaarlijk was, maar die werd vakkundig al voetballend door keeper Bruins onschadelijk gemaakt.
Voor de rest speelde het spel zich voor 85% af op de helft van het team van sportpark De Groene Velden.
De nieuwe nummer 10, waar het spelplezier vanaf spatte nu hij eindelijk weer eens een hele wedstrijd om het echie mocht spelen, was nadrukkelijk betrokken bij de vele opgezette aanvallen en ook als eindstation. Een kopbal van de inwoner van Apeldoorn kon ternauwernood worden gestopt door de sluitpost van De Merino’s en die zag ook een schot van Ten Teije rakelings naast de voor hem goede kant van de paal gaan.
Ook centrale verdediger Bas de Roo zag zijn inzet uit een hoekschop over de lat gaan, en Melvin van Haar schoot uit een vrij trap een verdediger groggy. Diezelfde Van de Haar stond aan de basis van de grootste kans om de voorsprong te nemen. Na een balverovering op het middenveld stuurde hij Samba Will op de vleugel de diepte in. Diens voorzet was perfect op maat om bij de tweede paal de geheel vrijstaande Bilal Tmim te bereiken die van heel dichtbij alleen nog maar het beslissende zetje hoefde te geven. Maar Tmim had waarschijnlijk afgelopen zondag naar Feyenoord speler Dessers gekeken, en dacht misschien over de bal heen maaien kan ik ook, en zo geschiedde, waarmee de kans op een voorsprong roemloos voorbij ging.

Bilal Tmim. Tweemaal missen, maar ook tweemaal scoren.

Verschil gemaakt

Maar één minuut later al kwam de zeer verdiende voorsprong er toch. Een vlotte combinatie met Lars te Teij als tussen- en Melvin van de Haar als eindstation bracht de 2-1 op het scorebord. Daarmee was het verzet van de opponent eigenlijk al gebroken. Zeker toen enkele minuten later een splijtende dieptepass over 30 meter, gegeven door Ten Teije, de door het centrum weg sprintende Hendriksen bereikte. De net nieuw aangetrokken spits maakte het buitenkansje koelbloedig af (3-1).
Nadat Anouar Tagherbit met een afstandsschot de Merino’s goalie de grootste moeite bezorgde en de rebound van Melvin van de Haar wel in de veilige handen van de keeper belandde volgde het hoogtepunt van de avond.

Wereldgoal

Samba Will veroverde op eigen helft aan de rechterkant en op ca. 15 meter van de middellijn de bal. En toen ging figuurlijk gesproken de helm op en de gashandle volledig open. In een bijna rechte streep richting penaltystip, daarbij alles en iedereen op pure snelheid ontwijkend, slalomde hij langs vijf tegenstanders en aangekomen op de plaats van bestemming was de afronding van zijn solo de kers op de taart. Daarmee nam Will geweldige sportieve revanche voor de hem eerder ontnomen kans en stond het aanwezige publiek echt op de banken met een groot applaus voor dat kunststukje.
De trainers voelden het prima aan en een paar minuten na die goal werd Samba Will gewisseld voor Younes Bagdadi en kreeg hij opnieuw de handen op elkaar van de toeschouwers.
Datzelfde kreeg de invaller, want zijn allereerste balcontact leverde gelijk de 5-1. Badagdi reageerde heel alert op een diep gespeelde bal omspeelde rustig de ver uit zijn doel gekomen keeper en kon het speeltuig in het lege doel schuiven.
Daarmee was de koek nog niet op, want Bilal Tmim maakte zijn gemiste kansen drie minuten voor tijd alsnog goed met zijn tweede treffer van de avond en de 6-1 eindstand. Maar het grootste aandeel in het slotakkoord kwam op naam van Fabio Hendriksen (zichtbaar op de kopfoto) die via een individuele actie de assist voor Tmim verzorgde.

Samba Will de maker van de wereldgoal.

Daarmee won Jong G.V.V.V. zeer verdiend het Blauwe Veense onderonsje en namen ze sportieve revanche op zichzelf na de forse 1-8 nederlaag tegen Jong Hercules. De volgende uitdaging wacht op 14 december wanneer op bezoek wordt gegaan bij Jong Elinkwijk. Aanvang van dat duel is 20.00 uur.

Jong G.V.V.V. – Jong De Merino’s 6-1 (0-1)

Scoreverloop: 42. De Merino’s 0-1, 50. Bilal Tmim 1-1 (strafschop), 70. Melvin van de Haar 2-1, 74. Fabio Hendriksen 3-1, 81 Samba Will 4-1, 84. Younes Bagdadi 5-1, 87. Bilal Tmim 6-1.

Opstelling Jong G.V.V.V. : Beer Bruins, Ruben Ravesloot ©, Bas de Roo, Doriano Landman, Issam es Salky, Anouar Tagherbit, Melvin van de Haar, Bilal Tmim, Fabio Hendriksen, Lars ten Teije, Samba Will (84. Younes Bagdadi).
Overige wisselspelers: Sven Ottenhoff, Denzel Leijten, Joost Bos en Jesper van de Pol (k.)

Scheidsrechter: Robin van der Meulen
Toeschouwers: 100

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

Senioren | 28 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer