Opnieuw winst voor de JO15-2, nu CJVV verslagen

• Opleiding

Een, vooral in de eerste helft, sterk voetballend G.V.V.V. JO15-2 heeft in Amersfoort CJVV met 1-3 verslagen. Met af en toe fraai combinatievoetbal en sterke verdedigende acties werd CJVV voor de rust op een 0-2 achterstand gezet. In de tweede helft kon G.V.V.V. het hoge niveau niet vasthouden maar werd de score wel verhoogd. Een laat tegendoelpunt kon de pret niet drukken en zo werd de, voorlopig laatste?, wedstrijd vrij eenvoudig uitgespeeld.

Arjan in actie.

G.V.V.V. begint sterk, scheidsrechter nog niet bij de les

G.V.V.V. liet direct vanaf het begin signaal aan de tegenstander blijken dat het naar Amersfoort was gekomen voor niets minder dan drie punten. Lucas kreeg binnen de minuut al een goede mogelijkheid om uit te halen alleen raakte hij de bal niet helemaal lekker, waardoor de bal naast het doel ging. Beide teams reageerden dan ook verbaasd toen de scheidsrechter aangaf dat G.V.V.V. een corner mocht nemen. Uit die corner was Sjoerd dichtbij de openingstreffer maar een CJVV verdediger kon nog net een been tegen de bal zetten waardoor de bal weer naast het doel ging. Wederom verbazing bij alle aanwezigen, nu gaf de scheidsrechter een doeltrap! Kort hierna vlagde grensrechter van de Lagemaat voor buitenspel van een CJVV-aanvaller maar dit vlagsignaal werd door de scheidsrechter compleet genegeerd. De beste man was klaarblijkelijk nog niet helemaal wakker maar gelukkig had dit verder geen invloed op het scoreverloop. G.V.V.V. liet de bal goed rondgaan en via Arjan werd Marwan aan de rechterkant de diepte in gestuurd. Marwan besloot voor eigen succes te gaan waar een voorzet op Dylan of Lewon misschien een betere keuze was geweest. Nu ging het schot naast. Aan de andere kant werd de verdediging van G.V.V.V. verrast door een diepe bal vanaf het middenveld. Gelukkig had de CJVV-aanvaller het vizier nog niet op scherp staan en schoot de bal voorlangs. Hierna was het weer de beurt aan G.V.V.V. Lewon zag Marwan vrij staan maar zijn pass was net te hard. Sjoerd mocht nog aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestienmeter maar ook zijn inzet mistte de juiste richting. Na een snelle ingooi van Lewon kwam de bal voor de voeten van Dylan die ineens uithaalde. De bal mistte het doel maar op enkele centimeters. Even leek CJVV gevaarlijk te worden maar Thijmen en Hugo stonden sterk te verdedigen en zo nam G.V.V.V. weer over. Dylan kreeg, na een makkelijk gegeven vrije trap voor een handsbal, de volgende kans maar de bal wilde er nog niet in. Ook via Omar en Lucas kreeg G.V.V.V. kansen op de 0-1 maar beide keren was de afronding niet goed genoeg. Kort hierna zag Arjan een goed schot tussen de palen ternauwernood gepakt worden door de keeper en na een mooi steekpass van Ahmad was het Dylan die de volgende kans kreeg. Dylan schoot de bal echter over het doel. G.V.V.V. speelde, niet voor het eerst deze competitie, een sterke eerste helft maar wist het krachtsverschil nog niet in doelpunten om te zetten. Bijna kwam CJVV tegen de verhouding in op voorsprong maar de bal werd gelukkig naast het doel van Maarten geschoten. Tien minuten voor de rust opende G.V.V.V. eindelijk de scoren. Een prima pass van Luuk werd door Lewon opgepikt. Lewon was sneller dan zijn tegenstander en passeerde ook nog de keeper waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven (0-1). G.V.V.V. ging direct op zoek naar een volgend doelpunt en zette de verdediging van CJVV vanaf de aftrap weer onder druk. CJVV was even de weg kwijt en na een terugspeelbal pakte de keeper de bal in zijn handen waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan een indirecte vrije trap toe te kennen aan G.V.V.V. Omar legde de bal keurig op zij naar Luuk die met de binnenkant van zijn voet de bal tussen alle benen doorschoot (0-2).

Mindere tweede helft

De eerste kan van de tweede helft was voor CJVV maar Maarten voorkwam met een goede redding dat het direct weer spannend werd. Het lukte G.V.V.V. niet om het goede spel van de eerste helft vol te houden maar CJVV was ook niet bij machte om het G.V.V.V. heel erg lastig te maken waardoor de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk was dan de eerste. Toch kwam G.V.V.V. met enige regelmaat in de buurt van het CJVV-doel. Na een 1-2 tussen Omar en Lewon werd een spaarzame aanval opgezet en Arjan had, na een mooi passje van Ahmad, net iets te veel tijd nodig om te kunnen schieten. Na een mooie combinatie tussen Luuk, Milan en Arjan kwam de bal bij eerstgenoemde maar het schot wat volgde was niet hard genoeg om de keeper te passeren. CJVV leek kort hierna de aansluitingstreffer te scoren maar nadat keeper Maarten al was gepasseerd wist Hugo de bal met een uiterste krachtsinspanning nog net voor de doellijn weg te werken. CJVV was nu wat meer op de helft van G.V.V.V. te vinden maar Nathan en Arjan wisten de bal te heroveren waarna via Lucas en Milan Marwan werd weggestuurd. Helaas lukte het Marwan niet om tot een echte schietkans te komen. CJVV probeerde een volgende aanval op te zetten maar Nathan wist de bal te onderscheppen en kon G.V.V.V. weer aanvallen. De aanval leverde een corner op die door Marwan werd genomen en via een verdediger weer over de achterlijn ging waardoor Lucas een volgende corner mocht nemen. Lucas wist de bal goed voor het doel te schieten waar Luuk hoog boven zijn tegenstander uit wist te komen en de bal keurig in de hoek kopte (0-3). In de laatste minuten wist CJVV nog tegen te scoren maar dit doelpunt was louter voor de statistieken. Eindstand 1-3.

Omar voorbij aan zijn tegenstander en nu een voorzet vanaf de achterlijn.

CJVV JO15-2 – G.V.V.V. JO15-2 1 – 3 (0 – 2)
Scoreverloop: 28. 0-1 Lewon Stepanyan, 30. 0-2 Luuk Septer, 61. 0-3 Luuk Septer, 67. 1-3 CJVV

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Luuk Septer, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Lewon Stepanyan, Dylan Dirksen, Marwan Akbili.

Invallers:, Milan van de Weerd, Ahmad Amallah en Omar Uka.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.