Van Willige: ‘Laten zien waarom ik eerste man ben’

  • In de media

Met uitstekende optredens heeft Jan van Willige zich naar een basisplaats gewerkt in de hoofdmacht van G.V.V.V. ‘Dit is mijn doel geweest toen ik hierheen kwam’.

Na een uitstekend optreden in de bekerwedstrijd tegen VVOG, kreeg Van Willige daarna de kans om zich te bewijzen in de competitie nadat Johan Jansen geblesseerd aan de kant moest blijven. Hij verdedigde zaterdag voor de vijfde keer dit seizoen het doel en voor het eerst dit seizoen hield G.V.V.V. de nul. Het bracht de blauwhemden het tweede punt van het seizoen.

Van Willige onderscheidde zich zaterdag met knappe reddingen.

“Dit is mijn doel geweest toen ik naar G.V.V.V. kwam”, aldus Van Willige in het Algemeen Dagblad. “Ik wilde na drie jaar NSC hogerop, want ik vond dat ik uitgeleerd was. Ik wilde mezelf prikkelen en kijken of ik een hoger niveau aankon. Na een voorbereiding die niet zo goed liep, heb ik het heel goed opgepakt en vond ik dat ik een kans moest krijgen.”

‘Daar ben ik hem heel dankbaar voor’

Van Willige voelde dat hij zich in de wedstrijd tegen Katwijk had bewezen. “Volgens mij ben ik de eerste keus. Ik ben iemand die veel baat heeft met vertrouwen. Deze trainer is veel met mij bezig en geeft mij dat”, aldus de 22-jarige sluitpost. “Daarom heb ik laten zien waarom ik de eerste man ben, met alle respect voor Johan. Ik heb veel waardering voor hoe hij me begeleidt voor en na de wedstrijden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

Vink wist dat moment eraan zat te komen: ‘Nu onze ruggen rechten’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Potjes wil niet spreken over weinig vertrouwen: ‘Snap ik wel vanaf zijkant’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Genrich Sillé op het nippertje geen matchwinner: ‘Heel blij, ook voor Byron’

In de media | 14 mei 2023
Lees meer