Vink: ‘Weet waar ik aan begonnen ben’

  • In de media

Hoofdtrainer Gery Vink leidde zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd in dienst van G.V.V.V. Hij zag zijn ploeg met 0-2 verliezen van Excelsior Maassluis. “Frustrerend is het niet geweest, wel baal ik dat we verliezen”, aldus Vink bij RTV Utrecht.

“Dat je verliest, is niet prettig. Maar als ik kijk waar we vandaan komen, en je wil iets nastreven, dan kost dat tijd”, gaat hij verder. “Het is geen voordeel dat we twee wedstrijden in een week spelen nu. Vandaag hebben we het aanvallende spel 60 minuten lang gezien. Daarna ebt wat de kracht weg, en als je kijkt naar de tegenstander, dan zijn zij erg effectief en lastig te bespelen.”

Kwetsbaar

“Daar zullen wij iets meer aandacht aan moeten besteden. Dat we het niveau van het eerste uur vast gaan houden”, legt Vink uit. “In de eerste helft hadden we vier honderd procent kansen bij 0-0. Daarna moet je over dat dode punt heen komen. Dan kom je ook nog op een rommelige manier op 0-1 achter en zie je een elftal dat kwetsbaar is. Dat is logisch gezien de ranglijst.”

Toch zag Vink ook goede punten. “Ik wil het elftal complimenten geven dat we ons spel herpakt hebben. Ik vond wel dat we het laatste half uur te weinig kansen gecreëerd hebben. Ook de mensen die invielen brachten niet het verschil. En dan zie je het kaarsje langzaam uitgaan. De 0-2 is slordig, maar frustrerend is het zeker niet geweest. Wel baal ik dat we verliezen”, aldus de nieuwe trainer.

Strijdvaardig

De afgelopen twee weken heeft Vink geschaafd aan de ploeg, in de hoop dat het gat met ASWH (dat 8 punten heeft) te dichten. “We moeten punten halen om uit deze zone te komen. Dat wordt een klus, dat wist ik en ik weet waar ik aan begonnen ben”, zegt hij.

Luister het hele interview bij RTV Utrecht.

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer