Weer verlies voor de JO15-2

  • Opleiding

Voor de derde week op rij heeft G.V.V.V. JO15-2 een wedstrijd verloren. Tegen koploper FC De Bilt speelde het een kwartier lang heel aardig voetbal maar nadat de tegenstander uit een strafschop de score had geopend kwam G.V.V.V. niet meer aan voetballen toe en verloor het uiteindelijk met 0-4.

Concentratie bij verdedigers Hugo, Luuk en Lucas bij een corner voor FC De Bilt.

Sterk begin

G.V.V.V. zette koploper FC De Bilt direct na de aftrap stevig onder druk. Via Arjan en Marwan kwam de bal aan de rechterkant bij Omar maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. De Bilt werd uit een corner voor het eerst gevaarlijk maar gelukkig werd de bal ver over gekopt. Hierna was het G.V.V.V. weer wat gevaarlijk werd. Nathan bereikte met een bekeken pass Lewon maar De Bilt verdedigde sterk zodat er geen kans ontstond. G.V.V.V. had in de beginfase het betere van het spel en geduldig werd de volgende aanval opgebouwd. Via Thijmen en Sjoerd werd Lucas bereikt die een 1-2 aanging met Milan. De voorzet van Lucas kon vervolgens door de verdedigers van De Bilt ternauwernood worden weggewerkt. FC De Bilt leek ook gevaarlijk te worden in de omschakeling maar Thijmen en Hugo wisten de bal te heroveren en zo kon G.V.V.V. weer gaan aanvallen. Lucas was kort hierna dichtbij de openingstreffer maar zijn schot verdween centimeters naast het doel. G.V.V.V. zat lekker in de wedstrijd en via Sjoerd, Omar en Milan werd Arjan in stelling gebracht. Helaas ging het schot wat volgde weer net naast het doel. Even later mocht Sjoerd aanleggen voor een vrije trap maar ook deze mistte de juiste richting. Kort hierna had diezelfde Sjoerd een overtreding nodig om De Bilt van het scoren af te houden. Helaas gebeurde dit binnen het 16-metergebied waardoor de scheidrechter niets anders kon dan een penalty toekennen aan FC De Bilt. Keeper Maarten ging nog naar de goede hoek maar de strafschop was loepzuiver ingeschoten (0-1).

Goede spel verdwenen

Na de 0-1 kreeg G.V.V.V. via Omar nog een mogelijkheid om te scoren maar meer dan een corner leverde dit niet op. De corner werd vervolgens slordig genomen waardoor ook deze kans verkeken was. Aan de andere kant van het veld werd de score bijna verdubbeld maar Maarten wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net uit de hoek te ranselen. Kort hierna werd het toch 0-2. Bij een poging tot opbouwen van achteruit werd de bal erg slordig rond gespeeld waarna balverlies werd geleden en De Bilt de voorsprong kon vergroten (0-2). Van het goede spel van het eerste kwartier was bij G.V.V.V. inmiddels weinig meer over. FC De Bilt kreeg nu weer een kans uit een corner maar gelukkig ging de bal nu naast. G.V.V.V. kwam nauwelijks in de buurt van de keeper van FC De Bilt. Via Nizar, Arjan en Ahmad kwam de bal op links bij Thijmen maar de voorzet die volgde was niet goed. Ook over rechts leek G.V.V.V. gevaarlijk te worden via Omar maar weer was de laatste pass niet goed.

Nizar slalomt op het middenveld tussen twee tegenstanders door.

Geloof in goede afloop zakt langzaam weg

Aan het begin van de tweede helft zette G.V.V.V. direct weer druk op de verdediging van De Bilt en dit resulteerde uiteindelijk in een corner die verder geen gevaar opleverde. G.V.V.V. had het meeste balbezit aan het begin van de tweede helft maar het ontbrak aan een beetje vernuft in de ploeg om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Via Ahmad en Lucas kwam G.V.V.V. weer een beetje in de buurt van het doel van De Bilt en na goed doorzetten van Marwan mocht G.V.V.V. weer een corner nemen. Niet voor het eerst deze wedstrijd leverde deze corner weer geen gevaar op. Via Sjoerd en Luuk kwam de bal hierna voor de voeten van Dylan maar zijn schot werd goed geblokt door een verdediger. Zo had G.V.V.V. wel veel bal bezit maar wist het nauwelijks echt gevaarlijk te worden terwijl FC De Bilt in de omschakeling wel gevaarlijk werd. Gelukkig wist Maarten met een goede redding een derde tegentreffer vooralsnog te voorkomen. Even later was het toch raak. Na een snelle uitbraak over de rechterkant volgde een scherpe voorzet. Verdediger Hugo probeerde de bal nog weg te werken maar schoot de bal keihard achter Maarten in de bovenhoek (0-3). G.V.V.V. kwam deze klap niet meer te boven. Een deel van het team wilde nog knokken voor een beter resultaat terwijl een ander deel het hoofd liet hangen en de rest van de wedstrijd een beetje over het veld sjokte. Hierdoor kon De Bilt uiteindelijk de score nog verder opvoeren naar 0-4. Ahmad had de score nog iets dragelijker kunnen maken. Helaas was zijn schot, na een combinatie met Marwan, niet hard genoeg om de keeper te kunnen passeren. Eindstand 0-4.


Keeper Maarten koos de goede hoek maar was kansloos bij de feilloos ingeschoten strafschop.

G.V.V.V. JO15-2 – FC De Bilt JO15-3: 0 – 4 (0 – 2)

Scoreverloop: 15. 0-1 Penalty, 27. 0-2, 51. 0-3 en 62. 0-4

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Marwan Akbili, Milan van de Weerd, Lewon Stepanyan, Omar Uka.

Invallers: Dylan Dirksen, Ahmad Amallah, Nizar Errahmouni, en Luuk Septer.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer